• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
سوالات متداول جراحی تعویض مفصل زانو

سوالات متداول جراحی تعویض مفصل زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۰۱ بهمن ۱۴۰۲

جراحی تعویض مفصل زانو، که به آن آرتروپلاستی زانو نیز گفته می شود، این جراحی یک عمل جراحی برای جاگذاری مفصل مصنوعی به جای مفصل آسیب دیده بیمار است. در این مطلب به سوالات متداول درباره جراحی تعویض مفصل زانو پاسخ داده ایم.

جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟ و چگونه انجام می شود؟

جراحی تعویض مفصل زانو، که به آن آرتروپلاستی زانو knee arthroplasty نیز گفته می شود، این جراحی یک عمل جراحی برای جاگذاری مفصل مصنوعی به جای مفصل آسیب دیده بیمار است. در این جراحی از قطعات فلزی و پلاستیکی برای جایگزین کردن با کاسه مفصل زانو استفاده می شود.

جراحی تعویض مفصل زانو به دو روش جراحی جزئی و جراحی کامل تعویض مفصل انجام می شود. در روش جراحی جزئی تعویض مفصل، تنها بخش هایی از مفصل زانو که آسیب دیده بود ترمیم می شدند اما در جراحی تعویض مفصل کامل، کل اجزای مفصل زانو به طور کامل تعویض می شود.

نحوه انجام جراحی تعویض مفصل زانو

 

نحوه انجام جراحی تعویض مفصل زانو در هر دو روش جراحی به قرار زیر انجام می شود:

  • پس از بیهوش شدن بیمار جراح  یک برش 15-25 سانتی متری را در قسمت جلوی زانوی بیمار ایجاد می کند تا به مفصل زانو دست یابد. پس از اینکه جراح زانویبیمار را باز کرد؛ استخوانها را به دقت اندازه می گیرد و با استفاده از ابزارهای خاص برش های دقیقی را انجام می دهد.
  • پس از باز شدن زانو، حالا جراح قسمت های آسیب دیده مفصل زانو را از ناحیه زانو خارج میکند. قدم بعدی در عمل جراحی تعویض مفصل زانو، جایگزینی اجزای آسیب دیده با یک پروتز مصنوعی می باشد .
  • این پروتز مصنوعی از جنس پلی مراز ، آلیاژهای فلزی یا پلاستیک می باشد. انتخاب نوع عمل و جنس پروتز مصنوعی توسط جراح ارتوپد بر اساس فاکتورهای مختلفی نظیر وزن بیمار ، سایز زانو و شکل زانو، سن بیمار، وضعیت کلی جسمانی بیمار و میزان فعالیت روزانه بیمار انجام می شود.
  • جراح برای تعویض مفصل زانو قسمت فلزی را به قسمت انتهایی استخوان ران متصل می کند و از پودر استخوانی برای اتصال آن در محل استفاده میکند. سپس استخوان و غضروف آسیب دیده را از بالای استخوان ساق پا جدا کرده و سپس استخوان را شکل میدهد تا در اجزای فلزی و پلاستیکی کاملا جاگیر شود.
  • قبل از بازگشت کاسه زانو به وضعیت عادی خود، ممکن است جراح نیاز به صاف کردن کاسه زانو و قرار دادن آن با یک پلاستیک اضافی داشته باشد تا از متناسب بودن با بقیه ایمپلنت اطمینان حاصل کند.
  • در نهایت جراح در حین عمل تعویض مفصل زانو برای اطمینان از عملکرد صحیح ایمپلنت، زانو را خم و انعطاف پذیر می کند تا بدین وسیله، اندازه و موقعیت مناسب به آن بدهد.

پروتز مفصل مصنوعی

 

پروتز مفصل مصنوعی زانو چند سال دوام دارد؟

دوام و عمر پروتزهای بکار برده در جراحی تعویض مفصل زانو، بستگی به تکنیک و نحوه جراحی، نوع پروتز یا مفصل مصنوعی، شرایط جسمانی بیمار و از همه مهمتر نحوه استفاده صحیح از پروتز بعد از جراحی دارد.

یعنی اگر بیمار، استفاده صحیحی از پروتز نداشته باشد؛ به طور مثال دائما دو زانو یا چهار زانو بشیند و فشار زیادی را به پروتز وارد کند؛ عمر و دوام آن خیلی کاهش می یابد. اما در صورت مراقبت درست از پروتز، مفصل مصنوعی به طور طبیعی  بین15 الی 25 سال داوم خواهند داشت.

متاسفانه پروتز مفصل زانو به اندازه مفصل طبیعی دوام ندارد. زیرا پروتز از فلز و پلاستیک تولید شده است که به مرور زمان ساییده می‌شوند. حتی پروتزهای تولید شده از مواد مخصوص نیز به مرور زمان دچار ساییدگی می‌شوند.

شما می توانید با انجام چنین کارهایی به حفظ بهتر پروتز کمک کنید:

  • از انجام فعالیت هایی بدنی که فشار زیادی را به مفصل وارد می کند خودداری کنید.
  • برای تقویت عضلات و حفظ بهتر پروتز مفصل ران حتما فعالیت های ورزشی را در برنامه زندگی خود بگنجانید.
  • هر ساله برای بررسی وضعیت پروتز خود به پزشک متخصص مراجعه کنید

 

چه کسانی به جراحی تعویض مفصل زانو نیاز دارند؟

از روش جراحی تعویض مفصل زانو زمانی استفاده می شود که بیمار به دلایل مختلفی دچار درد و محدودیت در حرکت شود؛ چنین افرادی برای انجام جراحی تعویض مفصل زانو مناسب می باشد:

 

چه کسانی به جراحی تعویض مفصل زانو نیاز دارند؟

 

استئوآرتریت زانو

استئوآرتریت یک نوع آرتروز است که بالا رفتن سن ارتباط دارد و به علت تحلیل رفتگی مفصل زانو به وجود می‌آید. این اختلال بیشتر در بیمارانی که 50 سال به بالا سن دارند به وجود می‌‌آید اما می‌‌تواند افراد جوان را نیز درگیر کند.

در این بیماری با گذر زمان غضروف از بین می‌رود استخوان‌ها شروع به سایش روی یکدیگر خواهند کرد. استخوان برای جبران این وضعیت شروع به رشد می‌‌کند و تعدادی زائده استخوانی به وجود می‌‌آید که این امر باعث بروز اصطکاک و درد بیشتر خواهد شد.

 

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید که آرتریت التهابی نیز نامیده می‌‌شود اختلالی است که در آن غشای اطراف مفصل زانو کلفت و ملتهب می‌شود. آسیب دیدگی‌های مزمن التهابی غضروف باعث بروز درد و سفتی مفصل خواهد شد.

 

آسیب دیدگی شدید مفصل زانو

هنگامی که استخوان‌های اطراف زانو می‌شکنند یا رباط دچار پارگی می‌شود این وضعیت بر روی عملکرد مفصل زانو تاثیر خواهد گذاشت چنین افرادی در انجام فعالیت‌های روزانه همچون راه رفتن، بالا رفتن از پله، نشستن و بلند شدن از روی صندلی را با محدودیت مواجه هستند.

 

پوکی استخوان

پوکی استخوان در برخی واقع می تواند منجر به پارگی و از بین رفتن مفصل زانو شود. این مورد بیشتر بر روی بیماران بالای 50سال تاثیر می گذارد. پوکی استخوان با تاثیری که در ضعف استخوان ها، التهاب ، از بین رفتن تدریجی مفصل ها می شود؛ می تواند در آینده درد های دردناکی را در مفصل زانو ایجاد نماید.

همچنین در صورتی که دردهای زانو با چنین علائمی ظاهر شود انجام جراحی تعویض مفصل زانو ضرورت می یابد:

  • عدم بهبود قابل ملاحظه درد زانو بعد از درمان‌های مختلفی مانند مصرف داروهای ضد التهاب، تزریق کورتیزون، تزریق روان کننده، فیزیوتراپی یا جراحی‌های دیگر
  • درد متوسط یا شدید در زانو هنگام استراحت که می‌تواند در روز یا حتی شب بیمار را آزار دهد.
  • التهاب و تورم مزمن زانو که با استراحت و درمان دارویی برطرف نشود.
  • تغییر شکل پیدا کردن زانو به صورت تو رفتگی یا برآمدگی روی زانو

تعویض مفصل زانو در مفصل مبتلا به آرتروز

جراحی تعویض مفصل زانو چقدر طول می کشد؟

با اینکه بسیاری از افراد گمان میکنند جراحی تعویض مفصل زانو یک جراحی بسیار سخت و طولانی مدت است؛ اما مدت زمان عمل جراحی تعویض مفصل زانو، حدود یک الی دو ساعت است.

در این مدت جراح ارتوپد پس از شستشوی کل اندام تحتانی با محلول های ضد عفونی، با ایجاد شکافی در پوست، بافت های زیر پوستی را باز میکند.  پس از این مرحله حالا استخوان کشکک را به یک طرف زده و مفصل زانو را در معرض دید قرار میدهد.

سپس با استفاده از اره های مخصوص، چند سانتیمتر از پایین ترین قسمت استخوان ران را بریده و خارج میکند. همین کار برای بالای استخوان تیبیا (درشت نی) و گاهی اوقات سطح پشتی استخوان کشکک انجام میدهد.

سپس بجای قسمت های خارج شده از پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی، مفصل مصنوعی از جنس فلز قرار داده میشود. پس از آن بین قسمت های فلزی یک لایه پلاستیکی از جنس پی اتیلن قرار داده میشود.

بعد از پایان جراحی بیمار به اتاق مخصوصی در جنب اتاق عمل یا ریکاوری منتقل میشود. در این محل بیمار به مدت یک تا دو ساعت تحت نظر دقیق متخصص بیهوشی و پرستاران مجرب قرار میگیرد تا وضعیت عمومی بیمار مانند سطح هوشیاری و فشار خون و وضعیت تنفس و دیگر موارد به وضع مطلوب و پایداری برسد.

پس می توان اینگونه گفت از زمان شروع جراحی تعویض مفصل زانو تا انتقال  بیمار به بخش بیشتر از 4تا 5ساعت بیشتر طول نمی کشد.

 

آیا می توان به طور همزمان به تعویض مفصل هر دو زانو پرداخت؟

با توجه به اينكه جراحي مفصل زانو عمدتا در بيماران مسن با مشكلات داخلي بيشتر و ضعف قواي جسماني انجام مي گيرد، به نظر مي رسد انجام هم زمان دو عمل جراحي بزرگ با ريسك بيشتر همراه بوده و اغلب پزشکان پیشنهاد می دهند بهتر است؛ انجام نشود.

اما با این وجود از آنجاییکه هر دو زانو در یک جراحی عمل می شوند، دیگر نیازی به انجام جراحی دوم برای تعویض زانو وجود نخواهد داشت و تنها یک بار بیهوشی برای عمل جراحی هر دو زانو مورد نیاز است برخی بیماران تعویض همزمان هر دو زانو را انتخاب می کنند.

در اکثر مواقع، عمل جراحی تعویض مفصل زانو برای یک زانو انجام می شود. اما با این حال بیمارانی وجود دارند که به خاطر شرایط جسمانی مایلند جراحی همزمان تعویض مفصل زانو برای هر دو زانو انجام شود.

جراحی همزمان تعویض مفصل زانو زمانی توصیه می شود که بیمار به چنین شرایط دردرناکی دچار باشد:

  •  سفتی، سختی و درد غیرقابل تحملی در هر دو زانو.
  •  بروز مشکلاتی در انجام فعالیت های روزمره همچون راه رفتن، لباس شستن و..
  • تغییر کردن شکل و فرم زانوها

 

سن مناسب برای جراحی تعویض مفصل زانو چه زمانی است؟

در نظر گرفتن سن بیمار یکی از مهم ترین شرایط انجام جراحی تعویض مفصل است؛ زیرا سن یکی از مهم ترین معیار هایی است که تعیین می کند این فرد شرایط لازم برای تعویض مفصل را دارد یا خیر.

مناسب ترین سن براي انجام جراحي تعویض مفصل زانو، سن 60 سال به بالا است و عموما این عمل جراحی به افراد زیر 60 سال توصیه نمی شود.

همان طور که اشاره شد طول عمر پروتز های بکار رفته در جراحی تعویض مفصل زانو، حدود 15تا 25سال است و پس از گذشت این زمان نیز باید پروتز جدید با پروتز قدیمی جایگزین شود و از آنجایی که جراحی مجدد تعویض مفصل زانو بسیار دشوار تر و نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد؛ این جراحی بیشتر به افراد بالای 60سال پیشنهاد می شود.

با این حال در شرایطی ممکن است فرد جوانی با داشتن درد و تخریب شدید مفصلی ناچار به انجام این جراحی در سنین پایین باشد.

برای بیمارانی که از نظر سنی در شرایطی نیستند که بتوانند تحت عمل تعویض مفصل زانو قرار بگیرند ، ولی در عین حال دچار درد های شدید در ناحیه زانو هستند پیشنهاد می شود با فیزیوتراپی و اقدامات درمانی معمول و تزریق به داخل  مفصل به درمان اینگونه دردها بپردازند.

 

نحوه مراقبت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بعد از جراحی تعویض مفصل زانو بیمار به مدت یک تا سه روز در بیمارستان بستری می شود، البته این مدت زمان بستگی به وضعیت جسمانی بیمار قبل از عمل، مراقبت های قبل از عمل و سن بیمار متفاوت است.

جراح ارتوپد زمانی دستور ترخصی بعد از بیمارستان می دهد که چنین شرایطی در شما فراهم باشد:

  • اینکه شما قادر به خارج شدن از تخت هستید یا خیر
  • به تنهایی البته با کمک عصا می توانید راه بروید یا خیر

 

رعایت دستورالعمل ها و مراقبت های لازم بعد از جراحی تعویض مفصل زانو در دوران نقاهت از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت جراحی است. بدون مراقبت خوب نمی توان انتظار مناسبی از جراحی داشت.

 

از جمله مراقبت های لازم بعد از جراحی تعویض مفصل زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مراقبت از زخم ها و پانسمان جراحی؛ ناحیه زخم بایستی تمیز و خشک نگه داشته شود. پانسمانی که بر روی زخم قرار داده می شود، باید در زمان مناسب تعویض شود.
  • در چند هفته بعد از جراحی باید از واکر یا عصای زیر بغل استفاده کنید
  • بالا و پایین رفتن از پله ها، رانندگی ورزش های سنگین مانند دویدن و یا دوچرخه سواری، باید چندین ماه را به تعویق بیاندازید.
  •  باید حداقل هر یک ساعت یکبار بلند شده و راه برود. از استراحت مطلق بعد از جراحی بپرهیزید.

 

فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو یکی از مهم ترین اقدامات بعد از جراحی می باشد که به بهبود قوای عضلانی کمک می کند، شما باید نرمش هایی را که فیزیوتراپ آموزش داده است طبق یک برنامه منظم بصورت روزانه انجام دهد.

مراقبت های بعد از تعویض مفصل زانو

 

میزان موفقیت بعد از تعویض مفصل زانو چقدر است؟

جراحی تعویض مفصل زانو یکی از موفقیت آمیزترین جراحی ها در حوزه پزشکی است که در از بین بردن درد و بازیابی عملکرد قسمت های آسیب دیده مفصل زانو کمک شایانی می کند.

اغلب بیمارانی که از درد زانو رنج می برند، توانایی نشستن و راه رفتن را به درستی ندارند و بعد از این عمل به خوبی نمی توانند فعالیت های خود را انجام دهند .

حدود 90درصد از بیماران به کمک این روش جراحی به بهبودی کامل دست می یابند و تنها ده درصد از بیماران نیاز به جراحی مجدد تعویض مفصل زانو خواهند داشت.

 

از جمله مهم ترین دلایل موفقیت آمیز نبودن جراحی تعویض مفصل زانو می توان به چنین مواردی اشاره کرد:

  • بی تجربه و متخصص نبودن جراح تعویض مفصل زانو
  • عدم رعایت درست دستورالعمل های پزشک بعد از جراحی
  • محیا نبودن شرایط مورد نظر بیمار برای انجام جراحی ( برای مثال انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران مبتلا به دیابت با عوارض و خطرات بیشتری همراه است)
  • بی توجه بودن به دوره های توانبخشی و فیزیوتراپی بعد از جراحی

 

تغذیه بیماری که به تازگی تعویض مفصل زانو انجام داده اند ؛ باید چگونه باشد؟

اغلب بیماران و همراهان آنها بعد از جراحی در خصوص نحوه تغذیه بعد از عمل جراحی تعویض مفصل زانو برای جوش خوردن سریع تر استخوان ها و حفظ استحکام استخوان ها و بازتوانی بیماران  سوال می پرسند.

بعد از جراحی تعویض مفصل زانو تغذیه نقشی اساسی در ترمیم بافت ها و استحکام استخوان ها دارد؛ همچنین بعد از جراحی باید از موادغذایی استفاده نمود که به بهبود زخم کمک می کند.

بیماران بعد از جراحی تعویض مفصل زانو برای ترمیم بافت ها و استخوان باید چنین مواد غذایی را مصرف کنند:

  • مصرف مواد حاوی اسید آمینه و پروتئین همچون گوشت، مرغ و ماهی به منظور بازسازی بافت ها و استخوان ها
  • مصرف مواد حاوی آنتی اکسیدان نظیر میوه ها و سبزیجات
  • دریافت کلسیم موردنیاز بدن از طریق مصرف لبنیات
  • مصرف اسید چربی به نام امگا 3 این موادغذایی را شما می توانید از طریق مصرف گوشت ماهی دریافت کنید.

همچنین از آنجایی که پیشگیری از اضافه وزن و داشتن وزن کمتر یکی از مهم ترین توصیه ها بعد از جراحی تعویض مفصل زانو است پس بیماران باید توجه داشته باشند هم قبل و بعد از جراحی با کم کردن مقدار منابع چربی و کربوهیدرات و جایگزین کردن منابع حاوی فیبر و پروتئین بجای آن وزن خود را در حالت تعادل نگه دارند.

تعویض مفصل زانو

 

علت درد بعد از تعویض مفصل زانو چیست؟

اگرچه احساس درد پس از عمل جراحی طبیعی است باید به سرعت و حداکثر طی مدت 4 تا 5 روز تسکین پیدا کند. اما با این وجود در برخی موارد افرادی که به تازگی عمل تعویض مفصل زانو داشته اند، از درد در محل جراحی خود شکایت می کنند.

علت درد بعد از عمل تعویض مفصل زانو متفاوت است و باید برای تشخیص و ریشه یابی صحیح آن عوامل  مهم و مختلفی را به طور دقیق بررسی نمود.

از جمله عواملی که موجب بروز دردهای بعد از تعویض مفصل زانو می شود می توان به:

  • شل شدن بخش های مختلف پروتز یا مفصل مصنوعی
  • وارد شدن فشار بیش از حد به مفصل زانو بعد از جراحی
  • عفونت کردن مفصل مصنوعی یا اجزای اطراف مفصل بعد از جراحی
  • آسیب دیدن اعصاب و تاندون ها در حین جراحی و انسداد عروق مفصل زانو
  • شکستگی تصادفی مفصل مصنوعی
  • شکستگی اطراف مفصل مصنوعی

 

بیماران باید توجه داشته باشند؛ در صورتی که بعد از جراحی تعویض مفصل زانو به چنین علائمی دچار شدند حتما برای تشخیص علت درد خود به پزشک مراجعه نمایند. این علائم شامل موارد زیر است:

  • درد مفصل زانو به همراه تورم، قرمزی و بالا بودن تب
  • شدت یافتن درد در هنگام به حرکت در آوردن مفصل
  • احساس ناپایداری و جابه جا شدگی در مفصل زانو
  • ترشح ناگهانی و تب و درد عضلانی در ناحیه عمل

درد بعد از تعویض مفصل زانو

 

جراحی تعویض مجدد مفصل زانو چیست ؟ و چه زمانی انجام می شود؟

جراحی تعویض مفصل زانو، یکی از موفق ترین جراحی ها در درمان مشکلات مربوط به زانو است و در اکثریت موارد این جراحی باعث می شود تا بیمار بتواند مثل گذشته به فعالیت های خود بپردازد.

اما با این وجود، احتمال دارد این روش جراحی به مرور زمان با شکست روبرو شود. در چنین شرایطی، بیمار شاهد بروز دردها و ناراحتی هایی در مفصل زانو خواهیم شد که در این صورت پزشکان روش جراحی مجدد تعویض مفصل زاو به بیمار پیشنهاد می دهند.

از روش جراحی مجدد تعویض مفصل زانو در چنین مواردی استفاده می شود:

  • ساییدگی یا شل شدن پروتز مفصل زانو
  • عفونت مفصل مصنوعی
  • شکستگی پروتز یا مفصل مصنوعی

جراحی تعویض مجدد مفصل زانو، جراحی پیچیده ای است و نسبت به جراحی تعویض مفصل زانو طولانی تر خواهد بود. در برخی موارد، این جراحی بیش از دو تا سه ساعت به طول می انجامد.

در روش جراحی مجدد تعویض مفصل زانو، قسمتی از پروتز یا تمام آن برداشته می شود و با یک پروتز جدید جایگزین می شود. این جراحی دوره نقاهت طولانی تری را به همراه دارد و جهت حاصل شدن نتایج بهتر تر از پروتزهای خاص تری استفاده می شود

 

چه زمان بعد از انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو می توان راه رفت؟

افراد مسن که گاها مفصل زانوی آن ها دچار آسیب دیدگی شدید دارند، با مراجعه به متخصص ارتوپدی در مورد اینکه چه مدت بعد از انجام این جراحی می توانند راه بروند، سوال می کنند.بسیاری از افراد مسن که دچار آسیب دیدگی شدید مفاصل شده اند، دغدغه ی بهبودی سریع تر بعد از جراحی تعویض مفصل را دارند به این دلیل که تمایل ندارند امورشان به گردن فرزندانشان باشد.

راه اندازی زانوی تعویض شده در همان روزی که جراحی انجام شده است، اتفاق می افتد. همچنین بیمار حدود یک هفته بعد از انجام جراحی تعویض مفصل زانو با استفاده از ابزار کمکی مانند: عصا و واکر حرکت می کند.

بعد از یک هفته (هفته ی دوم بعد از جراحی) انجام نرمش های مخصوص و فیزیوتراپی برای تقویت بیشتر دامنه ی حرکتی مفصل زانو و تسهیل عملکرد آن، مورد نیاز می باشد. لازم به ذکر است، نیاز به لگن گذاری (وصل کردن سوند) و یا مراقبت های مخصوص مثل تعویض پانسمان، از جهت خانواده ی شما نمی باشد.

یک هفته بعد از جراحی تعویض مفصل زانو، تمام پانسمان های زانو باز و حرکات زانو شروع می شوند و همانطور که در مطالب فوق ذکر شد، راه اندازی زانوی بیمار، شب عمل یا فردای آن انجام می شود.

 

 چه جنس پروتزی برای جراحی تعویض مفصل مناسب است؟

سوال دیگری که دغدغه ی بسیاری از متقاضی انجام جراحی تعویض مفصل زانو می باشند، جنس پروتز مورد استفاده در طی جراحی است.پروتز چینی اصلا در بازار وجود ندارد. بهترین جنس پروتز مصنوعی که ماندگاری و طول عمر بالایی دارد، پروتزهای آمریکایی هستند. این پروتزهای همانطور که خود سازنده ها اعلام کرده اند؛ حدود 25 تا 30 سال می باشد.

 

هزینه جراحی تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بسیار دیده شده که اغلب بیمارانی که به جراح ارتوپد مراجعه می کند؛ دائما در مورد هزینه جراحی تعویض مفصل زانو می پرسد. باید بدانید هزینه جراحی تعویض مفصل زانو بسته به شرایط مختلفی متفاوت است.

از جمله عواملی که در تعیین هزینه جراحی تعویض مفصل زانو دخیل است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. جنس پروتز مورد استفاده در جراحی
  2. شدت تخریب مفصل و نوع جراحی که متناسب با آن انجام می شود ( به طور قطع جراحی های تعویض مفصل کامل زانو هزینه بیشتری خواهند داشت)
  3. سن بیمار و شرایط جسمانی بیمار ( برای مثال در برخی مواقع در بعضی از بیماران به دلیل بیماری زمینه ای یا پوکی استخوان شدید مجبور به استفاده از نوع خاصی از مفصل مصنوعی هستیم که این مورد سبب بالا رفتن هزینه جراحی می شود)
  4. نوع بیمه بیمار (به این صورت که بیمارانی که بیمه تکمیلی داشته باشند و سقف بیمه آنها بالاتر باشد و مبلغ بیشتری را پوشش بدهد به تبع هزینه کمتری خواهند پرداخت.)
  5. دستمزد پزشک و جراح ارتوپد
  6. دستمزد متخصص بیهوشی
  7. مدت زمان بستری در بیمارستان (اگر شرایطی پیش بیاید که بیمار مجبور باشید دو شب بیشتر در بیمارستان بستری بماند یا یک شب در آی سی یو بماند قطعاً هزینه ها بیشتر خواهد شد.)

به همین جهت پیشنهاد می شود برای اطلاع از هزینه جراحی تعویض مفصل زانو به پزشک مراجعه کنید. زمانی که شما به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ متخصص ارتوپد با بررسی شرایط جسمانی شما بهترین راه درمان را برای رفع درد و ناراحتی شما پیشنهاد می دهد و هزینه جراحی نیز متناسب با آن شرایط انجام می شود.


مطالب مشابه

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×