• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
پوکی استخوان و آرتروز چه تفاوتی دارند؟

پوکی استخوان و آرتروز چه تفاوتی دارند؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۰ دی ۱۴۰۲

آگاهی درباره تفاوت پوکی استخوان و آرتروز باعث میشود که تصمیمات درستی درباره بیماری های خود بگیریم و از روند رشد آن جلوگیری کنیم. پس در این مقاله برای افزایش آگاهی شما عزیزان در مورد مسائل استخوانی – عضلانی، به بیان تفاوت پوکی استخوان و آرتروز می پردازیم.

در این مقاله برای افزایش آگاهی شما عزیزان در مورد مسائل استخوانی – عضلانی، به بیان تفاوت پوکی استخوان و آرتروز می پردازیم.

بیماری پوکی استخوان

پوکی استخوان نوعی اشکال استخوانی و بیماری ageing می باشد که با بالا رفتن سن اتفاق می افتد. در این بیماری شاهد کاهش استخوان سازی می باشیم و به دنبال این امر تراکم و استحکام تمام استخوان های بدن فرد، رو به کاهش می رود.

شخص مبتلا به این بیماری دارای استخوان های ضعیف و شکننده می باشد. به طوری که ممکن است فرد با یک زمین خوردن ساده دچار شکستگی های شدید استخوانی شود.

 

عوارض پوکی استخوان

 

 

آرتروز چیست؟

در واقع آرتروز با از بین رفتن غضروف های بین مفصلی و آسیب دیدگی های استخوانی اتفاق می افتد. مفصل های زانو و لگن بیشتر در معرض بیماری آرتروز قرار می گیرند.

واجب است بدانیم؛ با شروع بیماری آرتروز لازم است تا این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داد و اقدامات درمانی لازم برای درمان آرتروز  را مد نظر قرار داد.

درمان آرتروز و پوکی استخوان

در این قسمت به بیان راهکارهای درمانی برای درمان آرتروز و جلوگیری از پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن می پردازیم.

 
  • درمان پوکی استخوان

با تغییر شیوه ی زندگی می توان از بروز پوکی استخوان تا حد زیادی جلوگیری کرد. به طور مثال مصرف مواد مغذی مانند شیر و سایر منابع غذایی حاوی کلسیم می توان استحکام استخوان ها را افزایش داد.

همانطور که در مقاله ی تاثیر ورزش بر پوکی استخوان بیان شد؛ انجام فعالیت های ورزشی مناسب می تواند قوای جسمانی راتقویت کند و سلامت فرد را تضمین کند. اما لازم به ذکر است تنها انجام فعالیت های ورزشی کافی نیست، بلکه تغذیه ی سالم راهکاری مکمل برای داشتن جسم قوی و سالم می باشد.

عوارض پوکی استخوان

فرق پوکی استخوان و آرتروز 

  • درمان آرتروز زانو

لازم ذکر است، آرتروز زانو اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می توان از تکنیک های ساده ای مانند: فیزیوتراپی و دارودرمانی برای رفع این عارضه استفاده کرد.

اما بالعکس اگر آرتروز پیشروی کند و شدت تخریب مفصل مورد نظر به قدری باشد که دیگر راهکارهای مذکور کارآمد نباشند، نیاز است تا با انجام جراحی تعویض مفصل زانو، عضو آسیب دیده را بهبود بخشید.

همانطور که در مقاله ی درمان آرتروز بیان کردیم؛ هیچگونه راهکار حدفاصلی مابین دارودرمانی و جراحی تعویض مفصل زانو وجود ندارد. یعنی اگر بیمار به تکنیک های ساده ی درمانی مانند: فیزیوتراپی و مصرف داروهای مخصوص جواب نداد و بهبود پیدا نکرد لازم است تا مفصل تخریب شده با پروتزهای مصنوعی جایگزین شود.

حتما بخوانید: آرتروز زانو در جوانان

خلاصه مطلب

با توجه به مطالب فوق الذکر می توان تفاوت پوکی استخوان و آرتروز را فهمید. بیماری پوکی استخوان در واقع ناشی از کاهش استحکام استخوان ها اتفاق می افتد اما آرتروز عارضه ای می باشد که با تحلیل غضروف ایجاد می شود. بنابراین راه های درمانی مورد نظر، برای پوکی استخوان و آرتروز به دلیل تفاوت در بافت مورد هدف در این بیماری ها متفاوت می باشد.

 توصیه می شود تا با انتخاب متخصص ارتوپد مجرب و حاذق و تشخیص مناسب، بهترین راهکار درمانی را برای رفع بیماری های استخوانی و عضلانی انتخاب کنید.


مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×