• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
پاسخ به رایج ترین سوالات در مورد "جراحی تعویض مفصل لگن"

پاسخ به رایج ترین سوالات در مورد "جراحی تعویض مفصل لگن"

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

به جهت آنکه جراحی تعویض مفصل لگن به یک جراحی رایج و پرکاربرد در درمان انواع مشکلات لگن از جمله آرتروز، شکستگی لگن و... تبدیل شده است از این رو در این مقاله سعی داریم به بررسی رایج ترین سوالات در مورد جراحی تعویض مفصل لگن بپردازیم.

جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

جراحی تعویض مفصل لگن یا جراحی آرتروپلاستی مفصل ران یک روش جراحی تهاجمی است که در آن مفصل آسیب دیده لگن برداشته شده و با یک مفصل یا عضو مصنوعی جایگزین می شود.  

مفصل لگن که به آن مفصل ران نیز می‌گویند و در بین پزشکان به مفصل هیپ Hip joint معروف است؛  این مفصل یک مفصل گوی و کاسه‌ای است. قسمت گوی آن سر استخوان ران است و قسمت کاسه آن قسمتی از استخوان لگن می‌باشد که به آن حفره استابولوم می‌گویند. سر استخوان ران به شکل یک کره گرد و مدور بوده و کاملا در درون استابولوم که به شکل یک کاسه گود است احاطه شده است.

مفصل لگن یا  ران بسیار پایدار است اما برخی عوامل و بیماری ها هستند که این مفصل را دچار آسیب می کنند و مانع از حرکت مناسب مفصل می شوند.

جراحی تعویض مفصل لگن یکی از موفقیت آمیز ترین روش های جراحی است که بیمار را از درد های مزمن که مدت ها مانع از انجام فعالیت های روزمره شده است؛ باز میدارد.

تعویض مفصل لگن به روش های مختلف انجام می شود که این روش ها عبارت‌اند از:

 

تعویض کامل مفصل

در این عمل جراحی قسمت حفره ای لگن و هم سر استخوان ران به طور کامل برداشته شده و با یک مفصل مصنوعی جایگزین می شود.

تعویض نیم کامل مفصل

در این روش جراحی تنها قسمت سر استخوان ران که خراب یا شکسته شده است با یک پروتز تعویض می شود.

تعویض سطحی مفصلی

در این نوع عمل جراحی تعویض مفصل لگن قسمت سطحی مفصل برداشته شده و بقیه قسمت های آن باقی می ماند.

بیشتر بخوانید:

          پاسخ به 12 سوال رایج در مورد " جراحی تعویض مفصل زانو "

جراحی تعویض مفصل لگن به چه صورتی انجام می شود؟

در عمل جراحی تعویض مفصل لگن جراح ارتوپد سر استخوان ران را که خراب شده است از بدن بیمار خارج کرده و آنرا با یک کره فلزی یا مفصل مصنوعی جایگزین می کند.

برای انجام این جراحی بیمار باید تحت بیهوشی عمومی و کامل قرار بگیرد؛ تا در طول عمل دردی را احساس نکند. پس از بیهوشی جراح ارتوپد یک برش در قسمت لگن ایجاد کرده و ماهیچه های اطراف استخوان را کنار می زد تا به مفصل لگن دست پیدا کند.

در قدم بعدی استخوان ران به کمک اره بریده می شود و قسمت کروی مفصل جدا می شود. اتصال این سر فلزی به باقیمانده استخوان ران با یک زائده به نام دسته Stem  انجام می شود و پزشک جراح با قرار دادن دسته به داخل کانال مرکزی استخوان ران سر مصنوعی را در محل خود محکم میکند.

جراح ارتوپد سپس سطح داخلی حفره استابولوم در ناحیه لگن را که خراب شده است با ابزار های خاصی میتراشد. با این کار غضروف های خراب شده و استخوان های اضافه از داخل حفره استابولوم خارج شده و حفره به شکل یک نیمکره کامل درمیاید.

 

سپس یک کاسه فلزی به شکل نیمکره در داخل حفره آماده شده گذاشته شده و در داخل آن یک کاسه پلاستیکی از جنس پلی اتیلن قرار داده می شود.

همه چیز درباره پانسمان پس از تعویض مفصل

در بعضی موارد ممکن است کاسه پلاستیکی بدون کاسه فلزی و تنها توسط یک چسب مخصوص به داخل حفره استابولوم چسبانده شود. به آن چسب، سیمان استخوانی Bone cement میگویند. سر فلزی در داخل کاسه پلاستیکی قرار داده میشود تا بتواند در جهات مختلف در درون آن حرکت کند.

جراحی تعویض مفصل لگن معمولاً 1 تا 2 ساعت طول می کشد. با این حال، این بازه زمانی به ماهیت مشکل لگن شما و اینکه آیا قبلا تحت این جراحی قرار گرفته اید یا خیر، بستگی دارد. زیرا جراحی مجدد تعویض مفصل لگن بسیار سخت و در زمان طولانی تری انجام می شود.

جراحی تعویض مفصل لگن برای چه افرادی مناسب است؟

اگر یکی یا هردو مفصل لگن شما آسیب دیده باشد؛ برای اینکه در انجام فعالیتهای روزانه مثل پیاده روی یا لباس پوشیدن دچار مشکل نشوید یا مجبور نباشید دائما درد لگن را تحمل کنید ناچار به انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن هستید.

افراد مبتلا به آرتروز لگن و شکستگی لگن از جمله شایع ترین افرادی هستند که به جراحی تعویض مفصل نیاز دارند. بیشتر کسانی که جراحی مفصل لگن را انجام می دهند در سن 60 سالگی یا بیشتر هستند اما تعداد افراد جوان که عمل تعویض مفصل لگن را انجام داده اند نیز کم نمی باشند.

از روش جراحی تعویض مفصل لگن معمولا برای چنین افرادی استفاده می شود:

  • افرادی که درد شدید در ناحیه لگن احساس می کنند
  • عدم تسکین درد از طریق سایر روشهای درمان
  • احساس دردی که مانع از انجام فعالیتهای روزانه می شود مثل حمام کردن، غذا درست کردن، انجام کارهای خانه و پیاده روی
  • افرادی که در هنگام راه رفتن نیاز به واکر یا عصا دارند و قادر نیستند بدون کمک این ابزار به راحتی راه بروند.
  • شکستگی یا ترک خوردگی استخوان لگن. افراد مسن بیشتر به این دلیل، این عمل را انجام می دهند.
  • وجود غده یا تومور استخوانی در مفصل لگن
  • افرادی که به دلیل دررفتگی مادرزادی لگن دچار آسیب دیدگی لگن شده اند
  • افراد مبتلا به سیاه شدن سر استخوان ران یا نکروز

درمان ساییدگی مفصل با جراحی تعویض مفصل لگن

درمان آرتروز و ساییدگی مفصل لگن با جراحی تعویض مفصل لگن

هزینه تعویض مفصل لگن چقدر است؟

هزینه جراحی تعویض مفصل لگن یکی از دغدغه های فکری و سوالات رایج کسانی که مایلند این جراحی را انجام دهند. عوامل مختلفی بر هزینه جراحی تعویض مفصل لگن تاثیر دارند که این عوامل به شرح زیر می باشند:

نوع پروتز بکار رفته در جراحی

یکی از اصلی ترین عواملی که بر هزینه درمان تاثیر گذار است؛ نوع پروتز و مفصل مصنوعی است که برای شما استفاده می شود. همان طور که اشاره شد انواع مختلفی از پروتز مفصل لگن وجود دارد که قطعا قیمت همه آنها با یکدیگر متفاوت است.

داشتن بیماری های زمینه ای

یکی دیگر از عواملی که بر هزینه جراحی تعویض مفصل لگن تاثیر می گذارد؛ وضعیت جسمانی بیماری است که می خواهد جراحی انجام دهد. مشکلات قلبی یا دیابت و... از جمله بیماری هایی هستند که میتواند تاثیر بسیار جدی در افزایش هزینه درمان داشته باشد.

برای نمونه بیمارانی که تحت عمل جراحی تعویض مفصل لگن و ران قرار میگیرد؛ اگر مشکلات شدید قلبی و یا دیابت داشته باشد؛ بعد از جراحی نیاز به بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه یا آی سی یو خواهید داشت و بستری شدن در این بخش بسیار هزینه بر است و حتی یکی دو شب بستری شدن در آی سی یو میتواند هزینه کل درمان را به نحو محسوسی تحت تاثیر قرار دهد.

مدت زمان بستری بودن در بیمارستان

مدت زمان بستری بودن در بیمارستان و تسهیلات رفاهی در بیمارستان می تواند تاثیر بسزایی در درمان داشته باشد. برای مثال مسلما فردی که تنها برای یک شب در بیمارستان بستری می ماند هزینه کمتری نسبت به بیمارانی که مدت طولانی تری را در بیمارستان بستری است پرداخت می کند.

مفصل لگن

معرفی مفصل لگنی که به آرتروز و ساییدگی مفصل مبتلا است

نوع بیمه

یکی از مهم ترین عواملی که بر هزینه جراحی تعویض مفصل لگن و ران موثرند؛ این است که مخارج درمان به عهده خود بیمار است و یا برعهده یک سازمان بیمه گر می باشد. در صورتی که بیمه بتواند قسمت زیادی از هزینه درمانی را تقبل کند مخارج بیمار به نحو محسوسی کاهش می یابد.

از دیگر عواملی که در هزینه جراحی تعویض مفصل لگن دخیل است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شدت آسیب دیدگی مفصل لگن
  • سن بیمار
  • نوع بیماری که موجب تخریب مفصل لگن شده
  • وضعیت استخوان های لگن

دکتر سید علیرضا امین جواهری، جراح و متخصص ارتوپد در تهران، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس:  09334131004 -  71062400

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

سن مناسب برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن چه زمانی است؟

محدوده ی سنی خاصی برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن مد نظر نمی باشد. هرگاه میزان و شدت آسیب دیدگی مفصل لگن به قدری باشد که عملکرد مفصل مختل گردد و شاهد تخریب مفصل باشیم، بدون در نظر گرفتن محدوده ی سنی جراحی تعویض مفصل برای فرد انجام می گیرد.

بسیاری از افراد گمان می کنند جراحی تعویض مفصل ران فقط باید در سنین بالا انجام شود اما این یک باور غلطی است که بیشتر در سالهایی که عمل جراحی تعویض مفصل در دوران طفولیت خود بسر می برد؛ رواج داشت.

در گذشته جراحان معمولا در انتخاب بیماران برای عمل جراحی احتیاط کرده و معمولا افراد با سن بالا را انتخاب می کنند.

اما امروزه با پیشرفت های زیادی که در زمینه طراحی و ساخت مفاصل مصنوعی لگن و در تکنیک های جراحی شده است بتدریج عوارض اعمال جراحی کمتر شده و عمر مفاصل مصنوعی افزایش پیدا کرده است به همین جهت حتی دیده شده که این عمل جراحی تعویض مفصل لگن و ران  در جوان های با سن 18-16 ساله هم انجام می شود.

تعیین سن مناسب برای تعویض مفصل زانو به عهده ی متخصص ارتوپد حاذق و مجرب می باشد. جراح ارتوپد بعد از جلسات معاینه و بررسی مفصل زانو و میزان آسیب دیدگی های این مفصل راهکار مناسب درمانی را پیشنهاد می دهد.

 

سن مناسب برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن چه زمانی است؟

 

مدت زمان بهبودی بعد از تعویض مفصل لگن چقدر است؟

اکثر بیمارانی که جراحی تعویض مفصل لگن انجام می دهند در پایان هفته 6 بعد از جراحی می توانند اکثر فعالیت های روزمره را انجام دهند.

در پایان ماه سوم بعد از جراحی، اغلب بیماران قدرت عضلانی و توان عملکردی که قبل و طی جراحی از دست داده را بدست می آورند و می تواند بدون هیچ محدویت  فعالیت های روزمره را انجام دهند.

البته برخی عوارض همچون دررفتگی مادرزادی لگن و عفونت بعد از جراحی می تواند این مدت زمان را تحت تاثیر قرار دهند و آن را افزایش دهند.

به طور کلی بهبود و درمان حاصل از عمل تعویض مفصل لگن را می توان به چندین مرحله تقسیم کرد که این مراحل شامل:

بهبودی کوتاه مدت

بهبودی کوتاه مدت 4الی8هفته به طول می انجامد؛ در این دوران بیمار توانایی بلند شدن از روی تخت و مرخص شدن از بیمارستان را پیدا می کند و قادر است به کمک ابزارهایی همچون عصا و واکر شروع به راه رفتن بکند.

بهبودی طولانی مدت

بهبودی طولانی مدت حدود 3الی 6ماه طول می کشد که در این مرحله زخم های ناشی از عمل تعویض مفصل لگن به طور کامل بهبود حاصل کرده و بافت های نرم داخلی نیز ترمیم می شوند و بیمار می تواند به راحتی به فعالیت های روزمره ی خود بپردازد.

پروتز مفصل لگن

جنس و عمر پروتز بکار رفته در جراحی تعویض مفصل لگن

طول عمر و داوم پروتز مفصل لگن چقدر است؟

مفصل مصنوعی لگن ساختاری متشکل از فلز و پلی اتیلن یا سرامیک است که بجای مفصل طبیعی لگن کار گذاشته می شود. امروزه انواع مختلفی از مفاصل مصنوعی لگن وجود دارند ولی می توان آنها را به دو دسته کلی سیمانی و غیرسیمانی تقسیم کرد.

داوم و عمر طبیعی یک مفصل مصنوعی 15 تا20 سال است؛ البته این زمان در برخی بیماران ممکن است کمتر و یا بیشتر شود. عوامل مختلفی بر روی طول عمر و داوم مفصل لگن تاثیر می گذارد که از مهم ترین آنها می توان به:

  • تبحر جراح در کارگذاری درست مفصل مصنوعی در ناحیه لگن
  • سن بیمار و میزان فعالیت بیمار
  • وزن بیمار
  • وجود بیماری های زمینه ای همچون پوکی استخوان، دیابت و ...
  • نوع پروتز بکار رفته در جراحی تعویض مفصل لگن
  • رعایت درست و صحیح دستورالعمل ها و مراقبت ها بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

چه مراقبت هایی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن لازم است؟

رعایت درست مراقبت ها و دستورالعمل ها بعد از جراحی تعویض مفصل لگن یکی از موثرترین عوامل در موفقیت جراحی است که بدون یک مراقبت درست و کافی نمی توان انتظار نتیجه درست از جراحی داشت و یک جراحی با مراقبت نادرست می تواند وضعیت را حتی بدتر کند.

بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، هنگام حرکت دادن این مفصل، باید دقت بیشتری داشته باشید. این دقت و حساسیت در ماه های اولیه بعد از جراحی لگن، اهمیت بیشتری دارد.

 

 از جمله مراقبت های لازم بعد از جراحی تعویض مفصل لگن می توان به:

  1. یکی از مهم ترین موارد مراقبت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، کنترل زخم و مراقبت از زخم های جراحی است. پانسمان باید هر چند وقت یکبار تعویض شود. در روزهای اول بعد از جراحی ترشحات آبکی و زلال هستند و پس از گذشت زمان به مروز این ترشحات نیز خشکی می شوند.
  2. در صورتی که ترشحات زخم بیش از یک هفته طول کشید یا بعد از چند روز ترشحات غلیظ یا زرد رنگ یا بودار شد باید به پزشک معالج اطلاع داد.
  3. از خوابیدن بر روی شکم و روی پایی که تعویض مفصل شده است؛ خودداری کنید.
  4. در حالت خوابیدن به پهلوی مقابل پای جراحی شده، یک بالش بین ران های پا قرار دهید.
  5.  برای شروع به راه رفتن اجازه و دستور پزشک ضروری است و تا زمانی که پزشک اجازه نداده نمی تواند وزن خود را بر روی پای جراحی شده بیندازید. برای راه رفتن نیز از عصا و واکر استفاده کنید.
  6. بیشتر از 30 تا 40 دقیقه در یک حالت ثابت ننشینید. پاها را کامل به هم نچسبانید.و پا روی پا نیندازید.
  7. در هنگام نشستن پاها و زانوها به صورت صاف و مستقیم باشند و مایل به سمت داخل یا خارج نباشند.
  8. روی صندلی های سفت و دسته دار بنشینید. از نشستن روی صندلی هایی که ارتفاع خیلی پایین دارند، خودداری کنید.
  9. توانبخشی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن را جدی بگیرید؛ تمامیه بیماران برای اینکه هر چه سریعتر به بهبودی دست یابند و شروع به راه رفتن بکند باید تمامیه دستورالعمل های متخصص فیزیوتراپی را رعایت کرده و ورزش ها را به درستی انجام دهند.

عوارض احتمالی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

جراحی تعویض مفصل لگن یکی از موفقیت آمیز ترین روش های جراحی در پزشکی است که بیش از نود درصد بیماران بعد از جراحی احساس رضایت می کنند و در اکثر موراد این جراحی بدون عارضه خاصی انجام می شود.

عوارض پس از جراحی تعویض مفصل ران نادر اند. آسیب های جدی همچون عفونت مفصل، در کمتر از 2% بیماران مشاهده می شود. اما در برخی موارد ممکن است جراحی تعویض مفصل لگن نیز همچون دیگری جراحی ها با عوارضی همراه باشد.

وقوع چنین عوارضی مدت زمان بهبودی بعداز جراحی را طولانی تر کرده و مشکلات متعددی برای بیمار ایجاد می کند. نابلد بودن جراح ارتوپد و درست کارگذاری نشدن مفصل مصنوعی از جمله مهم ترین عواملی هستند که احتمال بروز عوارض را بیشتر می کنند.

از رایج ترین عوارض احتمالی جراحی تعویض مفصل لگن که ممکن است برای یک شخص بوجود آید؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دررفتگی مفصل مصنوعی:

 این عارضه میتواند در چند هفته بعد از انجام عمل جراحی و یا حتی سالها پس از انجام آن ایجاد گردد.

عفونت محل جراحی:

یکی از وخیم ترین عوارض جراحی تعویض مفصل لگن، عفونت مفصل مصنوعی و محل جراحی است زیرا برای درمان آن در بسیاری از اوقات بیمار نیاز به انجام عمل جراحی خواهد داشت.

لق شدن محل مفصل مصنوعی:

این عارضه شایعترین مشکل بعد از تعویض مفصل ران است و به علت وارد شدن فشار اضافی به مفصل مصنوعی و درست کار نگذاشتن پروتز رخ می دهد.

عوارض جراحی تعویض مفصل لگن

عوارض احتمالی جراحی تعویض مفصل لگن

ساییده شدن مفصل مصنوعی:

عموما این عارضه در اثر رعایت نکردن اصول درست مراقبتی و وارد شدن فشار بیش از حد به مفصل رخ می دهد. همچنین این عارضه بیشتر در کاسه پلی اتیلنی مفصل مصنوعی ایجاد میشود.

بازگشت درد و ناراحتی قبل از جراحی:

عفونت، لق شدن مفصل مصنوعی و ... از جمله مهم ترین عواملی هستند که موجب بازگشت درد و ناراحتی بیمار می شوند.

شکستگی استخوان های اطراف مفصل مصنوعی:

شکستگی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن معمولا به علت ضربات وارده شده به عضلات اطراف و مفصل ران که حاوی مفصل مصنوعی است ایجاد میگرد.

از دیگر عوارضی که بسیار نادرند و در موارد محدود رخ می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر طول اندام ( کوتاه شدن یکی از پاهای که به تازگی جراحی شده است)
  • لخته شدن خون و ایجاد آمبولی ( از عوارض جدی است و باید از بروز آن پیشگیری شود. در صورت وقوع باید به فوریت درمان گردد )
  • عوارض عروقی و عصبی ( مشکلات عروقی نادر و مشکلات عصبی در غالب اوقات قابل برگشت است )

بعد از عمل جراحی تعویض مفصل لگن چگونه راه برویم؟

چه زمانی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن می توانم راه بروم؟ آیا برای راه رفتن باید از وسیله استفاده کنم؟ چگونه بهتر راه بروم تا فشار کمتری به قسمت جراحی وارد شود؟

اینها و بسیاری از سوالات دیگر از جمله سوالاتی هستند که اکثر افراد بعد از جراحی تعویض مفصل لگن از جراح و پزشک خود می پرسند.

زمان شروع راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، دقیقا یک روز بعد از جراحی است؛ البته به گونه ای که بیمار قادر باشد پاهایش را بر روی زمین بگذارد و راه برود. البته تا چندین ماه راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن با عصا و واکر انجام می شود.

بعد از جراحی شما زمانی می توانید از پله ها استفاده کنید که حرکت و قدرت مفصل ران بهبود یابد. اما توجه نماید باید حتما از حفاظ کنار پله استفاده کنید و پله ها را یکی یکی بالا بروید و در هنگام بالا رفتن اول پای سالم را بالا بگذارید و در هنگام پایین آمدن نیز از پله اول پای عمل شده را روی پله پایینی بگذارد؛ تا فشاری بر مفصل جراحی شده لگن وارد نشود.

راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

نحوه صحیح راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

بیماران باید در هنگام راه رفتن بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چنین شرایطی را در نظر بگیرند:

  • حتما از پزشک خود بپرسید چه موقع میتوانید پای عمل شده را بر روی زمین قرار دهید.
  • تا چند هفته بعد از جراحی باید از واکر یا عصای زیر بغل استفاده کند؛ تا فشار کمتری به مفصل وارد شود.
  •  تا وقتی حرکت و قدرت عضلات اطراف مفصل ران وی خوب نشده است احتمال زمین خوردن زیاد است و بالا و پایین رفتن از پله ممکن است خطرناک باشد.
  • بیمار باید حداقل هر یک ساعت یکبار از روی صندلی یا تخت بلند شده و راه برود.
  • در صورتیکه پزشک معالج اجازه وزن گذاشتن روی پای عمل شده را به بیمار بدهد وی باید بتدریج باید فعالیت های روزانه معمول در منزل را شروع کند.

مطالب مشابه

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×