• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین ایمپلنت زانو کدام است؟  راه تشخیص بهترین نوع پروتز زانو

بهترین ایمپلنت زانو کدام است؟ راه تشخیص بهترین نوع پروتز زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۸ دی ۱۴۰۲

انتخاب بهترین ایمپلنت زانو تا حد زیادی به شرایط بیمار بستگی دارد. برای اطلاعات بیشتر درباره سایر معیارهای انتخاب بهترین پروتز زانو این مقاله را با دقت بخوانید.

بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات ارتوپدی، پروتزها یا ایمپلنت‌هایی از مواد و جنس‌های مختلف برای جراحی تعویض مفصل زانو تولید می‌کنند. اما سؤال اینجاست: با این همه تنوع جنس و مواد تشکیل‌دهنده پروتز، چگونه می‌توانیم بهترین ایمپلنت زانو را پیدا کنیم؟ آیا راهی برای تشخیص بهترین پروتز زانو وجود دارد؟ در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، سعی می‌کنیم پاسخ کاملی به این پرسش بدهیم.

 

چرا یافتن بهترین ایمپلنت زانو مهم است؟

تعویض مفصل زانو یکی از رایج‌ترین عمل‌های جراحی در سرتاسر دنیاست. جالب است بدانید که فقط در ایالات متحده، هر سال بیش از 600هزار عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌شود.

با سبک زندگی کنونی، انتظار می‌رود این تعداد طی دهه‌های آینده، رشد چشم‌گیری داشته باشد. برآوردهای فعلی حاکی از آن هستند که تا سال 2030، هر سال بیش از 3میلیون عمل تعویض زانو در این کشور انجام خواهد شد!

در عمل تعویض مفصل زانو، جراح ارتوپد مفصل فرسوده را برداشته، و ایمپلنتی مصنوعی را جایگزین آن می‌کند که به‌طور معمول از جنس فلز و پلاستیک است.

 

بهترین ایمپلنت زانو

 

بهترین پروتز زانو چه ویژگی‌هایی دارد؟

اینکه از جراحان ارتوپد بپرسید بهترین ایمپلنت زانو کدام است، مثل این است که از مردم بپرسید بهترین ماشین کدام است؟ مسلما پاسخ‌های زیادی دریافت می‌کنید، چون نظرات مختلف است و هر فردی از دید خودش، بهترین ماشین را معرفی می‌کند. همه هم درست می‌گویند!

از طرف دیگر، تعیین ایمپلنت مناسب از نظر جنس، و همین‌طور بهترین نوع عمل جراحی تعویض مفصل زانو، اهمیت زیادی دارند. پس بهتر است ابتدا معیارهای انتخاب بهترین پروتز زانو را تعیین کنیم.

برای نمونه:

  • آیا ترجیح می‌دهید از ایمپلنت‌هایی استفاده کنید که به‌تازگی وارد بازار شده‌اند، یا سراغ برندهای قدیمی می‌روید؟
  • آیا جراح ارتوپد شما، بسته به شرایط هر بیمار، بهترین پروتز زانو را انتخاب می‌کند، یا برای همه بیماران از یک ایمپلنت معین استفاده می‌کند؟
  • اصلا آیا جراح ارتوپد باید از ایمپلنت‌های پیشنهادی یا درخواستی بیماران استفاده کند؟

راستش بسیاری از شرکت‌های عرضه‌کننده اقلام ارتوپدی شروع به تبلیغ مستقیم برای مصرف‌کنندگان کرده‌اند. بیمار هم هر تبلیغی را تماشا می‌کند، به این نتیجه می‌رسد که این بهترین ایمپلنت زانو است!

 

تحقیقات پزشکی درباره بهترین ایمپلنت زانو چه می‌گویند؟

هزاران مطالعه علمی وجود دارند که انواع ایمپلنت‌های مفصل زانو را بررسی کرده‌اند. با جست‌وجوی مختصری در اینترنت، می‌توانید نتایج بسیاری از این تحقیقات را ببینید.

اما نکته قابل‌توجه اینجاست که همه این مطالعات، برای اثبات این مسئله انجام می‌شوند که فلان ایمپلنت موجود در بازار، عملکرد رضایت‌بخشی دارد.

یعنی مطالعه‌ای که نتایج استفاده از پروتزها یا ایمپلنت‌های مختلف را در بلندمدت با یکدیگر مقایسه کرده باشد، وجود ندارد.

اما خبر امیدوارکننده برای کسانی که در آینده سراغ عمل تعویض مفصل زانو خواهند رفت، این است که طی دهه گذشته، رجیستری تعویض مفصل ایالات متحده (American Joint Replacement Registry)، ایجاد شده، و اطلاعات مختلفی را درباره عملکرد ایمپلنت‌های زانو جمع‌آوری می‌کند.

چنین پایگاه داده‌ای برای یافتن ایمپلنت‌های ضعیف و حذف آن‌ها از بازار جهانی بسیار مفید است. اما جمع‌آوری داده‌های قابل‌اتکا که نتیجه استفاده چندساله از پروتزهای مختلف باشند، مسلما سال‌ها طول می‌کشد.

این پایگاه داده در حال حاضر اطلاعات بیش از یک‌میلیون بیمار در ایالات متحده را جمع‌آوری کرده، و طی سال‌های آینده، ما در ایران هم می‌توانیم با مراجعه به نتایج آن، نگاه دقیق‌تری به انتخاب بهترین ایمپلنت زانو داشته باشیم.

این اطلاعات نه‌تنها برای تعیین بهترین پروتز زانو مهم هستند، بلکه می‌توانند اطلاعات مفیدی درباره روش‌های مختلف جراحی مفصل زانو هم ارائه بدهند.

اما در حال حاضر اطلاعات کافی برای تعیین بهترین ایمپلنت زانو نداریم. چنین پروتزی باید امکان فعالیت عادی، حرکت طبیعی و ماندگاری بالا را فراهم کند.

 حتما بخوانید: انواع جنس پروتز زانو

نظر دکتر امین جواهری درباره بهترین پروتز زانو چیست؟

شاید ندانیم بهترین ایمپلنت زانو کدام است، اما اصولی وجود دارند که می‌توان برای انتخاب ایمپلنتی که نتایج بلندمدت عالی دارند، از آن‌ها استفاده کرد.

اگر می‌خواهید عمل جراحی تعویض مفصل زانو با بهترین ایمپلنت زانو را داشته باشید، توصیه می‌کنیم قبل از هر اقدامی، با دکتر امین جواهری، جراح و متخصص ارتوپدی مشورت کنید.

ایشان به‌طور معمول توصیه می‌کنند ایمپلنتی را انتخاب کنید، که با معیارهای زیر مطابقت داشته باشد:

  • سابقه استفاده مناسبی، حداقل بین 5 تا 10 سال داشته باشد؛
  • جراح ارتوپد شما قبلا بارها از آن استفاده کرده باشد؛
  • و برای شرایط بیمار مناسب باشد.

به‌طور معمول، پزشک ارتوپد با شناختی که از انواع ایمپلنت زانو دارد، بعد از بررسی مشکل بیمار، شرایط جسمی و سبک زندگی او، یکی از انواع ایمپلنت، چه از نظر جنس و مواد تشکیل‌دهنده، و چه از نظر نوع عمل جراحی را توصیه می‌کند.

پس برای انتخاب بهترین پروتز زانو و روش مناسب تعویض مفصل زانو، باید وضعیت زانوی بیمار و سایر شرایط پزشکی او به‌دقت بررسی شوند.

مطمئن‌ترین کار این است که با شماره تلفن 02129123462 تماس بگیرید، و از دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق‌تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوئيس، وقت معاینه و مشاوره تخصصی بگیرید.

 

منابع:

verywellhealth.com

orthoinfo.aaos.org


مطالب مشابه

عکس آرتروز زانو و تشخیص آن با رادیوگرافی و سونوگرافی
عکس آرتروز زانو و تشخیص آن با رادیوگرافی و سونوگرافی

از مهم ترین روش‌های تشخیص آرتروز استفاده از تصاویر اشعه ایکس، ام‌آرآی و سی تی اسکن است. تشخیص به‌موقع این اختلال باعث می‌شود درمان هرچه سریع‌تر آغاز شود و فرسایش و سائیدگی کمتری در استخوان و غضروف اتفاق بیفتد.

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×