• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
عمل جراحی درمان مینیسک زانو با لیزر

عمل جراحی درمان مینیسک زانو با لیزر

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۸

جراحی مینیسک زانو با لیزر یکی از روش های درمان پارگی منیسک به شمار می رود که در این روش فشار وارده شده به اعصاب بسیار کم است و عوارض بسیار محدودی را برجای می گذارد.

جراحی مینیسک زانو با لیزر یکی از روش های درمانی موثر برای درمان کشیدگی و پارگی منیسک می باشد و فواید آن هنوز به طورکامل کشف نشده است. بیمار پس از جراحی درد کمتری را تجربه خواهد کرد و در این روش فشار وارد شده به اعصاب مفصل نیز بسیار کم می باشد. میزان خونریزی در لیزر درمانی بسیار کم بوده و انجام جراحی از طریق آن دقیق تر می باشد و اغلب بیماران واکنش خوبی نسبت به این روش درمانی از خود بروز می دهند و درد آن ها پس از چند جلسه تسکین پیدا می کند.

 

جراحی مینیسک زانو با لیزر

 

لیزر درمانی زانو یک روش درمانی کلیدی در ترمیم پارگی مینیسک به شمار می رود. این روش بسیار ایمن، غیر تهاجمی، بدون درد و عارضه جانبی می باشد و در بهبودی بیمار تاثیر بسزایی دارد. این روش به این صورت عمل می کند که موج لیزر از طریق نفوذ به عمیق ترین لایه های بدن باعث تحریک سلول های آسیب دیده می شود. با افزایش متابولیسم سلولی، زاد و ولد سلول های جدید آغاز می شود و این سلول های جدید جایگزین بافت های آسیب دیده شده و بدین ترتیب ترمیم کامل می شود.

پس از انجام لیزر درمانی و ترمیم، انجام حرکات ورزشی مخصوص پارگی مینیسک زانو به بیمار توصیه می شود که موجب استحکام زانوی بیمار شده و از وارد آمدن فشار اضافی روی زانو جلوگیری می شود. به تدریج با تکرار این تمرینات زانوی آسیب دیده آمادگی لازم را برای تحمل فشار پیدا می کند و ریسک آسیب مجدد به زانو و سایر مفاصل اطراف آن در حین انجام فعالیت های سنگین کاهش می یابد.

دیگر روش های درمان پارگی مینیسک زانو

همچنین پزشک پس از تشخیص پارگی منیسک زانو و نوع آن ، در مراحل اولیه درمان ممکن است دستورالعمل های زیر را به بیمار بدهد :

  •  هنگام بروز هر آسیب، با هر درجه و میزانی از درد پزشک بیمار را به استراحت توصیه می کند و او را از انجام هرگونه فعالیتی که باعث تشدید درد و اعمال فشار بیشتر روی زانو می شود منع می کند. حرکاتی مانند انجام ورزش سنگین ، بالا رفتن از پله ها، پریدن و پیاده روی و بلند کردن اجسام سنگین ممکن است این عارضه را تشدید کند.
  •  قرار دادن کیسه یخ روی زانوی متورم و آسیب دیده از درد و التهاب آن می کاهد. این کار را تا هر زمان که نیاز بود انجام دهید.
  •  انجام فیزیوتراپی برخی تمرینات ورزشی و نرمش در بهبود پارگی منیسک موثر می باشد.این نوع حرکات باعث تقویت عضلات زانو شده و روند بهبودی منیسک را سرعت می بخشد. اگر پارگی جزئی و خفیف باشد انجام این تمرینات باعث درمان آسیب خواهند شد.
  •  با توجه به عوارض جراحی مینیسک زانو تنها در مواردی که پارگی شدید باشد از روش های جراحی استفاده می شود که معمولا در این روش ها منیسک ترمیم می شود.

روش آرتروسکوپی روش رایج جراحی پارگی مینیسک به شمار می رود که جراح از طریق لوله آرتروسکوپ که مجهز به دوربین می باشد اقدام به ترمیم مینیسک می کند. از مزایای این روش جراحی کم تهاجم بودن آن و ایجاد برش هایی کوچک روی پوست می باشد و به همین دلیل بهبودی نیز سریع تر اتفاق می افتد.

البته روش جراحی با توجه به میزان پارگی متفاوت خواهد بود.در صورت پارگی جزئی پزشک آن را با بخیه می دوزد. ممکن است پزشک قسمتی از مینیسک آسیب دیده را بردارد و در صورت پارگی شدید کل مینیسک را برداشته و زانو را از تکه های ایجاد شده منیسک پاره شده تخلیه کند.

لیزر درمانی مینیسک زانو

مینیسک در کجا قرار دارد؟

منیسک درساختار مفصل زانو بافتی نرم و ارتجاع پذیر میان دو استخوان ساق و ران می باشد که مانند غضروف و البته مستحکم تر از آن می باشد و باعث کاهش میزان ساییدگی استخوان ها روی هم می شود.

به طور کلی مفصل زانوی انسان دارای دو مینیسک داخلی ( مدیال ) و مینیسک خارجی ( لترال ) است که موجبب پایداری زانو هنگام حرکت به جهت های مختلف شده و هنگام خم شدن از آن حمایت می کند.همچنین مینیسک شوک های وارده به زانو را جذب کرده و نقش ضربه گیر را ایفا می کند.

هنگامی که در حال دویدن هستیم هر بار که کف پای ما به زمین برخورد می کند استخوان ران و ساق پا به هم کوبیده می شوند که منیسک از شدت این ضربات می کاهد و باعث نرمی حرکات مفصل می شود. علاوه بر آن منیسک باعث تقسیم یکنواخت وزن انسان به مفاصل زانو شده و مانع اعمال فشار به یک ناحیه از زانو می شود. در صورت عدم وجود منیسک کل وزن بدن انسان به یک نقطه یا نقاطی از مفاصل داخل زانو تحمیل شده و موجب آرتریت یا آرتروز زودرس زانو می شود.

مینیسک داخلی و خارجی زانو

 

پارگی مینیسک چگونه اتفاق می افتد؟

پارگی مینیسک زانو ممکن است بر اثر ضربه و حرکات ناگهانی و به دلیل افزایش سن اتفاق بیفتد. این عارضه بیشتر در جوانان ورزشکار در حین انجام فعالیت های ورزشی اتفاق می افتد که فرد به طور ناگهانی می چرخد یا توقف می کند.

در صورت وارد شدن ضربه مستقیم و ناگهانی به زانو ریسک ابتلا به این عارضه نیز افزایش می یابد. در ورزش هایی نظیر سوارکاری ، فوتبال، والیبال و بسکتبال که امکان برخورد شدید پا با زمین بسیار است پارگی مینیسک بسیار شایع می باشد و به دلیل فشار زیادی که به پا و زانو وارد می شود منیسک در بین اجزای داخلی مفصل زانو گیر کرده و دچار کشیدگی و آسیب می شود.

از دیگر دلایل پاره شدن مینیسک می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • نشستن های طولانی مدت به صورت نادرست
  • بلند کردن اجسام سنگین که باعث وارد آمدن فشار زیادی به زانوها می شود.
  •  توقف های ناگهانی در حین دویدن
  • خم شدن بیش از حد زانو هم از دیگر دلایل این آسیب می باشد.

تمام دلایل ذکر شده می توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم منیسک را تحت تاثیر قرار دهند و فشار بسیاری به آن وارد آورند که در صورت تکرار منجر به تضعیف و پاره شدن مینیسک می شود.

حتما بخوانید: دلایل زانو درد شدید چیست؟

انواع پارگی مینیسک زانو

تصویر کامل مینیسک زانو

علائم و نشانه های پارگی مینیسک

از شایع ترین علائم پارگی مینیسک زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

تصویر کامل مینیسک زانو  علائم و نشانه های پارگی مینیسک

 

  • درد زانو درابتدای پارگی شدید نیست. اما به تدریج که میزان پارگی بیشترمی شود درد نیز افزایش پیدا می کند و باعث ناراحتی بیمار می شود. این درد پس از مدتی کاهش یافته که نباید آن را به عنوان بهبودی تلقی کرد. زیرا ممکن است پس ازمدتی یا در اثر فشار شدید مجدد آغاز شود.
  • در زمان پارگی مینیسک اولین نشانه آن ورم زانو است. قسمتی از زانو به نام سینوویوم جهت محافظت از خود و ناحیه صدمه دیده، نوعی مایع از خود ترشح می کند که باعث ایجاد تورم در زانو شده و گاهی دردناک نیز هست.
  • به تدریج حرکت زانو برای شما با مینیسک پاره دشوار می شود و بیمار به خشکی زانو دچار می شود. البته نه به آن اندازه که مانع حرکت شما باشد اما تا حدودی هنگام انجام حرکات نیمه سنگین به مشکل برمی خورید.
  •  یکی دیگر از مهم ترین نشانه های پارگی منیسک، کریپتوس یا قفل شدن زانو می باشد که حین حرکت و انجام فعالیت های سنگین صدای " تق تق " می دهد. در این وضعیت زانو به طور ناگهانی قفل شده و فرد قادر به صاف کردن و حرکت زانوی خود نمی باشد که با صبوری  و انجام چند حرکت کششی این حالت برطرف می شود.
  • پارگی مینیسک باعث احساس بی ثباتی زانو در فرد می شود و او گمان می کند زانو تحمل وزن او را ندارد و می لغزد.
  •  یکی از راه های تشخیصاگر چنانچه منیسک پاره شده یا دچار آسیب شده باشد، هنگامی که زانوی خود را به اطراف یا جلو وعقب حرکت می دهید صداهایی مانند " تق تق " یا صدایی شبیه درب های چوبی از آن به گوش می رسد.

مطالب مشابه

مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو جهت کمک به بهبودی سریعتر
مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو جهت کمک به بهبودی سریعتر

مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو از اهمیت بالایی برخوردار است و در موفقیت جراحی تاثیر زیادی دارد. بیمار با رعایت تمام نکات ارائه شده توسط پزشک می تواند به نتیجه دلخواه خود از این جراحی برسد.

ورزش های مناسب برای درمان درد لگن - 12 حرکت تمرینی
ورزش های مناسب برای درمان درد لگن - 12 حرکت تمرینی

حرکت مناسب ورزشی باعث کاهش درد لگن و درمان آن در بیشتر بیماری های مرتبط با لگن میشود. شرایط انجام دادن این حرکات ورزشی این است که بیمار نباید در حین انجام این حرکات درد داشته باشد.

چه عواملی موجب از بین رفتن غضروف زانو می شود؟
چه عواملی موجب از بین رفتن غضروف زانو می شود؟

اغلب علت از بین رفتن غضروف زانو غضروف زانو یا کنرومالاسی، صدمات وارده به مفصل زانو است . علائم از بین رفتن غضروف زانو درد و خالی کردن ناگهانی زانو است. این عارضه در میان ورزشکاران و در زنان بیش از مردان شیوع دارد.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • مسعود صفدری

    سلام ‌ببخشید میخواستم بپرسم عمل مینیسک زانو با لیزر آیا باید بستری شد. هزینه عمل با لیزر چقدر است.

    مدیر سایت

    خدا قوت جراحی مینیسک نیاز به بستری نداره.

×