• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
انتخاب بهترین دکتر و متخصص برای درمان درد لگن

انتخاب بهترین دکتر و متخصص برای درمان درد لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۱ دی ۱۴۰۲

متخصص ارتوپد و فوق تخصص جراحی لگن از بهترین متخصصین در زمینه تشخیص و درمان مشکلات مربوط به دردهای لگن تخصص دارند.

برای درمان درد لگن از چه متخصصی کمک بگیریم؟

درد لگن یکی از شایع ترین دردها در دوران کهنسالی است که به دلایل مختلفی بروز می کند. اصلی ترین علت درد لگن در این افراد آسیب دیدن اجزای مختلف لگن است که دلایل زیادی در بروز این آسیب ها دخیل هستند.

درد لگن معمولا بدون علت خاصی بروز نمی یابد اما زمانی که لگن شما شروع به درد گرفتن بکند تا حدودی می توان با مصرف داروهای مسکن همچون آسپرین، ایبوپروفن درد خود را تسکین دهید.

اما پیشنهاد می شود هر چه سریعتر نزد یک پزشک متخصص لگن بروید تا مشکل شما بدتر نشود. اما سوالی که در این قسمت مطرح می شود این است که برای درمان درد لگن نزد چه دکتری باید برویم؟

پزشکان مختلفی در زمینه درمان درد لگن تخصص دارند اما انتخاب نوع پزشک بستگی به شدت آسیب دیدگی لگن شما دارد. برای مثال در صورتی که درد شما به دلیل یک کشش عضلانی یا آسیب خفیف باشد؛ احتمالا یک پزشک عمومی می تواند به شما در درمان مشکلات شما کمک کند اما اگر درد لگن شما شدید و ادامه دار باشد باید هر چه سریعتر به یک متخصص ارتوپد مراجعه نمود.

متخصص ارتوپد بهترین پزشکی است که با تخصصی که در زمینه تشخیص و درمان اختلالات مربوط به مفصل دارد می تواند کمک بزرگی به درمان درد لگن شما بکند.

 

متخصص ارتوپد

 

اما در صورتی که درد لگن شما ادامه دار باشد و با علائم شدیدتری همراه باشد در این صورت باید به فردی که در زمینه درمان های جراحی لگن تخصص دارد همچون فوق تخصص و جراح لگن رو آورد. این پزشکان بسته به شرایط بدنی شما بهترین روش درمانی را برای شما برمی گزیند.

 

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500

آدرس اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 

 

درمان درد لگن

چه زمانی برای درمان درد لگن باید به پزشک ارتوپد یا فوق تخصص لگن مراجعه کنیم؟

درد لگن دردی است که در ناحیه پشتی لگن احساس می شود. درد باسن یا لگن به دلایل مختلفی بروز می کند که شایع ترین علت درد لگن آسیب دیدن اجزای لگن است.

در صورتی که درد لگن شما با هریک از علائم زیر همراه باشد برای ارزیابی وضعیت خود می توانید از یک متخصص ارتوپد یا فوق تخصص لگن کمک بگیرید:

  •  درد لگنی که بیش از چندین هفته طول بکشد و شما را از فعالیت های روزمره باز دارد.
  •  لگنی که با استراحت بهتر نشود و یا با مصرف داروهای ضد التهاب و غیراستروئیدی تسکین نیابد.
  •  درد های لگنی که حالت تیر کشنده دارند و بیمار علاوه بر در ناحیه لگن در نواحی پایینی پا نیز درد را احساس می کند.
  •  درد لگنی که بلافاصله پس از افتادن و آسیب دیدن لگن ظاهر می شود. این گونه دردهای لگن بسیار شدید هستند و عموما به دنبال شکستگی لگن ظاهر می شوند.

اگر همراه با درد لگن به چنین علائمی دچار شدید پیشنهاد می کنم هر چه سریعتر به یک فوق تخصص جراحی لگن مراجعه کنید:

  • احساس گزگز همراه با خواب رفتگی و ضعف شدید در پاها
  • عدم کنترل ادرار و مدفوع
  • درد لگن همراه با تب بالای 40درجه
  • دردی که در هنگام راه رفتن شدید شده و مانع از حرکت شما می شود.

درد لگن به چه دلایلی ایجاد می شود؟

درد لگن و باسن از جمله شایع ترین درد های مفصلی هستند که توسط متخصص ارتوپد تشخیص و درمان می شود. اینگونه درد ها در ناحیه پشتی لگن و در برخی مواقع در قسمت کشاله ران احساس می شود و از سه عامل اسکلتی، عضلانی، عصبی منشا می گیرند. از شایع ترین دلایل اینگونه درد ها می توان به:

 

درد لگن به چه دلایلی ایجاد  می شود؟

 

استئوآرتریت لگن

استئوآرتریت یک عارضه تخریبی است که به دنبال فرسودگی و ساییدگی غضروف محافظتی که در انتهای استخوان مفصل ران ایجاد می شود.

دررفتگی مفصل ران و لگن

به خارج شدن سر استخوان ران از حفره استابولوم لگن، دررفتگی مفصل هیپ یا لگن می گویند. در حین این دررفتگی سر استخوان ران به ناحیه جلویی، پشتی حفره استابولوم جابه جا می شود.

بورسیت مفصل ران

به التهاب بورس ها یا کیسه های کوچک و حاوی مایعی که بین تاندون ها و استخوان های لگن قرار دارند؛ بوریست می گویند. بورس های التهاب یافته می تواند باعث احساس درد در ناحیه لگن شوند.

آرتروز مفصل لگن و ران

به ساییدگی مفصل گوی و کاسه ای مفصل لگن آرتروز لگن یا ران میگویند. آرتروز باعث بروز درد و التهاب شدید در مفصل لگن می شود و دلیل آن بخاطر برخورد استخوان ران و لگن به یکدیگر می باشد.

حتما بخوانید: علائم آرتروز لگن

سیاه شدن سر استخوان ران

در صورتی که خونرسانی به استخوان های مفصل ران و لگن دچار اختلال شود در این صورت گفته می شود عارضه استئونکروز یا سیاه شدن سر استخوان ران رخ داده است.

مراجعه دیرهنگام به پزشک ارتوپد برای درمان درد لگن چه عواقبی را به دنبال دارد؟

به طور کلی نباید درد لگن را نایده گرفت؛ زیرا مفصل لگن در محلی قرار دارد که بسیاری از اجزای ضروری بدن از جمله دستگاه های اداری و تناسلی در آن قرار دارد. از این رو در صورتی که آسیبی به مفصل لگن وارد شود؛ این اجزا نیز در معرض خطر آسیب دیدگی قرار دارند.

همچنین در صورتی که علت زمینه ای درد لگن به موقع درمان نشود؛ احتمال بدتر شدن آن وجود دارد که در اینصورت شرایط بیمار وخیم تر شده و دردها با شدت بیشتر ظاهر می شود.

ناتوانی بیمار در هنگام راه رفتن و از دست دادن کنترل ادار و مدفوع از شایع ترین عوارض مراجعه دیر هنگام به پزشک متخصص است که پزشک را مجبور می کند تنها دست به عمل جراحی بزند.

حتما مطالعه کنید : تشخیص درد لگن با اشعه ایکس

پزشک متخصص از چه روش هایی برای تشخیص علت درد لگن شما استفاده می کند؟

در صورتی که شما برای درمان درد لگن خود به متخصص ارتوپد یا فوق تخصص لگن مراجعه کنید؛ این پزشکان ابتدا یک تاریخچه کلی از مشکلات لگن شما جمع آوری می کند و پس از آن با بررسی علائم و آزمایش های فیزیکی به تشخیص این عارضه می پردازند.

از جمله آزمایشات و بررسی های انجام شده برای تشخیص درد لگن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • انجام معاینه فیزیکی و بررسی علائم و نشانه های درد لگن
  • پرتو نگاری یا اشعه ایکس ( با اینکه این روش برای تشخیص این عارضه چندان مفید نیست اما در برخی مواقع می تواند تاثیرگذار باشد)
  • ام آر آی ( در مواردی که علت درد لگن التهاب مفصل باشد؛ کاملا به کمک روش تصویربرداری ام آر آی علت درد بیمار مشخص می شود)
  • پزشک متخصص از چه روش هایی برای درمان درد لگن استفاده می کند؟

 

پزشک متخصص از چه روش هایی برای تشخیص علت درد لگن شما استفاده می کند؟

 

پزشک متخصص بسته به شرایط بدنی بیمار، علت بوجود آمدن آن، شدت آسیب دیدگی نوع روش درمانی را انتخاب می کند:

دارو درمانی

دارو های مسکن و تسکین دهنده درد همچون استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن از بهترین اقدامات برای درمان درد لگن و باسن هستند که برای کاهش تورم و درد لگن بسیار تاثیرگذارند.

درمان های فیزیوتراپی

پزشک متخصص از فیزیوتراپی و توانبخشی به منظور تقویت و افزایش دامنه حرکتی بیمار استفاده می کند. از جمله روش های فیزیوتراپی که برای درمان درد لگن پیشنهاد می شود شامل موارد زیر می‌باشد:

  • تزریق داروهای استروئیدی
  • تزریق اوزون
  • تجویز بریس مخصوص
  • آموزش نرمش ها و حرکت ورزشی مخصوص

ورزش درمانی

انجام تمرین ها و حرکات ورزشی یکی از بهترین روش های درمان درد لگن هستند که برای درمان این عارضه پیشنهاد می شود؛ اما باید به خاطر داشته باشید پیش از شروع ورزش لگن و باسن باید باید پزشک خود را در جریان بگذارید. پزشک معالج این تمرینات را بسته به شرایط بدنی و خاص بیمار تجویز می نماید.

جراحی لگن

در صورتی که مشکل بیمار با روش های درمانی ساده تسکین نیابد در این صورت پزشک روش جراحی را توصیه می کند. جراحی آرتروسکوپی و جراحی تعویض مفصل لگن دو نمونه از شایع ترین جراحی هایی هستند که برای درمان مشکلات مربوط به لگن استفاده می شود.


مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • اعظم غلامی

    با سلام و خسته نباشی خدمت شما... عارضم ک مادرم تقریبا حدود یک هفته الی ده روز اسست ک لگن سمت چپش ب هنگام نشستن و برخواسستن در آن ناحیه احساس درد شدید میکند ..لازم ب ذکر اسست ک این درد را تا کنون هرگز نداشته است..سن مادرم 63 سال است..در ضمن این را هم بگویم ک مادرم از موقع احساس این درد اصلا روی چیزی مثل یک جسم یا سنگ ک باعث این درد شود هم ننشسته است..فقط هفته پیش ب پچارک رفته و روی چمن نشسته و پس از بلند شدن این درد و تا کنون احساس کرده و میکند...با تشکر فراوان از شما...

    مدیر سایت

    خدا قوت احتمالا این مشکل در لگن مادر شما به خاطر تحریک عصب سیاتیک است و با دارو و استحراحت و بعدش با فیزیوتراپی خوب می شوند.

  • ناشناس

    ببخشید من دختری ۱۵ ساله هستم و مدتی که در لگن خود احساس درد می کنم و این درد به قسمت های دیگر پام هم سرایت می کند ایا خطرناک هستش ؟

    مدیر سایت

    خدا قوت شما اگر شما ورزش حرفه ای می کنید حتما باید از نظر سندروم ایمپینجمنت (impingement ) یا همان سندروم گیرافتادگی و اگر ورزش حرفه ای انجام نمی دید از نظر دیسک کمر باید حتما بررسی بشید.

×