• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علائم آرتروز زانو در جوانی را جدی بگیرید

علائم آرتروز زانو در جوانی را جدی بگیرید

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۸

علائم آرتروز زانو در جوانی شامل تورم، سفتی خشک شدن مفاصل و ... است. برای بیماری آرتروز درمانی قطعی وجود ندارد و تنها با استفاده از راهکارهای ثابت شده ای می توان درد ناشی از آن را مدیریت کرد و از پیشرفت آن نیز جلوگیری به عمل آورد.

آرتروز زانو نوعی بیماری پیش رونده مفصلی است که به تدریج باعث تخریب غضروف میان استخوان ها شده و در نهایت منجر به ساییدگی مفاصل زانو می شود. آرتروز زانو در اکثر موارد گریبانگر سالمندان بالای 60 سال می شود. اما مممکن است جوانان نیز با آن مواجه شوند.

آرتروز هنگامی رخ می دهد که غضروف هایی که استخوان ها را پوشانده و از مفاصل محافظت می کنند از بین رفته و تخریب شوند. این عارضه به تدریج آغاز شده و به مرور زمان نیز شدیدتر می شود. آرتروز زانو شایع ترین نوع ورم مفاصل می باشد و افراد بسیاری به آن مبتلا هستند.

این بیماری در دست ها، زانوها، لگن و ستون فقرات انسان شیوع بیشتری دارد و زنان بیشتر از مردان به این عارضه مبتلا می شوند.

آرتروز شامل دو دسته اصلی می باشد :

  •  استئوآرتروز اولیه که در آن علت بیماری ناشناخته است و معمولا ناشی از افزایش سن و اعمال فشار بیش از حد به زانوها می باشد.
  •  استئوآرتروز ثانویه ممکن است بر اثر عواملی مانند وارد شدن ضربه به زانو، بیماری های متابولیک، اختلالات مادرزادی و یائسگی زودرس باشد. این نوع از آرتروز در سنین زیر 40 سال رخ می دهد.

علاوه بر این موارد وزن بالا، پرانتزی بودن پاها، ضعف عضلات و آسیب دیدگی رباط های داخل مفصل زانو از عواملی هستند که باعث بروز آرتروز در جوانان می شوند.

درمان ارتروز در جوانان شامل کاهش وزن، کاهش درد و التهاب زانو، کاهش فشار بر زانو و درمان برخی بیماری های زمینه ای مانند التهابات مفصلی و عفونت و تقویت عضلات مفصل زانو می باشد.

 

آرتروز زانو در جوانی

برخی تصور می کنند آرتروز زانو بیماری است که فقط افراد با سنین بالا به آن مبتلا می شوند و این عارضه در جوانان رخ نمی دهد.

درحالی که مسائلی مانند بی تحرکی، انواع بیماری های التهابی، وزن بالا و ضعف عضلات، اختلالاتی مانند زانوی ضربدری یا پرانتزی، وارد شدن ضربه مستقیم به زانو، شکستگی هایی که خوب جوش نخورده اند، انجام فعالیت های سنگین ورزشی و پوشیدن کفش های نامناسب از عوامل بروز آرتروز زانو در جوانان محسوب می شود.

 

آرتروز زانو در جوانی

 

بیماری آرتروز در جوانان اغلب به دلیل وارد آمدن فشار بیش از حد به مفاصل زانو ایجاد می شود و این فشار علاوه بر زانوها، لگن و مچ دست جوانان را نیز درگیر می کند.

زیرا این نواحی در بدن انسان بیش از سایر نقاط بدن در معرض آسیب های ورزشی قرار دارند و فورا تحت تاثیر عواملی مانند اضافه وزن قرار می گیرند. به همین دلیل بسیار آسیب پذیر بوده و دچار آرتروز می شوند.علائم آرتروز ممکن است در نقاط مختلف بدن متفاوت باشد.

ولی به صورت کلی باید بگوییم که جوانان ورزشکاری که به انجام فعالیت های سنگین ورزشی می پردازند باید مراقب بدن خود بوده و به کوچکترین علائمی از درد و احساس ناراحتی در زانوی خود بی توجه نباشند و جهت تشخیص به پزشک ارتوپد مراجعه کنند.

حتما مطالعه کنید : انواع تزریق ژل برای درمان آرتریت زانو

 

علائم آرتروز زانو در جوانی

 

علائم آرتروز زانو در جوانی

 

 

عوامل زمینه ساز آرتروز زانو در جوانی

عوامل مختلفی در بروز آرتروز زانو در سنین جوانی دخیل هستند که از مهم ترین آنها میتوان به:

  • بالا بودن وزن بدن
  • انجام تمرینانت ورزشی سنگین و بدنبال آن وارد شدن فشار بیش از حد به زانو
  • تغذیه نامناسب و داشتن رژیم غذایی نادرست
  • بی تحرکی و نداشتن تحرک بدنی کافی
  • سابقه داشتن بیماری زمینه ای همچون نرمی استخوان یا راشیتیسم

 

تشخیص آرتروز زانو در جوانی

پزشک پس از معاینه کامل بیمار و ارزیابی علائم او با استفاده از دستگاه های فیزیوتراپی و انجام برخی تست های مربوطه مانند رادیوگرافی یا ام ار آی، علت درد و مشکلات زانوی بیمار را بررسی کرده و بهترین و موثرترین روش های درمانی را در پیش می گیرد.

برخی مواقع نیز تشخیص آرتروز زانو در جوانان به علت افزایش سطح تحمل درد در آن ها به قدری مشکل است. اما روش های درمان آرتروز در جوانان با سایر افراد مبتلا به ارتروز یکسان می باشد.

 

پیشگیری از آرتروز زانو در جوانی

توجه داشته باشید که اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به آرتروز می باشد احتمال آن که شما نیز در آینده به این بیماری دچار شوید زیاد است.

به طور مثال اگرجوان هستید و مادربزرگ یا پدربزرگ شما نیز دچار آرتروز هستند و یا تعویض مفصل زانو انجام داده اند بهتر است که شما نیز به متخصصص ارتوپد مراجعه کرده و تحت معاینه قرار بگیرید. زیرا ریسک ابتلای شما به آرتروز زود هنگام بسیار بالا می باشد.

حفظ وزن بدن در حالت متعادل یکی از موثرترین روش های پیشگیری از آرتروز به شمار می رود. چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل موثر در ابتلا به این بیماری می باشد و با کنترل آن می توان میزان ابتلا به این بیماری را به حداقل رساند.

زیرا اضافه وزن باعث اعمال فشاری مضاعف بر مفاصل زانو شده و باعث می شود که غضروف ها سریع تر از زمان خود شروع به تحلیل کنند و از بین بروند. زانو و مچ پا نواحی از بدن هستند که بیش از سایر قسمت های بدن در اثر چاقی دچار این بیماری می شوند.

 

پیشگیری از آرتروز زانو در جوانی

 

مچ پا مفصلی کوچک است باید کل وزن بدن را نیز تحمل کند و اگر فرد چاق باشد فشار زیادی به این قسمت ها وارد شده و غضروف شروع به ساییدگی می کند.

به همین علت است که ورزشکاران بیش از سایر افراد معمولی در معرض ابتلا به آسیب های مفصلی و آرتروز قرار دارند. زیرا ورزشکاران بیش از حد از مفاصل خود کار می کشند و احتمال پارگی غضروف نیز در آن ها بسیار زیاد است.

درمان آرتروز زانو در جوانی

برای درمان بیماری آرتروز درمانی قطعی وجود ندارد و تنها با استفاده از راهکارهای ثابت شده ای می توان درد ناشی از آن را مدیریت کرد و از پیشرفت آن نیز جلوگیری به عمل آورد. هنگام مراجعه به پزشک، پزشک ارتوپد در ابتدا روش هایی مانند کاهش وزن و درمان های فیزیکی مانند استفاده از زانو بند طبی و فیزیوتراپی را به شما توصیه می کند.

همچنین جهت کاهش درد و التهاب زانوی شما نیز ممکن است داروهای مسکن تجویز کند و از شما بخواهد از کمپرس سرد و گرم نیز بهره ببرید. اگر چنانچه این روش ها موثر واقع نشد و کمکی به بهبودی بیمار نکرد پزشک از روش های درمانی زیر بهره می گیرد :

- تزریق کورتیزون به صورت مستقیم داخل مفصل زانوی بیمار. استفاده از این روش در کاهش درد بیمار بسیار موثر می باشد.

 

 تزریق کورتیزون به صورت مستقیم داخل مفصل زانوی بیمار

 

اما باید محتاطانه مورد استفاده قرار گیرد. زیرا تزریق بیش از حد کورتیزون درون مفصل به مرور زمان ممکن است باعث تجمع رسوب در زانو شده و ایجاد سایش در غضروف باقی بماند. در مورد جوانان این روش، روش چندان مناسبی محسوب نمی شود. اما بهره گیری از آن هر از چند گاهی بی ضرر است.

 

  • بیشتر بخوانید:

همه آنچه که باید در مورد آرتروز زانو بدانید

 

- در مورد آرتروز پیشرفته که به ندرت در جوانان اتفاق می افتد نیز پس از مشورت با پزشک بیمار می تواند در رابطه با تعویض مفصل زانوی خود تصمیم گیری نماید. این روش جراحی باعث بهبودی بیمار و افزایش کیفیت زندگی او می شود و او بدون هیچ گونه مشکلی می تواند به فعالیت های ورزشی و کارهای روزمره خود بپردازد.

- افراد مبتلا به ارتروز باید سعی کنند از انجام فعالیت های سنگین ورزشی مانند خم شدن با وزنه خودداری کنند.

زیرا این گونه ورزش ها فشار زیادی به زانو وارد می کنند. البته این به آن معنی نیست که بیمار باید به طور کلی ورزش را کنار بگذارد. زیرا ورزش جهت درد و تورم مفاصل بسیار مفید بوده و باعث تقویت عضلات اطراف مفصل زانو نیز می شود.

همچنین موجب افزایش دامنه حرکتی بیمار شده و به کنترل وزن بیمار نیز کمک می کند. منظور ما پرهیز از انجام ورزش های سنگین می باشد. در حالی که بیمار می تواند با انجام ورزش های سبکی مانند شنا و دوچرخه سواری سوخت و ساز و ضربان قلب خود را نیز افزایش دهد.

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500

آدرس اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 


مطالب مشابه

مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو جهت کمک به بهبودی سریعتر
مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو جهت کمک به بهبودی سریعتر

مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو از اهمیت بالایی برخوردار است و در موفقیت جراحی تاثیر زیادی دارد. بیمار با رعایت تمام نکات ارائه شده توسط پزشک می تواند به نتیجه دلخواه خود از این جراحی برسد.

علت و دلایل خشکی مفصل زانو - تمرینات مناسب درمان
علت و دلایل خشکی مفصل زانو - تمرینات مناسب درمان

خشکی مفصل زانو به معنی ناتوانی و اختلال در حرکت زانو می باشد که ناشی از مشکلات و دلایل مختلفی است که در این مقاله به توضیح آن ها می پردازیم.

آشنایی با ساختار غضروف مفصل زانو
آشنایی با ساختار غضروف مفصل زانو

غضروف مفصل زانو در انتهای تحتانی استخوان ران و انتهای فوقانی استخوان درشت نی ( تیبیا ) و در قسمت پشت استخوان کشکک جای گرفته است. غضروف دارای سطح صاف و لغزنده می باشد و موجب می شود استخوان ها به راحتی روی هم حرکت کرده و با هم برخورد نداشته باشند.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×