• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی شکستگی ران و لگن

جراحی شکستگی ران و لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

روش جراحی شکستگی ران و لگن را بر اساس سن ، محل و شدت آسیب ، علت شکستگی و اینکه آیا بیماریهای زمینه ای مانند استئوآرتریت یا پوکی استخوان می توانند نتیجه جراحی را تحت تأثیر قرار دهند ، تعیین می کنند.

شکستگی های ران و لگن می توانند آسیب های پیچیده ای باشند و پزشکان اغلب از جراحی برای ریداکشن شکستگی ، تثبیت استخوان و ترمیم ساختارهای بافت نرم استفاده می کنند. اگر شکستگی بر عملکرد لگن تأثیر نامطلوب زیادی بگذارد ، جراح ممکن است جایگزینی مفصل آسیب دیده را با قطعات پروتز با ماندگاری طولانی توصیه کند.

اهداف جراحی به حداقل رساندن درد ، بازیابی عملکرد مفصل ران و امکان بازگشت به روال روزمره است. پزشکان متخصص جراحی مفصل ران دارند , روش جراحی مناسب را بر اساس سن ، محل و شدت آسیب ، علت شکستگی و اینکه آیا بیماریهای زمینه ای مانند استئوآرتریت یا پوکی استخوان می توانند نتیجه جراحی را تحت تأثیر قرار دهند ، تعیین می کنند.

جراحی کاهش شکستگی و ثابت سازی

استخوان شکسته در مفصل ران یا لگن برای بهبودی کامل باید تنظیم و تثبیت شود. کاهش یا ریداکشن ، به فرایند تنظیم محل استخوان یا کنار هم قرار دادن مجدد قطعات استخوان گفته می شود. ثابت سازی یا فیکسیشن روشی است که برای جلوگیری از حرکت قطعات استخوان در هنگام رشد بافت استخوانی جدید و تبدیل قطعات به یک استخوان کامل، استفاده می شود.

ریداکشن باز و بسته

بسته به محل و شدت شکستگی ، جراح می تواند عمل ریداکشن را به صورت باز یا بسته انجام دهد.

در ریداکشن بسته ، که روش کم تهاجمی تری است ، جراح برش های کوچکی را در نزدیکی استخوان شکسته ایجاد می کند و از ابزارهای جراحی برای اتصال مجدد قطعات استخوانی استفاده می کند. ریداکشن بسته ممکن است برای شکستگی های ساده که شامل تعداد زیادی از قطعات استخوانی نبوده و نیز شکستگی پوست را پاره نکرده و از آن خارج نشده است ، مناسب باشد. روش بسته می تواند آسیب به بافت های نرم اطراف و زمان بهبودی را به حداقل برساند.

در ریداکشن باز ، جراح برشی را بر روی ناحیه آسیب دیده ایجاد می کند تا قطعات استخوان شکسته را مشاهده کند و ارزیابی کند که چطور می توان آنها را دوباره کنار هم قرار داد. در شکستگی های باز ، که در آن استخوان از پوست خارج می شود ، ریداکشن باز مورد نیاز است. این تکنیک همچنین زمانی که استخوان به قطعات زیادی شکسته شده و بعضی از آنها جابجا شده یا از موقعیت خود خارج شده اند ، استفاده می شود. در صورتی که تكه هاي استخوانی آنقدر کوچک باشند كه نياز به برداشتن آنها وجود داشته باشد، از ریداکشن باز استفاده مي شود. اگر در حین ریداکشن بسته جراح نتواند قطعات استخوان را در موقعیت صحیح قرار دهد ، ممکن است نیاز باشد از این روش استفاده کند.

از آنجا که استابولوم یا سوکت مفصل ران در پشت استخوان پا قرار دارد و دسترسی به آن دشوار است ، هر شکستگی در این قسمت از لگن نیاز به ریداکشن باز دارد.

حتما مطاله کنید : جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی یا خلفی 

فیکسیشن داخلی و خارجی

بعد از اینکه شکستگی استخوان کاهش داده شد ، تا زمان بهبودی استخوان، جراح با استفاده از یک یا چند ابزار فیکساسیون ، قطعات استخوانی را در وضعیت صحیح خود نگه می دارد. بیشتر اوقات ، جراحان از ثابت سازی داخلی استفاده می کنند ، این تکنیک با استفاده از پیچ های فولادی ضد زنگ ، صفحات ، سیم ها و میله ها انجام می شود که قطعات استخوانی را به طور دائم به هم متصل می کند.

جراح بسته به محل و شدت شکستگی مناسب ترین نوع و ابزار ثابت سازی را تعیین می کند.

اگر شکستگی در نتیجه یک حادثه تروما و تهدید کننده زندگی مانند تصادف اتومبیل رخ داده باشد ، جراح ممکن است با یک وسیله ثابت کننده خارجی، استخوان را تثبیت کند. این به پزشکان اجازه می دهد تا روی ترمیم اندام های داخلی ، رگ های خونی و اعصاب تمرکز کنند. بعدتر ، جراح ممکن است عمل دیگری را برای ثابت نگه داشتن دائم قطعات استخوانی در محل انجام دهد.

در ثابت سازی خارجی ، جراحان پین های فلزی را به دو طرف استخوان های شکستگه مفصل ران یا لگن وارد می کنند ، سپس آن پین ها را به فریمی در خارج از بدن متصل می کنند. این فریم قطعات استخوان جابجا شده را به هم متصل می کند و استخوان ها را ثابت نگه می دارد.

این نوع بریس خارجی فقط برای شکستگی های قابل دسترس از جلوی بدن استفاده می شود. شکستگی در قسمت عقب لگن نیاز به جراحی با تکنیک های فیکساسیون جایگزین دارد.

جراحی تعویض مفصل ران

اگر شکستگی مفصل ران یا لگن مفصل ران را آنقدر درگیر کند که ریداکشن و فیکسیشن باعث تثبیت استخوان ها نشود ، پزشک مکن است عملی را برای جایگزینی اجزای آسیب دیده توپ و سوکت مفصل با پروتز های با دوام ، از جنس فلز یا سرامیک انجام دهد. تعویض جزئی یا کامل مفصل ران اغلب در افرادی که دچار شکستگی جدی در استخوان ران شده و امکان ثابت سازی برای آنها میسر نیست، توصیه می شود.

قبل از جراحی ، بی حسی نخاعی یا بی حسی عمومی برای شما انجام می شود. جراح برای رسیدن به مفصل ران، برشی را در قسمت جلویی ، جانبی یا پشت ران ایجاد می کند. سپس سر دایره ای ران و سطح آسیب دیده سوکت شکل استابولوم و همچنین تکه های شل غضروف یا بافت را برمی دارد.

سپس قطعات پروتز را در جای خود قرار داده و محل برش را بخیه می زند. پزشکان برای کمک به کنترل ناراحتی بعد از عمل ، داروهای ضد درد را به بافت های اطراف ران تزریق می کنند.

حتما مطالعه کنید : برای درمان روماتیسم لگن چکار باید کرد

مراقبت هاب بعد از جراحی تعویض مفصل ران

به محض امکان ، فیزیوتراپیست ها به شما کمک می کنند بایستید و راه بروید. هدف حفظ قدرت در عضلات و مفاصل و افزایش جریان خون در مفصل ران و پا است که می تواند بهبودی شما را تسریع کند.

فیزیوتراپیست روند بهبودی را بررسی می کند و به شما کمک می کند تا با ران جدید خود راه بروید. متخصصین مدیریت درد، برای اطمینان از راحتی شما در هنگام بهبودی بدن ، داروهایی را تجویز می کنند.

می توانید به محض تحرک کافی و امکان انجام فعالیتهای روزمره به تنهایی، به خانه بروید دهید. بسته به سرعت بهبودی شما این زمان ممکن است همان روز جراحی یا یک تا سه روز بعد باشد.

بعد از اینکه بتوانید بدون کمک و بدون درد راه بروید ، فیزیوتراپیست ها به شما در بازسازی عضلات کمک کرده و به شما تمرین می دهند تا انعطاف پذیری و دامنه حرکات ران خود را افزایش دهند. پزشکان توانبخشی و فیزیوتراپیست ها برنامه ورزشی را برایتان تهیه می کنند که می توانید در خانه انجام دهید تا عضلات خود را تقویت کنید. پزشکان معمولاً برای 6 تا 12 هفته فیزیوتراپی را تجویز می کنند. پس از آن ، مجددا پیشرفت شما را ارزیابی می کنند تا تشخیص دهند که آیا به فیزیوتراپی اضافی نیاز دارید یا خیر.

بیشتر افراد ، دو تا چهار هفته پس از جراحی برای معاینه بعدی به بیمارستان یا مطب پزشک باز میگردند. عصا ، عصا یا واکر معمولاً برای دو تا چهار هفته مورد نیاز است.

ایمپلنت های مفصل امروزی با دوام بیشتری نسبت به گذشته ساخته می شود و در اکثر موارد جایگزینی مفصل ران برای 20 سال یا بیشتر دوام می آورند. بعد از 20 سال تعداد کمی از ایمپلنت های مفصلی فرسوده می شوند و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند.

پزشکان پس از جراحی ویزیت های سالانه یا دو ساله را توصیه می کنند ، تا از عملکرد خوب و بدون عارضه کاشت لگن اطمینان حاصل کنند.


منبع محتوا : nyulangone

مطالب مشابه

شکستگی استابولوم لگن چیست و چه عوارضی دارد؟
شکستگی استابولوم لگن چیست و چه عوارضی دارد؟

شکستگی استابولوم لگن به شکستگی حفره استابولوم یک سطح مقعر در استخوان لگن میگویند که سر استخوان ران در این ناحیه با لگن مفصل تشکیل می دهد. متاسفانه در بیشتر مواقع شکستگی استابولوم با دررفتگی مفصل ران همراه است.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×