• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
11 نکته برای بهبود سلامت استخوان

11 نکته برای بهبود سلامت استخوان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۴ دی ۱۴۰۲

با استحکام استخوان ها و توجه به نکات کاربردی ساده که در این مقاله آمده است از ستون فقرات در برابر پوکی استخوان و شکستگی های فشاری محافظت کنید.

حفظ استخوان های مستحکم با افزایش سن می تواند خطر پوکی استخوان و عوارض مربوط به آن، مانند شکستگی های فشاری دردناک در مهره های ستون فقرات را کاهش دهد. این 11 نکته را برای بهبود سلامت استخوان و محافظت از بدن خود امتحان کنید.

 

نکاتی برای سلامت نگه داشتن استخوان

 

ورزش های تحمل وزن انجام دهید.

انجام منظم فعالیت های تحمل وزن راهی عالی برای ساخت و حفظ توده استخوانی است.

پیاده روی یا دویدن آهسته انجام دهید.

سرعت و دفعات پیاده روی یا دویدن شما به خودتان بستگی دارد. پزشک یا مربی شخصی شما می تواند در تصمیم گیری در این خصوص به شما کمک کند. به طور معمول ، 20 تا 30 دقیقه ، 3 تا 4 بار در هفته توصیه می شود.

از پله ها بالا بروید ، بالا پریدن از استپ یا تمرین های پرشی را انجام دهید.

این فعالیت ها می توانند یک درجه شدیتر از پیاده روی یا آهسته دویدن باشند. آنها برای تقویت استخوان ها و انجام یک تمرین هوازی خوب بسیار مناسب هستند.

تمرینات مقاومتی یا قدرتی انجام دهید.

یک جلسه بلند کردن ، هل دادن و کشیدن وزنه ها (یا کش های مقاومتی) 2 تا 3 بار در هفته برای استخوان ها مفید است و سلامت کلی را تقویت می کند.

افرادی که قبلاً به پوکی استخوان مبتلا شده اند یا در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند ، باید با پزشک خود مشورت کنند تا ببینند کدام تمرینات برایشان بهتر است.

حتما مطالعه کنید : علت عفونت استخوان بعد از شکستگی چیست ؟

در سبک زندگی خود تغییر ایجاد کنید.

دو تغییر در سبک زندگی که می توانند تفاوت زیادی در سلامت استخوان ایجاد کنند عبارتند از:

ترک سیگار.

سیگار کشیدن ممکن است یک عامل خطرناک برای از دست دادن استخوان باشد. همچنین نشان داده شده است که افراد سیگاری تعادل ضعیف تری نسبت به افراد غیر سیگاری دارند و احتمال افتادن و شکستن استخوان در آنها افزایش می یابد.

خودداری از مصرف زیاد الکل.

مصرف زیاد الکل در بدن باعث جذب و تنظیم کلسیم ، ویتامین D و هورمون ها می شود. همچنین ممکن است خطر کاهش تراکم استخوان را کم و خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد

مقدار زیادی کلسیم مصرف کنید.

کلسیم به استحکام استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند. توصیه می شود بزرگسالان روزانه 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم دریافت کنند.

برای صبحانه بلغور جو دوسر غنی شده میل کنید.

یک بسته بلغور جو دوسر فوری شیرین نشده بیش از 100 میلی گرم کلسیم دارد ، یعنی حدود 10٪ مقدار توصیه شده روزانه. نوعی را مصرف کنید که حاوی مواد مغذی اضافه شده است اما قند اضافه ندارد. برای کلسیم اضافی ، شیر کامل ، شیر بادام یا ماست را با ترکیب جو دوسر خود ترکیب کنید.

غذاهای دریایی کنسرو شده را امتحان کنید.

ساردین کنسرو شده ، میگو و سالمون همه دارای کلسیم و پروتئین زیادی هستند. ماهی قزل آلا نیز منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.

آجیل ، لوبیا و سبزیجات برگ دار بیشتری بخورید.

بادام ، گردو و پسته همه منابع غنی کلسیم هستند. چند مشت از آنها را در یک کیسه پلاستیکی کوچک قرار دهید و آن را برای میان وعده در نزدیکی خود نگه دارید. لوبیای پخته شده و لوبیای سفید نیز مقدار زیادی کلسیم دارند. آنها را به تنهایی خورده یا به یک سوپ کم سدیم اضافه کنید. سبزیجات برگدار نیز کلسیم زیادی دارند.

یک مکمل کلسیم را در نظر بگیرید.

اگر رژیم شما به تنهایی به شما در رسیدن به مقدار توصیه شده کلسیم در روز کمک نمی کند ، در مورد افزودن مکمل کلسیم بدون نسخه به برنامه روزانه خود با یک پزشک یا داروساز صحبت کنید.

مصرف ویتامین D خود را افزایش دهید.

ویتامین D به بدن شما کمک می کند مواد مغذی تقویت کننده استخوان را در خود نگه دارد. بدون ویتامین D کافی ، استخوان های شما ضعیف شده و خطر شکستگی استخوان در بدن شما را افزایش می دهد.

غلات غنی شده با ویتامین D ، تخم مرغ و ماهی های چرب (مانند ماهی قزل آلا) بخورید.

این گزینه های غذایی همه راه های دریافت مقدار توصیه شده ویتامین D هستند که 600 واحد بین المللی (IU) در روز است (یا 800 IU برای افراد 70 ساله یا بالاتر) .

روزانه حداقل 5 تا 10 دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید.

اندکی گذراندن وقت در نور آفتاب به بدن کمک می کند تا ویتامین D را به طور طبیعی جذب کند.

سعی کنید برخی یا همه این نکات را در عمل انجام دهید. آنها ممکن است به شما در حفظ سلامت استخوان و محافظت از بدن شما در برابر پوکی استخوان کمک کنند.


منبع محتوا : spine-health

مطالب مشابه

خطرات و عوارض جدی پوکی استخوان
خطرات و عوارض جدی پوکی استخوان

شایع ترین عوارض پوکی استخوان شامل شکستگی لگن و مهره های کمر، محدودیت های حرکتی و قوز پشتی است که در صورت عدم تشخیص و درمان این عوارض میتواند به صورت هولناک ظاهر شود.

برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟
برای درمان پوکی استخوان به چه متخصص و دکتری مراجعه کنیم؟

متخصص ارتوپد و فوق تخصص روماتولوژی از بهترین پزشکان و متخصصانی هستند که در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به پوکی استخوان تخصص دارد.

تغذیه مناسب برای پیشگیری از پوکی استخوان
تغذیه مناسب برای پیشگیری از پوکی استخوان

داشتن تغذیه مناسب در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان بسیار مهم است. رژیم غذایی فاقد کلسیم و ویتامین D باعث ضعیف شدن استخوان و در نهایت از بین رفتن تراکم استخوان می شود.

نقش ورزش در تقویت و سلامت استخوان ها
نقش ورزش در تقویت و سلامت استخوان ها

ورزش نقش بسیار مهمی را در ساخت استخوانهای محکم در دوران جوانی ایفا کرده و بدین جهت برای حفظ و تقویت استخوان در دوران میانسالی نیز ضروری است. شما را به خواندن این مقاله دعوت می نمایم تا تاثیرات ورزش در تقویت و سلامت استخوان ها آشنا شوید.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×