• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
شایع ترین آسیب های زانو در فوتبال چیست؟

شایع ترین آسیب های زانو در فوتبال چیست؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۹

آسیب های زانو در فوتبال جزو شایع ترین آسیب هایی است که ممکن است برای یک فوتبالیست اتفاق بیفتد. این آسیب ها انواع مختلفی دارد که ما در این مقاله به بررسی این این آسیب ها می پردازیم.

آسیب های زانو در فوتبال به چه دلایلی ایجاد می شود؟

اگر اهل ورزش فوتبال باشد و دائما خبرهای فوتبالی را دنبال کنید؛ احتمالا زیاد شنیده باشید که فوتبالیستی به دلیل آسیب دیدن زانو در فوتبال، از چندین جلسه تمرین و مسابقه فوتبال بازی محروم شده است.

عموما آسیب های زانو در فوتبال به دنبال یک حرکت اشتباه یا فشار آوردن به مفصل زانو ایجاد می شود.

با اینکه ساختار و آناتومی زانو به گونه ای طراحی شده است که قادر است وزن بدن را در هنگام راه رفتن تحمل کند اما یکسری حرکات و ورزش ها در حین انجام فوتبال هستند که فشار زیادی را بر زانو وارد می کنند و باعث می شوند مفصل زانو آسیب ببینند.

شما را به ادامه مقاله دعوت می نمایم تا با انواع آسیب های زانو در فوتبال آشنا شوید. این آسیب ها شامل:

پیچ خوردگی زانو در فوتبال

پیچ خوردگی زانو در فوتبال آسیبی است که بر اثر آسیب دیدن رباط ها ایجاد می شود. رباط ها ساختارهای هستند که دو استخوان را به هم متصل می کنند و امکان حرکت مفصل زانو را فراهم می آورند.

به طور کلی معمولا بعد از صدمه دیدن زانو و بروز عارضه پیچ خوردگی زانو در فوتبال چنین علائمی ظاهر می شود :

  • زانو درد شدید در هنگام
  • التهاب و قرمزی زانو
  • سفت و سخت شدن مفصل زانو

پارگی رباط صلیبی در فوتبال

رباط صلیبی جلویی یا ACL از جمله رباط های مهم داخل مفصل زانو است که وظیفه محدود کردن حرکت استخوان ها به سمت جلو و اطراف و ثبات مفصل زانو را فراهم می آورد.

پارگی رباط صلیبی در فوتبال به دنبال چنین حوادثی ایجاد می شود:

  • تغییر مسیر دادن سریع پا در هنگام دویدن و تغییر وضعیت دادن
  • فرود آمدن نادرست در هنگام پریدن
  • وارد شدن ضربه مستقیم به توپ و زمین خوردن

از مهم ترین نشانه های پارگی رباط صلیبی در فوتبال شامل:

  • زانو درد شدید بلافاصله بعداز آسیب دیدگی
  • تورم و گرم شدن زانو
  • ناپایداری و بی ثباتی زانو در حین انجام آسیب های ورزشی زانو

پارگی رباط صلیبی در فوتبال

تاندونیت کشکک زانو

به آسیب دیدگی و التهاب تاندون های که کشکک زانو را به ساق پا متصل می کند؛ تاندونیت کشکک زانو می گویند. فوتبالیستها بیشتر در معرض خطر ابتلا به این مشکل هستند زیرا دویدن، پریدن فشار زیادی را به کشک و تاندون زانو وارد می کند.

تاندونیست کشکک یک آسیب شایع ورزشی است به دلیل وارد شدن فشار ها و استرس های مکرر به تاندون کشکک و پارگی های کوچک در تاندون ایجاد می شود.

درد شدید زانو معمولا اولین علامت تاندونیت کشکک زانو است که این درد بیشتر در ناحیه استخوان درشت نی و محل کشکک زانو احساس می شود.

مینیسک زانو

مینیسک یک تکه غضروف در داخل مفصل زانو است که به عنوان ضربه گیر عمل کرده که فشار ها و ضربات وارده به زانو را جذب کرده و بدین طریق از آسیب های زانو جلوگیری به عمل می آید.

زانو از دو مینیسک ساخته شده است که که به عنوان بالشتک محافظ بین استخوان ران و استخوان ساق پا عمل می کند. این مینیسک ها در هنگام پریدن و فرود آمدن به عنوان ضربه گیر عمل کرده و همچنین به توزیع یکنواخت مایع مفصلی به منظور روان سازی و تغذیه زانو کمک می کند.

پارگی مینیسک زانو یک آسیب ورزشی شایع در فوتبال است که به دنبال چرخش های غیرطبیعی در زانو و فرود آمدن به یکباره ایجاد می شود.

پارگی مینیسک زانو در ورزشکاران با چنین علائمی ظاهر می شود:

  • زانو درد شدید در یک طرف زانو
  • ورم و التهاب زانو 12 ساعت بعد از آسیب دیدگی زانو
  • قفل شدن مفصل زانو
  • گرفتگی مفصل زانو
  • خالی کردن زانو در هنگام راه رفتن

شکستگی کشکک زانو

کشکک زانو یک پوشش محافظ برای مفصل زانو است که می تواند به راحتی بشکند. زمین خوردن فوتبالیست، وارد شدن ضربه مستقیم به زانو در اثر زمین خوردن از مهم ترین دلایل شکستگی کشکک زانو است که این عارضه با چنین علائمی همراه است. شکستگی کشکک زانو به شکل های مختلفی ظاهر می شود که شامل:

شکستگی پایدار

در این نوع شکستگی زانو، جابجاشدگی وجود ندارد. دو انتهای قسمت شکسته استخوان به خوبی با هم برخورد دارند و هم تراز هستند. در شکستگی پایدار معمولا در طول بهبودی استخوان ها در جای خود باقی می مانند.

شکستگی همراه با جابجا شدگی

هنگامی که استخوانی می شکند و جابجا می شود،دو انتهای قسمت شکسته از هم جدا هستند و در یک راستا قرار ندارند. در این نوع شکستگی برای برگرداندن دو استخوان به کنار یکدیگر غالبا به عمل جراحی نیاز است. . شکستگی خرد شده

این نوع شکستگی کشکک زانو بسیار ناپایدار است و در آن استخوان خرد شده به سه قطعه یا بیشتر تقسیم می شود. .

شکستگی باز

در این نوع شکستگی پوست پاره شده استحوان نمایان می شود. غالبا در این نوع آسیب ها صدمه خیلی بیشتری به ماهیچه ها، تاندون ها ورباط های اطراف استخوان وارد می شود، خطر عوارض بیشتر است و زمان بیشتری طول می کشد تا شکستگی خوب شود.

 

روش های درمان آسیب های زانو در فوتبال

راه های درمان آسیب های زانو در فوتبال بسته به نوع و علت آسیب دیدگی زانو متفاوت است. ممکن است برخی افراد با همان اقدامات اولیه دردشان تسکین یاد و نیازی به درمان های طبی و تهاجمی نداشته باشند.

 

روش های درمان آسیب های زانو در فوتبال

 

اما تمامیه فوتبالیست ها باید توجه داشته باشند که در هنگام آسیب دیدن زانو و مراجعه به پزشک، چنین اقداماتی را انجام دهند. از اقدامات اولیه برای کاهش درد تا زمان مراجعه به پزشک، شامل موارد زیر می باشد:

  1. استفاده از کمپرس یخ
  2. استراحت کردن و اجتناب از دویدن و هر کاری که باعث آسیب دیدگی می شود.
  3. بالا نگه داشتن پا به منظور کاهش ورم زانو
  4. فشرده سازی و بانداژ کردن زانو

فیزیوتراپی و توانبخشی

زمانی که شما برای درمان مشکل زانوی خود به پزشک مراجعه کنید؛ متخصص ارتوپد ابتدا برای کنترل درد شما، داروهای مسکن را تجویز می نماید و در صورتی که تشخیص دهد شما برای بهبودی سریعتر نیاز به برنامه مخصوص ورزشی یا توانبخشی دارید؛ شما را به یک فیزیوتراپ ارجاع می دهد.

از جمله درمان های که توسط متخصص فیزیوتراپ ارائه می شود شامل موارد زیر است :

  1. آموزش حرکات اصلاحی و ورزشی مخصوص آسیب های ورزشی
  2. کنترل درد بیمار بوسیله گرما درمانی، تحریک عصب الکتریکی، لیزر درمانی و اولتراسوند

جراحی آرتروسکوپی مفصل زانو

آرتروسکوپی یک روش جراحی کم تهاجمی است که جراح ارتوپد برای درمان و همچنین تشخیص آسیب های زانو در فوتبال از آن استفاده می کند. این جراحی توسط یک آرتروسکوپ یا لوله فلزی توخالی که در سر آن دوربینی قرار دارد؛ انجام می شود.

برای انجام این جراحی، فوق تخصص جراحی زانو با ایجاد برش هایی کوچکی در کنار زانو و با فرستادن آرتروسکوپ به داخل مفصل، اقدام به انجام این جراحی می کند.

تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی یک نوع عمل جراحی ارتوپدی است که توسط فوق تخصص یا جراح تعویض مفصل زانو انجام می شود که جراح مربوطه  برای درمان آسیب های زانو، سطوح مفصلی استخوان ران و درست نی در مفصل زانو را با یک پروتز زانو یا مفصل مصنوعی جایگزین می کند.

راه های پیشگیری از آسیب های زانو در فوتبال

فوتبال از جمله ورزش های پرانرژی و برخورد است که در آن احتمال بروز آسیب های زانو زیاد است. برای اینکه در حین فوتبال کمتر دچار آسیب های زانو شوید باید بدنی آماده و قوی داشته باشد و از انجام برخی کارهای خودداری کنید.

 

راه های پیشگیری از آسیب های زانو در فوتبال

 

با اینکه پیشگیری از آسیب های زانو همیشه امکان  پذیر نیست اما ورزشکاران می توانند با انجام برخی اقدامات احتیاطی ابتلا به این آسیب ها را به حداقل برسانند.

از جمله کارها و اقداماتی که بوسیله آن می تواند آسیب های زانو در فوتبال را به حداقل برسانید. شامل موارد زیر می‌شود:

  1.  نرمش ها و گرم کردن بدن قبل و بعد از ورزش را جدی بگیرید؛ انجام حرکات کششی چه قبل و بعد از شروع تمرین اصلی بسیار اهمیت دارد و از وارد شدن آسیب به زانو پیشگیری می کند.
  2.  انتخاب کفش مناسب در هنگام ورزش؛ فوتبالیست ها باید از کفش مناسب فوتبال با آج ها یا گل میخ های مناسب و قابل انعطاف استفاده کنند. گل میخ های نامناسبی که در زمین فرو می روند موجب آسیب زانو می شوند.
  3.  پوشیدن لباس ورزشی مناسب
  4.  حتما از زانو بند مناسب استفاده کنید؛ همان طور که اشاره شد در فوتبال زانو از آسیب پذیرترین نقاط بدن است از این رو پیشنهاد می شود برای پیشگیری از آسیب دیدن این عضو مهم بدن حتما از زانوبند های مناسب استفاده کنید.
  5. زمین فوتبال باید صاف و مناسب باشد؛ سطح زمین نباید ناهموار باشد.
  6.  توپی که برای بازی فوتبال انتخاب می کنید نباید بسیار سنگین و پرباد باشد زیرا چنین توپی به بازیکن آسیب می رساند.

مطالب مشابه

عمل جراحی درمان مینیسک زانو با لیزر
عمل جراحی درمان مینیسک زانو با لیزر

جراحی مینیسک زانو با لیزر یکی از روش های درمان پارگی منیسک به شمار می رود که در این روش فشار وارده شده به اعصاب بسیار کم است و عوارض بسیار محدودی را برجای می گذارد.

مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو جهت کمک به بهبودی سریعتر
مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو جهت کمک به بهبودی سریعتر

مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو از اهمیت بالایی برخوردار است و در موفقیت جراحی تاثیر زیادی دارد. بیمار با رعایت تمام نکات ارائه شده توسط پزشک می تواند به نتیجه دلخواه خود از این جراحی برسد.

دلایل و علت زانو درد شدید
دلایل و علت زانو درد شدید

علت زانو درد شدید بستگی به عوامل مختلفی دارد و پزشک با توجه به آن اقدام به درمان می کند. درد زانو ممکن است در داخل یا خارج زانو وجود داشته باشد. برای تشخیص علل آن باید معاینات لازم توسط پزشک انجام شده و سابقه پزشکی بیمار دقیقا بررسی شود.

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×