• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تعویض کامل مفصل زانو با کمترین تهاجم

تعویض کامل مفصل زانو با کمترین تهاجم

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

تعویض کامل مفصل زانو به روش قدیمی به برشی بین 6 تا 8 اینچ نیاز دارد. سایز بیمار و میزان آسیب مفصل، در مواقعی می تواند طول برش را تعیین کند. این برش به جراح اجازه می دهد تا مفصل ، بافت بیمار و ایمپلنت ها را کامل ببیند.

رشته ارتوپدی به طور دائم در حال تحقیق در مورد تکنیک های جدید است تا به کاهش درد جراحی تعویض مفصل کمک کند و همچنین به بیماران کمک کند تا سریعتر بهبود یابند. یکی از مواردی که در پیشرفت های ارتوپدی بیشتر مورد بحث قرار گرفته است ، تعویض مفصل با حداقل تهاجم است که به آن تعویض مفصل مینی برش نیز گفته می شود.

تعویض کامل مفصل زانو به روش قدیمی به برشی بین 6 تا 8 اینچ نیاز دارد. سایز بیمار و میزان آسیب مفصل، در مواقعی می تواند طول برش را تعیین کند. این برش به جراح اجازه می دهد تا مفصل ، بافت بیمار و ایمپلنت ها را کامل ببیند.

 

تعویض مفصل زانوی کم تهاجمی

 

تعویض مفصل زانو کم تهاجمی می تواند از طریق یک برش تقریباً 4 اینچی انجام شود ، یعنی نیمی از طول یک برش معمولی برای تعویض مفصل زانو. جراحان می توانند از طریق یک برش کوتاه جراحی را انجام دهند زیرا آنها از ابزارهایی استفاده می کنند که به طور خاص برای حرکت در اطراف بافت نرم طراحی شده اند نه برش آن و در این روش از آسیب به تاندون کوادریسپس و عضلات جلوی ران جلوگیری می شود. از آنجا که روش دسترسی به زانو ، آسیب کمی به عضله وارد می کند درد بعد از عمل کمتری داشته و ریکاوری سریع تر می شود.

لازم به یادآوری است که تعویض مفصل با حداقل تهاجم یک تکنیک است ، نه یک ایمپلنت. این روش به جراح اجازه می دهد تا در صورت لزوم در حین جراحی ، برش را بلند تر کند. جراح ایمپلنتی را انتخاب می کند که احساس می کند به بهترین وجه مشکل خاص شما را برطرف می کند و نوع عمل ارتباطی با نوع ایمپلنت ندارد، بلکه چیزی که متفاوت است ابزاری به کاررفته در حین جراحی است .

حتما مطالعه کنید : آشنایی با نحوه خوابیدن بعد از تعویض مفصل زانو

چه کسانی مناسب عمل تعویض مفصل زانوی کم تهاجمی هستند؟

این نوع جراحی برای همه بیماران مناسب نیست، پزشک شما ارزیابی کاملی را انجام داده و چندین فاکتور را بررسی می کند.
به طور کلی کاندیداهای مناسب برای انجام جراحی با حداقل برش، افرادی لاغر تر، جوان تر، سالم تر و با انگیزه تر برای شرکت در فرایند توانبخشی هستند.
این عمل جراحی برای کسانی که اضافه وزن دارند یا عمل جراحی زانوی دیگری داشته اند مناسب نیست.
همچنین افرادی که شکل ظاهری زانوی آنها ناهنجاری قابل توجهی داشته و یا بدن خیلی عضلانی دارند و کسانی که دارای مشکلات سلامتی هستند که روند بهبود زخم را در آنها کند می کند ریسک بیشتری در این نوع عمل برای آنها وجود دارد.

مزایای تعویض کامل مفصل زانو با حداقل تهاجم

  • بستری کوتاه تر در بیمارستان
  • حرکت سریعتر
  • فرایند ریکاوری سریع تر
  • حفظ بافت ها و ماهیچه های سالم
  • از دست دادن خون کمتر
  • اسکار یا محل زخم کوچکتر

ایمپلنت های امروزی نتایج استثنایی را ارائه می دهند ، اما روش های سنتی جراحی نیاز به بهبودی جسمی طولانی مدت دارند. جراحان می دانند که بیماران تمایل به بهبودی سریع دارند تا بتوانند هر چه زودتر به سبک زندگی فعال و لذت بخش باز گردند.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با عمل تعویض مفصل زانو

عوارض

برخی عوارض می توانند در حین و بعد از جراحی ایجاد شوند با این وجود این موارد غیر معمول است. برخی از عوارض شامل عفونت ، لخته شدن خون ، شکستن ایمپلنت ، تراز نبودن و ساییدگی زودرس است. اگرچه جراحی ایمپلنت در اکثر موارد بسیار موفقیت آمیز است ، اما هنوز هم بعضی از بیماران سفتی و درد را تجربه می کنند. هیچ ایمپلنتی برای همیشه دوام نخواهد داشت و عواملی مانند فعالیت های پس از جراحی و وزن بیمار می توانند بر طول عمر آن تأثیر بگذارند. حتماً درباره این موارد و سایر خطرات با جراح خود صحبت کنید.

آماده شدن برای جراحی

بیماران باید برای تقویت آمادگی برای جراحی و بهبودی خود ، تمرینات تقویت کننده قبل از عمل را شروع کنند. ممکن است برای اطمینان از سلامت مطلوب قبل از جراحی ، یک برنامه غذایی کامل به بیماران داده شود.

کارهای زیادی وجود دارند که جراح می تواند انجام دهد تا احتمال عوارض را به حداقل برساند. جراح شما ممکن است قبل از جراحی ، برای انجام برخی آزمایشات شما را به پزشک دیگر ارجاع دهد. همچنین ممکن است لازم باشد که کارهای دندانپزشکی خود را انجام دهید و آموزش ببینید که چگونه خانه خود را برای جلوگیری از سقوط آماده کنید.

بعد از جراحی

جراح ممکن است یک برنامه درد منحصر به فرد را در حین جراحی اجرا کند که برای کاهش چشمگیر درد بعد از عمل بیمار طراحی شده باشد. کاهش درد پس از عمل بیمار برای کمک به بیمار در شروع توانبخشی بعد از عمل و نیز کمک به او برای بهبود سریع ضروری است.

بعد از جراحی احتمالاً 2 تا 3 روز در بیمارستان بستری خواهید شد. در این مدت ، شما داروی درد دریافت خواهید کرد و فیزیوتراپی را شروع می کنید. مهم است که برای افزایش جریان خون ، بازیابی حرکت زانو و تسهیل روند بهبودی ، حرکت دادن زانوی جدید خود را در اسرع وقت شروع کنید. باید در طی 24 ساعت از جراحی خود از رختخواب خارج شده و با عصا یا واکر راه بروید.

قبل از ترک بیمارستان ، درمان گر تمرینات متنوعی را برای کمک به بازیابی تحرک و قدرت در زانو به شما آموزش می دهد. باید بتوانید این تمرینات را به تنهایی در خانه انجام دهید. به شما نشان داده می شود که چگونه با خیال راحت از پله ها بالا و پایین بروید ، چگونه بنشینید و بلند شوید و همچنین چگونه پس از بازگشت به خانه از زانوی خود مراقبت کنید.

در خانه مهم است که طبق دستور پزشک به تمرینات خود ادامه دهید. بهتر است پس از بازگشت به خانه ، از دوستان یا خانواده خود کمک بگیرید.

بهبودی

بهبودی پس از عمل تعویض مفصل زانو با کمترین تهاجم، تقریباً به مدت نیمی از بهبودی پس از عمل سنتی تعویض کامل مفصل زانو طول می کشد. زمان بهبودی در هر فرد متفاوت خواهد بود ، اما بیشتر افراد می توانند بعد از 2 هفته رانندگی کنند ، بعد از 3 تا 4 هفته باغبانی کنند و حدود 6 تا 8 هفته بعد از جراحی گلف بازی کنند. جراح به شما خواهد گفت که چه زمانی می توانید به این فعالیت ها برگردید و همچنین به شما خواهد گفت که از کدام فعالیت ها خودداری کنید.

به طور معمول مجاز به شرکت در فعالیت های خیلی سنگین یا ورزش های رزمی نیستید. این نوع فعالیت ها فشار بیش از حدی را روی مفصل زانو وارد می کنند که می تواند منجر به عوارضی شود.


منبع محتوا : jointimplant

مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×