• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
چرا در پیاده روی ساق پاها درد می گیرد؟ نحوه درمان درد ساق پا

چرا در پیاده روی ساق پاها درد می گیرد؟ نحوه درمان درد ساق پا

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۸

درد ساق پا در پیاده روی به علت گرفتگی سرخ رگ هاو آسیب به ساق پا به وجود می آید پس اگر هنگام پیاده روی درد ساق پای شما بیشتر از پنج دقیقه طول کشید رگ های خونی شما گرفته و باید روش های درمانی گفته شده در مطلب را دنبال کنید.

تاثیر پیاده روی در درمان آرتروز زانو ثابت شده است.اما در صورتی که در هنگام پیاده روی پس از گذشت مدت زمانی در حدود 5 دقیقه ماهیچه های ساق پایتان درد گرفت و احساس گرفتگی در قسمت ساق پای خود داشتید و یا دچار لنگش متناوب پاهای خود در حین پیاده روی می شوید این عوارض ناشی از نرسیدن خون کافی به پاهای شماست.

عضلات پا هنگام پیاده روی به مقدارزیادی خون نیاز دارند و اگر در حین پیاده روی سرخرگ هایی که خون را به پاها می رسانند دچارگرفتگی شوند دیگر قادر به رساندن خون کافی به پاها نیستند و در نتیجه این رویداد ماهیچه های ساق پا دچار آسیب دیدگی شده و فرد هنگام پیاده روی یا راه رفتن در این ناحیه احساس درد می کند.

 

روش های بهبود درد ساق پا هنگام پیاده روی

- یکی از روش های درمانی بهبود درد ساق پا این است که تا زمانی که ساق پایتان درد بگیرد پیاده روی کنید. سپس کمی استراحت کرده تا درد تسکین پیدا کند و مجدد پیاده روی را از سر بگیرید و توجه داشته باشید که جهت بهبودی درد ساق پای خود هنگام پیاده روی باید از تغذیه سالم و مفید برخوردار باشید و مصرف چربی را نیز به حداقل برسانید. زیرا چربی از عوامل اصلی در عارضه مسدود شدن رگ های بدن می باشد. در صورت بالا بودن کلسترول بدن گاهی پزشک متخصص دارو نیز تجویز می کند.

 

مصرف چربی

 

  • بیشتر بخوانید:

  تاثیر پیاده روی در درمان آرتروز زانو

- به صورت برنامه ریزی شده و منظم پیاده روی را تا 6 هفته ادامه دهید و خواهید دید که پس از 6 هفته دیگر احساس درد نمی کنید و حتی می توانید مدت زمان پیاده روی خود را نیز افزایش دهید. اگر چنانچه پس از گذشت 6 هفته درد ساق پا همچنان وجود دارد و باعث ناراحتی فرد در حین پیاده روی می شود احتمالا فرد دچار گرفتگی سرخرگ ها در سایر قسمت های بدن خود می باشد. به همین خاطر ضروری است پیش از شروع پیاده روی به پزشک مراجعه کرده و از سلامتی جسمانی خود مطمئن شوید.

- توجه داشته باشید که درد ساق پا یک عارضه شایع در میان افراد از جمله نوجوانان و ورزشکاران می باشد و حتی ممکن است سالمندان را نیزبه دلایل مختلفی درگیر کند. علت اصلی درد ساق پا در ورزشکاران این می باشد که فرد پیش از آغاز ورزش و فعالیت های بدنی، بدن خود را به اندازه کافی گرم نمی کند و در صورت آماده نبودن بدن نیز عضلات به سهولت دچار گرفتگی شده و فرد در حین فعالیت احساس درد می کند.

 

حرکات کششی قبل و بعد از ورزش

 

- متخصصین ارتوپد نیز توصیه می کنند که جهت سلامتی عضلات بدن خود، قبل از ورزش و پس از آن به آرامی حرکات کششی را انجام داده و به تدریج فعالیت بدنی خود را متوقف کنید.انجام حرکات کششی پا و ساق پا علاوه بر محافظت از بدن و پیشگیری از صدمات و آسیب های وارده به آن، ریسک ابتلا به آسیب های کمر را نیز کاهش می دهد.

یکی از تمرینات تقویتی عضلات ساق پا به این صورت انجام می شود که روی زمین بنشینید و یکی از پاهای خود را در حالت کشیده قرار دهید. کف پای دیگر خود را روی سطح داخلی ساق پا کشیده و کمی به سمت جلو خم شوید و انگشتان پای کشیده خود را نیز به سمت بالا نگه داشته و با دست خود آن را لمس کنید.

 

آنژیوگرافی برای یافتن علت درد ساق پا هنگام پیاده روی

اگر بعد از همه این‌ها، همچنان می‌لنگید، باید سراغ آنژیوگرافی یا رگ‌نگاری بروید، تا محل دقیق تنگی یا گرفتگی سرخ‌رگ یا شریان پیدا شده، و علت درد ساق پا هنگام پیاده روی مشخص شود.

آنژیوگرافی را با سی‌تی (CT) اسکن یا ام‌آرآی (MRI)، و تزریق مقداری رنگ به جریان خون بیمار انجام می‌دهند. این شیوه تشخیصی، در واقع سرخ‌رگ‌ها را برجسته می‌کند.

آنژیوگرافی به کسانی که به رنگ حساسیت دارند یا عملکرد کلیه‌شان مشکل دارد، توصیه نمی‌شود. گاهی اوقات هم با اقدامات احتیاطی خاصی انجام شود.

پزشک می‌تواند با استفاده از بادکنکی به‌نام بالون، رگ‌ها را باز کرده و بعضی تنگی‌ها و گرفتگی‌ها در سرخ‌رگ را درمان کند. به این عمل آنژیوپلاستی (Angioplasty) یا رگ‌بازسازی می‌گویند.

گاهی اوقات هم استنت (Stent) یا لوله توری مصنوعی را داخل سرخ‌رگ قرار داده، و به این شیوه، نتیجه بهتری از آنژیوپلاستی می‌گیرند.

استنت مثل داربستی داخل رگ‌ها عمل می‌کند که شریان را باز نگه می‌دارد. برای کاهش ریسک تنگ شدن استنت با رشد بافت جدید در شریان هم می‌توان دارویی به استنت وصل کرد.

اگر گرفتگی بسیار سختی در شریان باشد، شاید نتوان آنژیوپلاستی مؤثری انجام داد. در چنین شرایطی، اگر درد ساق پا و لنگی هم‌چنان ادامه داشته باشد، عمل بای‌پس (Bypass Surgery) توصیه می‌شود.

 

عمل بای‌پس

 

در عمل بای‌پس، عروق خونی را از قسمت دیگری از بدن بیمار می‌گیرند تا سرخ‌رگ مسدود را دور زده، یا به‌اصطلاح بای‌پس کنند. بعد از این عمل هم خون و اکسیژن، جریان طبیعی خودشان را پیدا می‌کنند.

 

علت درد ساق پا پس از هربار پیاده روی

برخی افراد به اشتباه تصور می کنند که درد ساق پا در هنگام پیاده روی به دلیل کمبود کلسیم بدن می باشد. در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است و همان طور که توضیح داده شد عامل اصلی درد ساق پا پس از ورزش و فعالیت های بدنی گرم نکردن بدن به طور صحیح و کافی می باشد. به این معنی که فرد پیش از آغاز فعالیت به حد کافی تمرینات کششی انجام نمی دهد و به صورت یک باره ورزش را شروع می کند.

  • بیشتر بخوانید:

 5علت شایع درد ناگهانی ساق پا

بنابراین ضروری است پیش از آغاز هر گونه فعالیت بدنی، بدن خود را به مدت 5-6 دقیقه گرم کرده تا برای ورزش آماده شود. گرم کردن بدن ممکن است شامل انجام حرکات کششی یا پیاده روی باشد و پس از آن می توانید ورزش اصلی خود را شروع کنید. توجه به این نکته نیز از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که گرم کردن تنها شامل آغاز فعالیت های بدنی نیست، بلکه در پایان ورزش نیز نباید تمرین را به یکباره متوقف کرد و باید چند دقیقه آرام پیاده روی کرده و حرکات کششی نرم انجام دهید تا بدن شما به تدریج سرد شود و پس از آن تحرک خود را متوقف کنید.

علاوه بر رعایت این موارد همیشه سعی کنید ورزش را از حرکات کم و سبک شروع کنید و به تدریج در روزهای آینده به تحرک و شدت خود تمرینات بیفزایید. اگر فرد همان روزهای اول و بدون آمادگی قبلی به انجام فعالیت های بدنی شدید روی بیاورد حتما دچار بدن درد می شود. به این دلیل که تجمع اسید لاکتیک در بدن و پارگی های ریزی که ممکن است در عضلات ساق پا رخ دهد فرد را مبتلا به درد ساق پا خواهد کرد.

طبق مطالبی که عنوان کردیم کمبود کلسیم ارتباطی با ورزش و درد ساق پا ندارد. ممکن است افرادی که مبتلا به کمبود کلسیم در بدن خود هستند با علائمی مانند گزگز و مورمور شدن دور دهان خود و دردهای مفصلی در قسمت های مختلف بدن حتی در هنگام استراحت نیز رو به رو شوند اما این علائم کافی نبوده و جهت تشخیص دقیق کمبود کلسیم در افراد باید از آن ها تست سنجش تراکم استخوان به عمل آید.

علاوه بر درد ساق پا که ممکن است در ران ها و لگن فرد نیز بروز کند، عوارض دیگری نیز ممکن است در هنگا م پیاده روی متوجه فرد شود و گاهی این علائم می تواند نشانه یک مشکل جدی در بدن باشد. پیاده روی بدون تردید یکی از ورزش هایی است که برای همه افراد مناسب می باشد و تقریبا همه می توانند آن را انجام دهند. طبق تحقیقات صورت گرفته، پیاده روی می تواند باعث سلامت قلب شود و همچنین در کاهش وزن و کاهش استرس نیز بسیار موثر می باشد. پیاده روی به دلیل آن که فشار زیادی به بدن وارد نمی آورد برای افراد چاق نیز بسیار مناسب بوده و در کاهش وزن آن ها نیز تاثیر گذار می باشد.

 

 پیاده روی می تواند باعث سلامت قلب شود

 

اما با وجود تمام این مزایا پیاده روی همیشه یک ورزش بدون آسیب و درد نمی باشد و ممکن است آسیب های ناشی از آن به گونه ای باشد که فرد آن را نادیده بگیرد و توجهی به آن نداشته باشد. درصورتی که این آسیب ها ممکن است علامت یک بیماری جدی در بدن باشد. بنابراین نباید آن را نادیده گرفت و باید نسبت به بررسی  و درمان آن توسط متخصص ارتوپد اقدام کرد.

- درد شست پا

درد شست پا در حین پیاده روی ممکن است ناشی از پینه پا باشد. پینه ها معمولا به دلیل عدم تعادل استخوان در انگشت بزرگ یا کوچک پا است که باعث درد و تورم در این ناحیه می شود وهمچنین در صورت پوشیدن کفش های تنگ و بدون پاشنه دارای قوس کم نیز پینه ها افزایش یافته و منجر به درد شدیدی در انگشت شست پا می شود. جهت کاهش درد می توانید از کمپرس یخ روی ناحیه دردناک استفاده کنید. در موارد شدیدتر نیز ممکن است نیاز به به عمل جراحی و فیزیوتراپی باشد.

- درد پاشنه پا

درهنگام راه رفتن پاشنه پا اولین عضو بدن است که با زمین برخورد می کند و ایجاد هر گونه آسیب دیدگی در قسمت پاشنه پا راه رفتن فرد را مختل یا غیر ممکن می کند. این درد ناشی از التهاب بافتی محکم است که پاشنه پا را به پنجه وصل می کند و به نام فاشیای پلانتار شناخته می شود. بی توجهی به درد پاشنه پا می تواند منجر به عواقب جدی در فرد شود. به طوری که فرد دیگر نتواند پیاده روی کند. بنابراین با مشاهده کوچک ترین علائم در پاشنه پای خود فورا به متخصص ارتوپد مراجعه کرده و روش های درمانی را پیگیری نمایید.

- درد پایین کمر

اگر درهنگام پیاده روی کمر درد دارید احتمالا مشکل شما موضعی بوده و وضعیت نامناسب ستون فقرات شما باعث بروز این درد شده است. همچنین درد ممکن است ناشی از پارگی عضلات پشتی باشد که در این صورت حتما باید ورزش را متوقف کنید.

- درد زانو

اگر زانوی شما در حین پیاده روی هر بار که قدم بر می دارید دچار لرزش می شود ممکن است شما مبتلا به تاندونیت آشیل ( التهاب تاندون آشیل ) باشید.

- درد لگن

بورسیت نیز ازعوامل شایع درد لگن در هنگام پیاده روی می باشد. بورسیت به معنی التهاب بورس روی تروکانتر بزرگ بوده و موجب درد درقسمت خارجی لگن می شود.

جهت کاهش این عوارض کافی است پیاده روی خود را کاهش داده و ورزش هایی نظیر دوچرخه سواری و شنا را جایگزین آن کنید تا زمانی که درد شما بهبود پیدا کند و از بین برود.

 حتما بخوانید: درد عصبی لگن یا سیاتیک

منبع :

vascularsociety.org.uk


مطالب مشابه

علت صدا دادن مفاصل (کریپتوس)
علت صدا دادن مفاصل (کریپتوس)

صدا دادن مفاصل بدن یا کریپتوس میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما نکته قابل توجه این است که اگر این صدا دادن همراه با درد باشد باید جهت بررسی آن به پزشک مراجعه شود.

روش های کاربردی برای درمان درد ساق پا در خانه
روش های کاربردی برای درمان درد ساق پا در خانه

درمان درد ساق پا به روش های مختلفی امکان پذیر است. برای درمان درد ساق پا می توان انجام فعالیت هایی مانند دویدن و پیاده روی را کاهش داد و یا حذف کرد و به جای آن از شنا و دوچرخه سواری بهره برد.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • &&&&

    سلام من موقع زایمان پام خون لخته شد والان سه ساله قرص وارفارین میخورم میخواستم بدونم پیاده روی روزانه یکساعت برام مشکلی نداره؟,چون پام موقع پیاده روی درد میگیره

    مدیر سایت

    خدا قوت حتما باید فعالیت انجام بدید و وارفارین هیچ تداخلی با فعالیت و ورزش نداره و بعد از 3 تا چهار سال هم میشه وارفارین رو قطع کرد

×