• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تشخیص و درمان شکستگی استخوان ران

تشخیص و درمان شکستگی استخوان ران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

تشخیص و درمان شکستگی استخوان را غالبا توسط پزشک و با توجه به علائم و وضعیت غیرطبیعی مفصل ران و پا انجام میشود. با اشعه ایکس معمولاً شکستگی شما تأیید شده و محل آن نشان داده می شود.

تشخیص

غالباً پزشک با توجه به علائم و وضعیت غیرطبیعی مفصل ران و پا می تواند تشخیص دهد که شما شکستگی مفصل ران دارید. با اشعه ایکس معمولاً شکستگی شما تأیید شده و محل آن نشان داده می شود.

اگر در اشعه ایکس شما شکستگی مشاهده نشود اما هنوز هم درد مفصل ران داشته باشید ، پزشک ممکن است با درخواست MRI یا اسکن استخوان به دنبال شکستگی مویی باشد.

بیشتر شکستگی های مفصل ران در یکی از دو موقعیت استخوان بلندی (استخوان ران) که از لگن تا زانوی شما ادامه پیدا می کند رخ می دهند:

گردن ران. این ناحیه در قسمت فوقانی استخوان ران شما ، درست در زیر قسمت توپی (سر استخوان ران) از مفصل توپی و سوکت قرار دارد.
منطقه اینتروکانتریک. این ناحیه کمی از مفصل ران دورتر است ، در بخشی از استخوان ران فوقانی که به سمت بیرون برآمدگی دارد.

درمان

درمان شکستگی مفصل ران معمولاً شامل ترکیبی از جراحی ، توان بخشی و دارو است.

حتما مطالعه کنید: علل و عوامل خطر آرتروز مفصل ران

عمل جراحی

نوع جراحی شما به طور کلی به محل شکستگی و شدت آن ، تراز نبودن استخوان های شکسته (جابجا شدن) و سن و مشکلات سلامتی شما بستگی دارد.

گزینه ها عبارتند از:

  • ترمیم داخلی با استفاده از پیچ. پیچ های فلزی به درون استخوان وارد می شوند تا هنگام بهبودی شکستگی ، آن را نزدیک هم نگه دارند. بعضی اوقات پیچ ها به یک صفحه فلزی متصل می شوند که در امتداد ران قرار داده می شود.
  • تعویض کامل مفصل ران (توتال هیپ). استخوان ران فوقانی و سوکت موجود در استخوان لگن با قطعات مصنوعی (پروتز) جایگزین می شوند. به طور فزاینده ای ، مطالعات نشان می دهند تعویض مفصل ران در بزرگسالان سالمی که زندگی مستقل دارند، گزینه به صرفه تری بوده و با نتایج بلند مدت بهتری همراه می باشد.
  • تعویض جزئی مفصل ران. اگر انتهای استخوان شکسته ، جابجا شده یا آسیب دیده باشد ، جراح شما ممکن است سر و گردن استخوان ران را برداشته و جایگزین فلزی آن را نصب کند. تعویض جزئی مفصل ران ممکن است برای بزرگسالانی که دچار سایر بیماری ها یا اختلالات بوده یا نمی توانند به طور مستقل زندگی کنند توصیه شود.

 

تشخیص تعویض مفصل زانو

 

توانبخشی

تیم مراقبتی شما احتمالاً در اولین روز پس از جراحی شما را از تخت خارج کرده و حرکت می دهند. فیزیوتراپی در ابتدا بر تمرینات دامنه حرکت و افزایش قدرت تمرکز خواهد کرد. بسته به نوع جراحی که انجام داده اید و اینکه در خانه کمک دارید یا خیر ، ممکن است لازم باشد از بیمارستان به یک مرکز مراقبت های خاص منتقل شوید.

در بخش مراقبت های خاص و در خانه ، می توانید با یک متخصص کاردرمانی برای یادگیری تکنیک هایی جهت استقلال در زندگی روزمره ، مانند استفاده از توالت ، حمام ، لباس پوشیدن و پخت و پز کار کنید. کاردرمانگر شما تشخیص می دهد که آیا واکر یا ویلچر می تواند به شما کمک کند تا تحرک و استقلال خود را دوباره بدست آورید یا خیر.

 

حتما مطالعه کنید : جراحی آرتروز مفصل ران

آماده شدن برای معاینه شما

ممکن است بخواهید به یک جراح ارتوپد مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است موارد زیر را از شما سوال کند:

  1. آیا اخیراً از ناحیه ران افتاده اید یا آسیب دیده اید؟
  2. درد شما چقدر شدید است؟
  3. آیا می توانید وزن خود را روی پایی که ران آن آسیب دیده قرار دهید ؟
  4. آیا آزمایش تراکم استخوان انجام داده اید؟
  5. آیا سایر بیماری های پزشکی تشخیص داده شده دارید؟ در حال حاضر چه داروهایی از جمله ویتامین ها و مکمل ها استفاده می کنید؟
  6. آیا از الکل یا تنباکو استفاده می کنید؟
  7. آیا تا به حال جراحی کرده اید؟ آیا مشکلی برایتان پیش آمد؟
  8. آیا هیچ یک از بستگان خونی شما - مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر - سابقه شکستگی استخوان یا پوکی استخوان دارند؟
  9. آیا به طور مستقل زندگی می کنید؟

منبع محتوا : mayoclinic

مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×