• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

متخصص ارتوپد و فوق تخصص روماتولوژی از بهترین پزشکان و متخصصانی هستند که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به پوکی استخوان تخصص دارد.

برای درمان پوکی استخوان به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

پوکی استخوان يا استئوپروز (Osteoporosis) بیماری شایعی است که باعث ضعیف شدن استخوان ها شده و خطر شکستگی استخوان ها را افزایش می دهد.

زمانی که شما دچار پوکی استخوان هستید، با افتادن های عادی و یا ضربه های معمولی و یا در مراحل شدید حتی با یک سرفه ممکن است استخوان های شما بشکند. از این رو هر چه سریعتر باید تحت درمان توسط یک فرد متخصص قرار بگیرید.

شاید برای شما هم سوال ایجاد شده باشد که برای درمان پوکی استخوان باید به چه متخصصی مراجعه کنید؟ در پاسخ به این سوال باید عرض کنیم که دو گروه از پزشکان از جمله متخصصین ارتوپد و فوق تخصصان روماتولوژی از بهترین پزشکانی هستند که برای درمان پوکی استخوان می توانید از آنها کمک بگیرید.

شاید برخی با خود فکر کنند که تنها فوق تخصصان روماتولوژی به درمان بیماری پوکی استخوان می پردازند و مراجعه به یک متخصص ارتوپد کمکی به آنها نخواهد کرد.

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500

آدرس اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 

اما باید گفت از آنجایی که بیماری پوکی استخوان معمولا زمانی علائم آن ظاهر می شوند که به دلیل ضعیف شدن استخوان ها، استخوان دچار شکستگی شده و یا مفصل دچار تخریب و آرتروز شده است؛ از این رو اغلب بیماران در کنار درمان پوکی استخوان باید به فکر درمان این عوارض نیز باشند.

به همین جهت در کنار فوق تخصصان روماتولوژی، متخصص ارتوپد از جمله بهترین پزشکی هستند که می توانند در کنار درمان پوکی استخوان به درمان عوارض ناشی از پوکی استخوان نیز بپردازند.

حتی برخی مواقع فوق تخصصان لگن نیز به کمک بیماران مبتلا به پوکی استخوان نیز می آیند؛ زمانی که پوکی استخوان باعث شود بیمار دچار شکستگی لگن شود. زیرا تنها راه درمان شکستگی های لگن ناشی از پوکی استخوان انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن است که این جراحی توسط فوق تخصص لگن انجام می شود.

 

پزشک متخصص از چه روش هایی به تشخیص پوکی استخوان می پردازد؟

تشخیص به موقع بیماری پوکی استخوان در مهار راحتتر این بیماری بسیار اهمیت دارد. از این رو یکی از موثرترین کمک هایی که یک فرد میتواند به خود در درمان پوکی استخوان بکند این است که هر چه سریعتر به یک متخصص مراجعه نماید.

زمانی که شما برای درمان پوکی استخوان به پزشک متخصص مراجعه کنید. معمولاً پزشک برای تعیین اینکه شما در معرض ابتلاء به پوکی استخوان هستید، شرح حال و تاریخچه دقیق از جمله در مورد شیوه زندگی در سالهای گذشته یا داروهای مصرفی و سابقه پوکی استخوان یا سابقه شکستگی استخوانی از شما میپرسد. سپس پزشک با توجه به شرح حال و معاینه بالینی ممکن است تستهای تکمیلی را درخواست نماید.

 

روش هایی تشخیص پوکی استخوان

 

این پزشکان از چنین روش هایی برای تشخیص پوکی استخوان استفاده می نماید. از جمله بهترین روش هایی تشخیص پوکی استخوان شامل موارد زیر می‌شود:

  • سنجش تراکم استخوان
  • بروز شکستگی بالینی در لگن یا مهره های لگن به  دلیل ضعیف شدن استخوان
  • عکس برداری با رادیوگرافی از مهره ها به منظور بررسی تراکم استخوان

 

دکتر متخصص از چه روش هایی برای درمان پوکی استخوان استفاده می نماید؟

پوکی استخوان از جمله بیماری های است که خطر شکستگی را در یک فرد افزایش می دهد از این رو هر چه سریعتر باید تحت درمان قرار بگیرید. این بیماری که یکی از شایع ترین بیماری های استخوانی است باعث می شود استخوان استحکام خود را از دست بدهد و بسیار ضعیف و نازک گردد.

 

پوکی استخوان از جمله بیماری های است که خطر شکستگی را در یک فرد افزایش می دهد

 

درمان پوکی استخوان در اغلب موارد با درمان های پیشگیرانه صورت می گیرد که این روش طی مدت دو الی سه ماه انجام می شود. این روش ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. درمان محافظه کارانه که شامل استفاده از کمربند و شکم بندهای پزشکی است این روش ها تنها برای توقف فرسودگی بافت استخوان و کاهش میزان درد لحاظ می شود.
  2. اصلاح رژیم غذایی و مصرف موادغذایی حاوی کلسیم به منظور پیشگیری از کم شدن تراکم استخوان و شکستگی یکی از بهترین روش های پیشگیری و درمان پوکی استخوان خصوصا در افراد مسن است.
  3. در کنار مصرف موادغذایی و مکمل های کلیسم نباید از خوردن ویتامین دی نیز غافل شد زیرا بدن برای جذب کلسیم به ویتامین دی احتیاج دارد.
  4. انجام فعالیت ها و حرکات های اصلاحی و ورزشی، این تمرینات در بهبود علائم بیماری و کم شدن درد بیمار بسیار موثر هستند.
  5.  فیزیوتراپی و توانبخشی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
  6. درمان جایگزین هورمون یا جایگزین هورمون استروژن ( این روش برای تعدادی از خانم هایی که در دوران پس از یائسگی در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند بسیار موثر است.)
  7. تجویز داروی آلندورنات و دیگر داروهای پوکی استخوان به منظور توقف فرآیند کم شدن تراکم استخوان

مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×