• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
برای درمان زانو درد به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

برای درمان زانو درد به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

متخصصین ارتوپد، فوق تخصصین زانو یا جراحان زانو از جمله بهترین و کاربلدترین پزشکان و متخصصانی هستند که در زمینه تشخیص، درمان مشکلات مربوط به زانو خصوصا درد زانو تخصص دارند.

انتخاب دکتر و پزشک متخصص برای درمان درد زانو

بهترین پزشک و متخصص برای درمان درد زانو پزشکی است که به طور کامل با ساختار استخوان، مفصل و تمامیه اجزای زانو آشنا باشد تا بتواند هر سریعتر علت درد زانو را تشخیص دهد. پزشکان ارتوپد و فوق تخصصان زانو دو نمونه از بهترین پزشکی هستند که برای تشخیص و درمان درد زانو خود می توانید از آنها کمک بگیرید.

متخصص و جراح ارتوپد

جراح و متخصص ارتوپد پزشکی است که در تشخیص، درمان، پیشگیری و توان‌بخشی اختلالات، آسیب‌ها و بیماری‌های سیستم اسکلتی عضلانی آموزش دیده است. این متخصصین برای درمان ضایعات عضلانی، آسیب‌های ستون فقرات، آسیب‌های ورزشی، بیماری‌های دژنراتیو، عفونت‌ها، تومورها و اختلالات مادرزادی هم از روش جراحی و هم غیر جراحی در کنار هم استفاده می کنند.

از جمله روش هایی غیرجراحی که این متخصص از آن برای درمان زانو درد استفاده می کنند شامل: دارو درمانی، ورزش و سایر روش‌های توان‌بخشی و یا درمان‌های جایگزین  می باشد.

 

روش هایی غیرجراحی که این متخصص از آن برای درمان زانو درد استفاده می کنند

 

درصورتی‌که بیمار به درمان غیرجراحی پاسخ ندهد در این صورت از روش جراحی برای درمان درد زانو استفاده می کند.

فوق تخصص زانو

زانو یکی از آسیب پذیرترین بخش های بدن است که تشخیص و درمان مشکلات مربوط به آن نیاز به یک پزشک متخصص دارد. ف وق تخصص زانو پزشکی است که با دانشی کافی که در زمینه مشکلات زانو دارد به درمان مشکلات موجود در رباط ها، تاندون ها و عضلات می پردازد.

فوق تخصص زانو در واقع همان متخصص ارتوپدی است که به صورت تخصصی و با گذراندن دوره های جداگانه تخصص جراحی زانو به درمان مشکلات و آسیب های زانو می پردازد.

یک پزشک متخصص جراحی زانو برای دستیابی به این تخصص چنین مراحلی را گذرانده است:

  •  گذاراندن دوره هفت ساله پزشکی عمومی
  •  گذراندن دوره های چهار ساله تخصصی برای دریافت بورد تخصصی ارتوپدی 
  •  گذراندن دوره های دو الی سه ساله فوق تخصص زانو

فوق تخصص زانو که در برخی مواقع از آن با عنوان فوق تخصص جراحی زانو نیز یاد می شود؛ به دو طریق جراحی و غیرجراحی به درمان مشکلات مربوط به زانو می پردازد.

 

درد زانو به چه دلایلی ایجاد می شود؟

درد زانو یکی از شایع ترین دلایل ناتوانی در بین بیماران در هنگام راه رفتن می باشد که متاسفانه امروزه روز به روز در حال افزایش می باشد. در سال‌های قبل، درد زانو فقط در افراد سالمند دیده می‌شد اما این روزها به گروه سنی خاصی محدود نمی‌شود و حتی در میان جوانان نیز شایع است.

از این رو بسیار اهمیت دارد برای پیدا کردن بهترین پزشک و دکتر برای درمان درد زانو ابتدا با علت درد خود آشنا شوید. از شایع ترین دلایل درد زانو می توان به:

آرتروز زانو

آرتروز یکی از شایع ترین دلایل درد شدید زانو است که روز به روز در حال پیشرفت است از این رو به عنوان یک بیماری مزمن و فرسایشی می شناسند. آرتروز زانو دارای انواع مختلفی است و سه نوع از شایع‌ترین انواع آرتروز زانو عبارت‌اند از:

  • روماتیسم
  •  آرتروز پس از آسیب زانو
  •  آرتروز ناشی از سایش استخوان‌ها (استئوآرتریت)

 در صورت ابتلا به هر یک از انواع آرتروز زانو ، شما احساس خشکی در زانوی خود می‌کنید و زانوی شما متورم شده و ممکن است به همین خاطر خم کردن زانو برایتان مشکل باشد. برای درمان این نوع دردهای زانو می توانید به فوق تخصص زانو مراجعه نماید.

 

پارگی رباط های زانو

چهار رباط اصلی در زانو وجود دارد که همانند طناب‌هایی بسیار قوی عمل می‌کنند و استخوان‌ها را در کنار یکدیگر نگه داشته و موجب ثابت ماندن زانو می‌شود.

یکی از مهم‌ترین رباط‌های زانو، رباط صلیبی است. رباط صلیبی قدامی زانو داخل مفصل زانو قرار دارد، که به‌صورت مورب از استخوان ران تا استخوان ساق متصل شده است.

از شایع‌ترین صدمات زانو می‌توان به «پارگی رباط صلیبی قدامی زانو» اشاره کرد. این آسیب معمولا موجب پارگی کامل رباط صلیبی می‌شود و یکی از شدیدترین آسیب‌های احتمالی‌ست که به زانو وارد می‌شود.

آسیب دیدگی رباط زانو بیشتر در افرادی که به ورزش های پرخطری همچون فوتبال و بسکتبال مشغولند؛ بیشتر دیده می شود.

آسیب دیدگی مینیسک های زانو

مینیسک یک تکه‌ی لاستیکی و انعطاف‌پذیر از غضروف است که لایه‌ی بین استخوان‌های موجود در زانو را فراهم می‌کند. در هر زانو دو مینیسک وجود دارد که با بخش مفصلی تشکیل دهنده‌ی اطراف آن سازگار هستند.

پارگی مینیسک زانو در ورزشکاران و افراد بالای 30سال ( به دلیل ضعیف شدن مینیسک با بالا رفتن سن) بیشتر رخ می دهد و از شایع ترین علائم پارگی مینیسک زانو می توان به :

  • درد، به ویژه هنگام لمس کردن زانو
  • ورم و تورم ناگهانی زانو
  • دشواری در حرکت دادن زانو یا محدود شدن دامنه حرکتی زانو
  • قفل کردن یا گرفتن زانو
  • خالی کردن زانو یا ناتوانی آن در نگه داشتن وزن بدن

 

پزشک متخصص از چه روش هایی برای تشخیص و درمان درد زانو استفاده می کند؟

هم پزشک متخصص ارتوپد و هم فوق تخصص زانو از روش های متعددی برای تشخیص علت درد زانو استفاده می کنند که به رایج ترین آنها در این بخش اشاره می کنیم:

برررسی سابقه پزشکی بیمار

پزشک متخصص در اولین برخورد با بیمارش شروع به جمع آوری اطلاعاتی میکند که با کمک آنها بتواند علت بیماری را مشخص کند. اولین قدم صحبت کردن با بیمار است. به این مرحله بررسی سوابق پزشکی می گویند.

 

سوالاتی که در این مرحله برای تشخیص درد زانو پرسیده می شود

 

از جمله سوالاتی که در این مرحله برای تشخیص درد زانو پرسیده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شدت درد زانوی شما چقدر است. آیا برای کاهش درد مجبور به مصرف داروی مسکن شده اید
  • درد زانو با چه کارهایی بیشتر و چه موقع کمتر میشود
  • آیا درد خودبخود شروع شد یا بعد از انجام فعالیتی
  • آیا درد ناگهان شروع شد یا بتدریج در عرض چند هفته
  • در کنار درد زانو به چه علائم دیگری دچار هستید

معاینه جسمانی بیمار

مرحله بعد از بررسی سوابق پزشکی بیمار، معاینه بیمار است. در این مرحله پزشک معالج با استفاده از حواس خود یعنی دیدن، شنیدن، لمس کردن و بوییدن اطلاعات دیگری را بدست میاورد.

در پایان این مرحله پزشک میتواند با کنار هم قرار دادن علائم و شکایت بیمار و بررسی خود سعی کند کشف کند چه بیماری میتواند این شکایات و علائم را ایجاد کند. گاهی اوقات همین اطلاعات برای فهمیدن علت بیماری کافی است.

ولی گاهی اوقات پزشک متخصص نمی توان بفهمد علت این مشکلات کدامیک از بیماری هاست. زیرا درد و بیماری های مختلفی هستند که می توانند باعث درد زانو شوند؛ از این رو پزشک، بیمار را به یک مرکز تصویربرداری ارجاع می دهد.

تصویربرداری از زانو

تصویربرداری برای تشخیص علت درد زانو توسط سه روش عکس برداری ام آر آی، سی تی اسکن و تصویربرداری به کمک اشعه ایکس انجام می شود.

 

متخصص مربوطه از چه روش هایی برای درمان درد زانو استفاده می کند؟

متخصص ارتوپد، فوق تخصص زانو و یا هر دکتری که برای درمان درد زانو به آن مراجعه کرده اید از روش های مختلفی برای درمان درد زانو استفاده می کند که این روش را به دو دسته درمان های غیرجراحی زانو و درمان با جراحی زانو تقسیم می شوند:

درمان غیرجراحی زانو

دارو درمانی، فیزیوتراپی، تزریق مستقیم دارو به زانو، ورزش ها و تمرینات اصلاحی و... از جمله مهم ترین و رایج ترین روش های درمان درد زانو هستند که در موارد خفیف درد زانو از آن استفاده می شود.

جراحی زانو

در مواردی که علت درد زانو آرتروز شدید و حاد زانو ویا شکستگی های حاد زانو باشد که نتوان این اختلالات را  به کمک درمان های غیرجراحی بهبود بخشید در این صورت پزشک متخصص خصوصا فوق تخصصان زانو از روش های نوین جراحی زانو از جمله موارد زیر استفاده می نمایند:

  • جراحی تعویض مفصل زانو
  • آرتروسکوپی زانو
  • استئوتومی زانو
  • پیوند استخوان

بهترین اقدامی که شما می توانید برای درمان قطعی زانو درد شدید انجام بدید مراجعه به یک پزشک متخصص ارتوپدی می باشد . 

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500


مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • ابوالفضل غفاری

    سلام خسته نباشید من ۱۷ ساله ام و فوتبال بازی میکنم زانو هام بعضی اوقات یه صدای تق میدن و در تازگی ها در اثر برخورد با یک نفر زانوی چپم درد می‌کنه چاره چیه

    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید دارو های تقویت مفصل مصرف کنید و از کلسیم و ویتامین D هم باید استفاده کنید.

  • سجاد مبارکی

    سلام خسته نباشید بازیکن فوتبال هستم و در صحنه ای زانوی پام اسیب دیده پام پیچ میخوره زانوم یه صدایی میده بعد ۲۴ساعت یه خورده ورم کرده میتونم روش راه برم ولی ن به خوبی دردکمی بعضی موقعه ها احسا میکنم میخوام بدونم ایا ربات پام کش امده یا پاره شده

    مدیر سایت

    خدا قوت فرد ورزشگار به دنبال آسیب دیدگی ورزشی باید حتما ام آر آی زانو بگیره

×