
6 علامت هشدار دهنده ترک برداشتن استخوان لگن
چه چیز هایی باعث ترک برداشتن استخوان لگن می شود؟
ترک برداشتن استخوان لگن زمانی اتفاق می افتد که فشار زیادی به استخوان لگن وارد شود. به این نوع آسیب دیدگی شکستگی استرسی یا شکستگی مویی نیز می گویند. در این دسته از شکستگیها خط شکستگی در رادیوگرافی، فقط بصورت یک ترک خوردگی دیده میشود و قطعات شکسته شده جابجا نشده اند و نیرویی که موجب این شکستگی شده است قوی نیست.
از مهم ترین دلایل ترک برداشتن استخوان لگن می توان به:
وارد شدن فشار اضافه به استخوان در طی انجام حرکات ورزشی سنگین
این نوع آسیب دیدگی معمولا در افراد غیرفعالی که به یکباره فعالیت ورزشی را شروع کرده اند؛ نیز بیشتر رخ می دهد.
وارد شدن فشار اضافه به استخوان لگن سالمندانی که به دلیل پوکی استخوان، استخوان ضعیفی دارند.
این نوع شکستگی در افرادی که از ماهیچه ها و عضلات ضعیفی برخوردارند بیشتر رخ میدهد.
ترک خوردگی استخوان لگن آسیب جدی است که در صورت بی توجه ای به آن شکستگی های شدید و حادی را به بار می آورد.
علت و علائم ترک برداشتن استخوان
علائم ترک برداشتن استخوان لگن چیست؟
ترک خوردگی استخوان لگن عارضه است که در اثر از بین رفتن تداوم و پیوستگی استخوان لگن ایجاد می شود. در هنگام آسیب دیدگی و ترک خوردگی لگن چنین علائمی برای بیمار ظاهر می شود که از مهم ترین آنها می توان به:
متورم شدن لگن و مفصل ران:
این علامت بلافاصله بعد از شکستگی اتفاق میافتد. و علت آن به دلیل تجمع خون اضافی و التهاب در ناحیه آسیب دیدگی است.
تغییر شکل پیدا کردن مفصل آسیب دیده:
معمولا بر اثر بروز شکستگی ممکن است تغییر شکل، کوتاهشدگی یا زاویهدار شدن استخوان در محل آسیب دیده رویت شود. البته در ترکخوردگی یا مو برداشتن، بد شکلی قابل رویت نیست. شما می توانید برای بررسی تغییر شکل، عضو آسیبدیده را با عضو سالم طرف دیگر مقایسه کنید.
لمس دردناک:
یکی از مهم ترین و اصلی ترین علائم ترک برداشتن لگن، دردناک بودن محل آسیب دیدگی در هنگام لمس است. معمولا حساسیت به درد تنها در محل آسیبدیده وجود دارد و غالبا مصدوم میتواند نقطه درد را با انگشت نشان دهد
ناکار شدن عضو آسیبدیده:
اگر لگن ترک برداشته باشد، با حرکت دادن دردناک میشود. در این زمان مصدوم به دلیل درد زیاد از به کارگیری عضو، امتناع ورزیده و همین عامل موجب می شود مفصل به دلیل بی تحرکی دچار ناتوانی شود.
شنیدن صداهای غیرطبیعی در زمان حرکت مفصل
گاهی مصدوم هنگام بروز ترک خوردگی، صدای شکسته شدن استخوان یا در زمان حرکت عضو، صدای ساییده شدن دو سر استخوان را احساس میکند. این علامت، نشانه حتمی شکستگی مویی یا ترک خوردگی است.
رنگ پریدگی یا تغییر رنگ ناحیه آسیب دیده:
معمولا آخرین و دیررسترین علامتی که نشاندهنده شکستگی است، رنگ پریدگی یا کبودی در محل شکستگی است که معمولا یک ساعت بعد از شکستگی اتفاق میافتد.
علائم ترک خوردگی لگن
درمان ترک خوردن استخوان لگن چگونه انجام می شود؟
ترک استخوان یا شکستگی مویی یا شکستگی های بدون جابجایی معمولا بسرعت و بدون ایجاد مشکل خاصی بهبود میابند.
درمان شکستگی های بدون جابجایی یا همان ترک خوردن استخوان بالای استخوان لگن و مفصل ران با بی حرکت کردن بوسیله یک بانداژ و یا یک آتل به مدت سه هفته صورت می گیرد. در صورتی که وزن بدن بر روی مفصل آسیب دیده بیفتد؛ درمان ترک خوردگی به تاخیر می افتد.
زمان بهبودی بسته به زمان، شدت، قدرت واکنش درمان بدن و مقدار تغذیه فرد متفاوت است. استراحت کامل یا پیاده روی به مدت 4 تا 8 هفته پیشنهاد می شود؛ گرچه زمان استراحت 12 هفته تا 16 هفته ای در شکستگی های فشاری شدید معمول است.
بعد از این دوره، دوباره می توان فعالیت ها را از سر گرفت، البته مادامی که درد ایجاد نشود. درحالی که استخوان رو به بهبودی است،روند تغییر وضع استخوان مدت ها بعد از اینکه گمان می رود استخوان بهبود یافته طول خواهد کشید.
آیا راهی برای پیشگیری از ترک خوردن استخوان لگن وجود دارد؟
سالم نگه داشتن استخوانها در هر سنی مهم است. این به معنای دریافت کلسیم کافی در رژیم غذایی و انجام تمرینات با وزنه برای تقویت استخوانها است. زیرا استخوان های ضعیف راحت تر می شکنند.
بعد از 40 سالگی همه افراد شروع به از دست دادن توده استخوانی می کنند. ساختار ژنتیکی توده استخوانی را تعیین می کند، اما رژیم غذایی و ورزش تأثیر زیادی در سالم نگه داشتن استخوان ها با افزایش سن دارند.
راه های پیشگیری از ترک خوردگی لگن
مچنین مواردی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از افتادن و کاهش خطر شکستگی استخوان انجام دهید:
1- از کفش مناسب و استاندارد استفاده کنید.
2- مطمئن شوید که سیم، طناب یا سایر عوامل خطرناک سر راهتان نیستند، تا از گیر کردن آنها به پایتان و افتادن جلوگیری نمایید.
3- خانه باید به اندازه کافی روشن باشد و در دستشویی یا سایر اتاق هایی که ممکن است شب مجبور باشید به آنها بروید چراغ داشته باشید.
4- قالی ها را با پد های بدون لغزش (ترمز فرش) ایمن کنید.
5- برای کمک به بهبود تعادل خود، به فیزیوتراپی بروید. یک دوره آموزشی تعادل، یوگا با صندلی یا تای چی طی کنید.
6- حتما پیشنهاد می شود سالمندان در صورت لزوم از عصا یا واکر استفاده کنند