• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین جراح زانوی ضربدری چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین جراح زانوی ضربدری چه ویژگی هایی دارد؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

جراح زانوی ضربدری همان فوق تخصص جراحی زانو است که پس از گذاراندن دوره تخصص ارتوپدی به صورت جداگانه در زمینه جراحی زانو دوره های پیشرفته ای را گذرانده است. برای پیدا کردن بهترین جراح زانوی ضربدری میتوانید در گوگل سرچ کنید و یا از بیماران قبلی بپرسید و از میزان رضایت آنها مطلع شوید.

بهترین جراح زانوی ضربدری کیست؟

امروز با گسترش زندگی ماشینی و تغییر پیدا کردن سبک زندگی افراد، ناراحتی ها  و امراض مختلفی برای مردم بوجود می آید که بخش عمده ای از این بیماری ها مربوط به استخوان و مفاصل بدن است که لازم است تحت نظر جراح ارتوپد تشخیص و درمان شود.

در این میان دو عارضه پای پرانتزی و زانوی ضربدری به دو عارضه شایع در میان بیماری های استخوان و مفصل تبدیل شده است  که نیاز به اقدام جدی دارد.

با اینکه در اغلب موارد عارضه زانوی ضربدری به کمک روش های غیرجراحی تسکین می یابد اما در برخی مواقع برای اصلاح وضعیت زانو ها و پیشگیری از بدتر شدن شرایط، بیمار باید هر چه سریعتر تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

زانوی ضربدری

فرم پاها در افراد مبتلا زانوی ضربدری

 

انتخاب یک جراح خوب و متخصص در داشتن یک جراحی موفقیت آمیز و رضایت بخش بسیار تاثیرگذار است زیرا همان طور که می دانید اشتباهات پزشکی خصوصا در حین عمل جراحی می تواند عوارض نامطلوب و حتی غیرقابل جبرانی را برای شما بوجود بیاورد.

بنابراین شما باید قبل از انتخاب بهترین جراح زانوی ضربدری توجه کافی را داشته باشید و اطلاعات کافی را برای موفقیت بیشتر در جراحی بدست آورید.

در این مطلب می خواهیم شما را با تخصص و دانش این نوع پزشکان بیشتر آشنا کنم.

جراح زانوی ضربدری همان فوق تخصص جراحی زانو است که پس از گذاراندن دوره تخصص ارتوپدی به صورت جداگانه در زمینه جراحی زانو دوره های پیشرفته ای را گذرانده است البته می توان اینگونه هم تعریف کرد که جراح زانوی ضربدری یک پزشک ارتوپدی است که تمرکز و تخصص بالایی در درمان و اصلاح مشکلات زانو از جمله ناهنجاری هایی زانو دارد.

اینگونه پزشکان تخصص خود را به یک نقطه از بدن و به بررسی دقیق و ریزبینانه معطوف کرده اند. البته کار جراح زانوی ضربدری تنها انجام عمل جراحی به منظور اصلاح و درمان این نوع ناهنجاری نیست.

بلکه این پزشکان ابتدا به تشخیص دقیق این عارضه می پردازند و سپس بهترین روش درمانی را برای بیمار خود انتخاب می نمایند.این پزشکان از دو روش جراحی و غیرجراحی در کنار یکدیگر استفاده می نمایند.

 انتخاب بهترین جراح زانوی ضربدری

انتخاب بهترین و حاذق ترین جراح زانوی ضربدری

ویژگی های جراح خوب زانوی ضربدری

بهترین جراح زانوی ضربدری پزشکی است که از چنین ویژگی هایی برخوردار باشد:

  1. از تخصص کافی برخوردار است و دوره های فوق تخصصی زانو را با موفقیت نیز گذرانده باشد ( برای اطلاع از این موضوع حتما از سایت ها و افراد مطمئن در مورد رزومه این متخصصین سوال کنید)
  2. تفاوت زیادی میان فلوشیپ و فوق تخصص وجود دارد؛ حتما به این موضوع نیز توجه ویژه ای داشته باشد زیرا دوره های فلوشیپ دوره های آموزشی کوتاه مدتی هستند که پس از چندین ماه به پایان می رسند. اما جراحان و پزشکانی که فوق تخصص یک رشته را دارند زحمات و تلاش بیشتری برای دست یابی به این تخصص کشیده اند پس مسلما تجربه و دانش آنها بیشتر از پزشکانی است که تنها فلوشیپ یک جراحی را گذارنده اند.
  3. همچنین شرکت در گنکره ها و سخنرانی در کنگره ها، گذراندن دوره های تخصصی در خارج از کشور، از جمله ویژگی هایی هستند که سبب می شود از توان علمی یک جراح و فوق تخصص زانو آگاه شد و با اطمینان درمان انواع بیماری های مفصلی و زانو را به دستان این پزشکان سپرد.
  4. البته همیشه نمی توان براساس تخصص و مدرک دانشگاهی یک پزشک به مهارت و حاذق بودن آن پی برد از این رو پیشنهاد می کنیم قبل از مراجعه به پزشک حتما از اطرافیان و سایت های معتبر در مورد مهارت جراح مورد نظر خود جستجو کنید.
  5.  پس از بررسی توان علمی و تخصص های یک جراح زانو که مهم ترین، ویژگی بهترین جراح زانوی ضربدری است. خوش اخلاق بودن و درستکار بودن جراح نیز به همان اندازه بار علمی پزشک اهمیت دارد زیرا بیماران با یک پزشک خوب حس همدری دارند و راحتتر می توانند بیماری خود را برای آن پزشک توضیح دهند. از مهم ترین ویژگی های اخلاقی یک جراح زانوی خوب میتوان به خوش اخلاق بودن و روابط عمومی بالا اشاره کرد.
  6. داشتن قدرت تصمیم گیری و تشخیص بالا، از دیگر ویژگی های یک جراح زانوی ضربدری خوب است؛ زیرا در صورتی که تشخیص به درستی صورت نگیرد مطمئنا روش درمانی نیز به درستی انتخاب نمی شود و بیمار با مشکلات بیشتری همراه است.
  7. از آنجایی عمل جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی در نظر گرفته می شود از این رو یک جراح زانوی ضربدری خوب کسی است که از جراحی به عنوان آخرین مرحله از درمان و در موارد ضروری استفاده نماید و برای منفعت خود، بیمار را به انجام جراحی بی جا مجبور نکند.
  8. همچنین در آخر باید اشاره کرد که یک جراح زانوی خوب کسی است که سلامت بیمار را در اولویت کار خود قرار دهد و هیچ تلاشی را برای بهبودی بیمار خود دریغ نکند.

 

بهترین جراح زانوی ضربدری را چگونه پیدا کنیم؟

اگر هیچ گونه شناخت و اطلاعی در انتخاب یک پزشک و جراح خوب ندارید می توانید بدین طریق جراح مورد نظر خود را پیدا کنید:

  1. اولین جایی که میتوان بدون هزینه و اتلاف وقت جستجو کرد، گوگل است . با سرچ و تحقیق در اینترنت به لیستی از پزشکان متخصص دست می یابید که به دلیل فعالیت های درمانی مختلف ، مورد توجه خبرگزاریها ، سایت ها ، انجمن های گفتگو و کاربران واقع شده اند و لذا نتایج زیادی را به خود اختصاص داده اند.
  2. مراجعه به سایت جراح مربوطه و مطالعه سوابق علمی پزشک مورد نظر
  3. سوال کردن از بیمارانی که قبلا توسط این پزشک ویزیت شده اند
  4. بررسی دانش و تخصص پزشک مورد نظر

 

جراح زانوی ضربدری از چه جراحی هایی برای درمان این عارضه استفاده می کند؟

افرادی که دچار انحنای شدید در مفصل زانوی خود هستند این انحراف می تواند دامنه حرکتی مفصل آنها را محدود کند. از این رو انجام سریع جراحی بسیار اهمیت دارد. از جمله جدیدترین و پرکارآمدترین روش های جراحی برای درمان زانوی ضربدری شامل موارد زیر هستند:

جراحی استئوتومی

یکی از جدیدترین و پرکارآمدترین جراحی ها که برای درمان زانوی ضربدری، جراحی استئوتومی است. همچنین از این روش برای درمان و اصلاح پای پرانتزی نیز استفاده می شود.

در روش جراحی استئوتومی جراح بعد از برش پوست، استخوان درشت نی را با ابزار مخصوصی که در قسمت های بالای آن بطور کاملاٌ کنترل شده میشکند و سپس دو قطعه بالا و پایین را در امتداد مناسب قرار میدهد بطوریکه در امتداد جدید، استخوان های ران و ساق تقریباٌ در یک امتداد قرار بگیرند. سپس استخوان ها باید مدتی در این وضعیت بمانند تا به هم جوش بخورند.

پس از عمل جراحی استئوتومی کل اندام تحتانی بیمار را از کف پا تا بالای ران گچ گیری می شود تا مدتی محل شکسته شده بیحرکت بماند و سریعتر جوش بخورد.

همچنین در این روش به علت اینکه زانو مدتی بی حرکت میماند دچار قدری محدودیت حرکتی شده و عضلات ران هم ضعیف میشوند.

بنابراین بیمار بعد از خارج کردن گچ باید مدتی زیر نظر فیزیوتراپ نرمش های خاصی را انجام دهد تا دامنه حرکتی مفصل زانو به حد قبلی بازگردد و عضلات اندام هم قوی شوند.

انتخاب بهترین روش جراحی توسط جراح زانوی ضربدری

 

جراحی استئوتومی به همراه فیکس کردن قطعات

روش دیگری که امروز بیشتر از آن استفاده میشود فیکس کردن قطعات توسط پیچ و پلاک است. در این روش نیازی به گچ گیری بعد از جراحی نیست. البته ممکن است لازم شود تا بعد از چند سال پیچ و پلاک ها خارج شوند.

عمل جراحی استئوتومی برای اصلاح پای ضربدری به دو شکل مختلف انجام شود. در نوع اول این نوع جراحی همان طور که مشاهده کردید، یک قسمت مثلثی شکل از استخوان را از قسمتهای خارجی استخوان درشت نی خارج میکنند و سپس قسمت های باقیمانده را به هم نزدیک میکنند.

در نوع دیگر این جراحی، برشی در قسمت داخلی استخوان درشت نی داده می شود و استخوان های بالا و پایین را در قسمت داخل از هم دور میکنند. بعد از هر کدام از این اعمال جراحی ممکن است جراح زانوی ضربدری، دو قطعه بالایی و پایینی استخوان را توسط پیچ یا پلاک به یکدیگر متصل کند تا راحتتر جوش بخورند.

عوارض جراحی

داشتن یک جراح مجرب که با دقت کاندیدهای استئوتومی را انتخاب می کند و همچنین از نظر فنی در برنامه ریزی و تکنیک های جراحی مهارت دارد، می تواند احتمال عوارض را کاهش دهد. اما، مانند هر جراحی دیگری، ممکن است عوارضی رخ دهد. شایع ترین عوارض در زیر ذکر شده است.

  • هر عمل جراحی بزرگی که شامل بیهوشی عمومی باشد، خطر سکته مغزی، حملات قلبی، ذات الریه و لخته شدن خون را در پی دارد. لخته شدن خون یا ترومبوز ورید عمقی (DVT)، شایع ترین عارضه استئوتومی است، اما تنها درصد کمی از بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • ناحیه جراحی ممکن است عفونی شود. اگر عفونت به آنتی بیوتیک ها پاسخ ندهد، ممکن است نیاز به یک جراحی دیگر یا یک سری جراحی دیگر باشد.
  • عصب پرونئال یا رگ های خونی که از پشت ساق پا می گذرند ممکن است در طی جراحی آسیب ببینند. اگر گچ، بریس یا بانداژ بیش از حد منقبض شده باشد، عصب پرونئال نیز می‌تواند در طول نقاهت آسیب ببیند و برای مدت طولانی فشار زیادی به پشت زانو وارد کند.
  • استخوان های محل استئوتومی ممکن است با هم به یک میزان رشد نکنند و بهبود پیدا کنند.
  • جراحی استئوتومی ممکن است باعث تسکین درد نشود. گرچه بعید است اما ممکن است درد پس از جراحی بدتر از درد قبلی باشد.
  • اگر گوه استخوانی که اضافه یا برداشته شده خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد، اصلاح نادرست یا بیش از حد ممکن است ایجاد شود. این به این معنی است که فردی که زانو دارای زانوی ضربدری است، زانوهایش پرانتزی شود یا برعکس.
  • از آنجایی که تکه‌ای از استخوان اضافه یا برداشته می شود، ممکن است طول پاهای بیمار پس از جراحی متفاوت باشد.
  • اگرچه استخوان‌هایی که مفصل زانو را تشکیل می‌دهند ممکن است در تراز بهتری قرار گیرند، اما ممکن است عوارضی در عضلات، رباط‌ها و تاندون‌هایی که مفصل را احاطه کرده و حمایت می‌کنند، ایجاد کند. به عنوان مثال، استئوتومی تیبیا با گوه بسته می تواند کشش رباط صلیبی قدامی (ACL) که به اتصال استخوان درشت نی و استخوان ران کمک می کند را کاهش دهد.

قبل از انتخاب جراحی استئوتومی زانو، بیماران باید با جراح خود در مورد خطرات و عوارض احتمالی صحبت کنند.

سخن پایانی

روش های مختلف برای اصلاح پای ضربدری بر اساس نیازهای دقیق بیماری و مطابق با تغییر شکل استخوانی و معاینه فیزیکی برنامه ریزی می شوند. اگرچه ممکن است بیمار به روش خاصی از جراحی تمایل داشته باشد، یک معاینه جامع و رادیوگرافی درمان بهینه را هدایت می کند.

دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوييس و فارغ التحصیل مقطع دکترا دانشگاه علوم پزشکی تهران با سالهه تجربه و دانش، جراحی شما را با نوین ترین روش های روز دنیا انجام خواهد داد که کمترین عوارض و بیشترین اثربخشی را به همراه داشته باشد.

شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و درخواست نوبت جهت معاینه حضوری توسط دکتر با مطب ایشان تماس بگیرید.


مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×