• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بیماری ازگود شلاتر - علت، علائم و درمان

بیماری ازگود شلاتر - علت، علائم و درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۹

بیماری اسگود شلاتر (ازگود شلاتر) التهاب استخوان درشت نی یا تیبیا است که این عارضه به دنبال یک حرکت نابجا و شدید در مفصل ایجاد می شود. این التهاب درست در ناحیه تاندون های عضلات چهار سر ران ایجاد می شود به همین جهت در ناحیه زانو، درد ورم شدید احساس می شود.

به التهاب استخوان، غضروف و تاندون های بالای استخوان درشت نی بیماری اسگود شلاتر می گویند. این التهاب درست در ناحیه تاندون های عضلات چهار سر ران ایجاد می شود به همین جهت در ناحیه زانو، درد ورم شدید احساس می شود.

شاید اسم بیماری اسگود شلاتر کمی ترسناک به نظر برسد اما جای هیچ نگرانی نیست زیرا اسگود شلاتر اصلا یک بیماری نیست بلکه آسیبی است که به دنبال یک حرکت نابجا و شدید در مفصل ایجاد می شود و اصلا هم شایع نیست.

این بیماری عموما کودکان و نوجوانان بین 8تا 13سال را درگیر می کند و شیوع آن در پسران شایعتر از دختران می باشد. همچنین شیوع این بیماری در میان نوجوانانی که در ورزش شرکت می کنند نیز زیاد دیده می شود.

از جمله ورزش هایی که احتمال ابتلا به بیماری اشگود شلاتر را بالاتر می برد می توان به:

  • بسکتبال ( به دلیل پرش های زیادی که در این ورزش انجام می شود )
  • فوتبال ( به دلیل دویدن های مکرر و فشار های زیادی که در این ورزش به زانو و اطراف آن وارد می شود)
  • والیبال ( پرش های مکرر )
  • تنیس ( به دلیل کشش های مکرر که مفصل زانو انجام می شود )
  • ژمیناستیک ( به دلیل چرخش ها و فشار های زیادی که در حین این بازی ها انجام می شود)

اشاره کرد. به طوری کلی می توان گفت دویدن، چرخدین و پریدن از جمله حرکاتی هستند که شیوع این بیماری را درمیان کودکان افزایش می دهند.

بیماری اسگود شلاتر در کودکان

بیماری اسگود شلاتر در کمین نوجوانان ورزشکار

دلایل و علت بیماری اسگود شلاتر

اشگود شلاتر یک بیماری موقتی است که در آن استخوان تیبیا یا درشت نی درگیر می شود. درشت نی یا تیبیا یک استخوان بلندی است که دراطراف ساق پا بین زانو و مچ قرار دارد. بیمار اسگود شلاتر اختلالی است که در آن برآمدگی بر روی استخوان درشتی یعنی درست در ناحیه کلاهک زانو درگیر می شود.

رشد سریع استخوان ها و وارد شدن ضربات مکرر به زانو و استخوان درشت نی از مهم ترین علت های بیماری اسگود شلاتر است. به همین جهت کودکان و نوجوانانی که بیشتر فعالیت های ورزشی انجام می دهند بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند.

البته در مورادی ممکن است یک کشش یا وارد شدن ضربه شدید به دکمه یا برآمدگی استخوان درشت نی باعث بروز چنین عارضه ای شود.

علت بیماری اسگود شلاتر

بیماری اسگود شلاتر به دنبال ضربه دیدن یا آسیب دیدگی تاندون کشکک

علائم و نشانه های بیماری اسگود شلاتر

بروز درد و ناراحتی در ناحیه زیرین زانو مهم ترین علامت بیماری ازگود شلاتر است که این درد بسته به شرایط بدنی بیمار متفاوت است و ممکن است در برخی مواقع هیچ نشانه ای به همراه نداشته باشد. از مهم ترین نشانه های بیماری اشگود شلاتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد در ناحیه جلویی زانو
  • برجستگی و متورم شدن بیش از حد پوست استخوان درشت نی
  • حساسیت بودن به لمس در ناحیه استخوان درشت نی
  • دردی که با انجام فعالیت های ورزشی شدیدتر می شود
  • انقباض شدید عضله چهار سر ران
  • شدید شدن درد هنگام چهار زانو نشستن
  • سستی و ناپایدار شدن ماهیچه های چهار سر ران

تشخیص بیماری اسگود شلاتر ابتدا با بررسی میزان فعالیت های بیمار انجام می شود. زیرا فعالیت های ورزشی که در آنها پرش های زیادی انجام می شود در بروز این بیماری دخیل هستند.

تشخیص دقیق بیماری اسگود شلاتر با بررسی رادیوگرافی زانو و اسکن از استخوان انجام می شود.

 

 

راه های درمان بیماری اسگود شلاتر

در اغلب موارد بیماری اسگود شلاتر با درمان های اولیه بهبود می یابد و نیازی به استفاده از درمان های خاص ندارد زیرا معمولا دو سال پس از کامل شدن رشد اسکلتی این بیماری به طور کامل برطرف می شود. از جمله راهکارهای ساده برای درمان بیماری اسگود شلاتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

راه های درمان بیماری اسگود شلاتر

 

استراحت کردن

مهم ترین اقدام برای درمان بیماری اسگود شلاتر، متوقف کردن ورزش و فعالیت هایی است که چنین مشکلی را برای بیمار به وجود آورده است از این رو مبتلایان به این عارضه در ابتدا باید از انجام ورزش هایی که در آنها پرش های زیادی اتفاق می افتد همچون والیبال و بسکتبال خودداری کنند و برای کم شدن دردشان استراحت نمایند.

البته میزان استراحت بسته به شرایط بدنی هر بیماری متفاوت است و از چندین هفته تا چندین ماه متغییر می باشد. استفاده از یک بالشتک نرم بر روی زانو در هنگام استراحت می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

کمپرس یخ

از آنجایی که بیماری اسگود شلاتر یک بیماری اسکلتی عضلانی است. استفاده از یخ می تواند برای درمان التهاب حاصل از آن می تواند موثر باشد. شما می توانید برای کاهش درد خود یخ را به مدت 10الی 15 دقیقه بر روی محل برجستگی قرار دهید. برای بهبودی سریعتر می توانید این کار را هر دو الی سه ساعت یکبار تکرار کنید.

بریس زانو

در صورتی که مجبور به انجام فعالیت های سنگین هستید پیشنهاد می شود حتما از بریس زانو استفاده کنید. بریس با فشاری که بر روی کشکک می آورد از آسیب دیدگی مجدد به زانو جلوگیری می کند.

 

دارو درمانی

در مورادی که بیماری اسگود شلاتر با ناراحتی ها خفیفی همراه باشد پزشک داروهای خفیف تر همچون آسپیرین را تجویز می کند. در موراد شدید بیماری اسگود شلاتر این داروها تاثیر گذار نیستند و پزشک متخصص داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده قوی تر را برای بیمار تجویز می نماید.

درمان اسگود شلاتر با ورزش

با اینکه فعالیت های ورزشی برای یک فرد مبتلا به بیماری اسگود شلاتر مضر هستند اما تقویت عضلات در کاهش درد بیماری بسیار موثر هستند؛ از این رو پزشک در کنار تجویز دارو و یکسری حرکات ورزشی را آموزش می دهد که برای کاهش درد اطراف زانو بسیار موثر است.

یکی از تمرینات ورزشی برای درمان اسگود شلاتر، تمرین تقویت عضلات همسترینگ و چهار سر ران است که بدین صورت انجام می شود:

برای انجام این حرکت در حالتی که به صورت ایستاده قرار گرفته اید از ناحیه کمر خم شده و دست ها  را به زمین برسانید این حرکت را تا جایی ادامه دهید که کشش را در عضلات ناحیه پشتی خود احساس کنید. در حالت بین 10الی 15ثانیه بمانید.


مطالب مشابه

عکس آرتروز زانو و تشخیص آن با رادیوگرافی و سونوگرافی
عکس آرتروز زانو و تشخیص آن با رادیوگرافی و سونوگرافی

از مهم ترین روش‌های تشخیص آرتروز استفاده از تصاویر اشعه ایکس، ام‌آرآی و سی تی اسکن است. تشخیص به‌موقع این اختلال باعث می‌شود درمان هرچه سریع‌تر آغاز شود و فرسایش و سائیدگی کمتری در استخوان و غضروف اتفاق بیفتد.

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×