• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
چگونه پارگی رباط صلیبی زانو را درمان کنیم؟

چگونه پارگی رباط صلیبی زانو را درمان کنیم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

درمان پارگی رباط صلیبی زانو بستگی به نوع آسیب وارد شده و شدت آسیب دیدگی متفاوت است و در اغلب موارد با روش های درمان غیرتهاجمی همچون استراحت، فیزیوتراپی و فشرده سازی مفصل تسکین می یابد.

آناتومی رباط صلیبی زانو

مفصل زانو یکی از بزرگترین و پیچیده‌ترین مفصل در بدن ما است که این مفصل در مقایسه با دیگر مفاصل بدن، مستعد آسیب‌دیدگی است زیرا این مفصل در عین حال که دامنه حرکتی وسیعی دارد، وزن و فشار زیادی را تحمل می‌کند.

زمانی که ما راه می‌رویم ، زانوی ما وزنی معادل 1.5 برابر وزن واقعی بدن ما را تحمل می‌کند، به همین ترتیب، بالا رفتن از پله‌ها،3 الی 4 برابر و انجام حرکت اسکات (بلند شدن روی زانو‌ها) تا 8 برابر وزن بدن روی زانو فشار وارد می‌کند.

یکی از رباطهای مهم زانو که نقش مهمی در دریافت فشار ها و نیروهای وارده به مفصل را دارد؛ رباط صلیبی قدامی یا A.C.L     است که متاسفانه اغلب ورزشکاران با برخوردهای ناگهانی دچار پارگی شده و در صورت پارگی کامل نیاز به جراحی جهت ادامه فعالیت ورزشی خواهند داشت.

رباط صلیبی از قسمت داخلی استخوان ران منشاء گرفته و تا برجستگی قدامی استخوان درشت نی ادامه پیدا میکند. این رباط در حالتی که زانو خم می شود شل بوده ولی در حالت ایستاده یا زانوی صاف کشیده شده و مانع از جابجایی زانو به سمت عقب میشود.

رباط های صلیبی به دو نوع رباط قدامی و خلفی تقسیم می شود که رباط صلیبی قدامی درست در مرکز زانو و کاملا در قسمت داخلی مفصل و در جلوی رباط صلیبی خلفی قرار دارد. رباط خلفی که قوی ترین رباط در زانو است استخوان های ساق پا و ران پا را به هم متصل می کند.

آناتومی رباط صلیبی خلفی و قدامی

 

علائم و علت پارگی رباط صلیبی زانو

رباط صلیبی خلفی و رباط صلیبی قدامی نقش مهمی در پایداری و ثبات زانو دارند. این رباط‌ها به پایداری مفاصل کمک کرده و به گونه‌ای در مفصل زانو قرار گرفته اند که می‌توانند بیش از 90 درجه انعطاف در زانو ایجاد کنند.

پارگی رباط صلیبی یکی از شایع ترین آسیب های زانو خصوصا در ورزشکاران است که بیمار از انجام فعالیتهای روزانه باز می دارد همچنین در مورادی ممکن است هنگامی که صدمه شدیدی به رباط های صلیبی وارد می شود؛ سایر ساختار زانو همچون غضروف های مفصلی، مینیسک زانو و سایر رباط ها نیز آسیب می بینند.

هر دو رباط صلیبی خلفی و قدامی ممکن است کشیده شده یا پاره شوند. این رباط‌ها در درجه اول در هنگام ورزش کردن آسیب می‌بینند اما ممکن است در اثر اتفاقاتی نظیر موارد زیر:

  • تصادفات رانندگی
  • چرخش ناگهانی زانو در هنگام انجام ورزش هایی همچون فوتبال
  • توقف سریع و ناگهانی در هنگام دویدن
  • پریدن به روش اشتباه و تکل های مستقیم در فوتبال

زمانی که رباط صلیبی قدامی یا خلفی شما پاره شود؛ بلافاصله پس از پارگی بیمار به چنین علائمی دچار می شود:

  • درد شدید در قسمت کناری زانو
  • تورم و متورم شدن مفصل زانو
  • از دست رفتن دامنه حرکتی بیمار
  • حساسیت به لمس در مفصل
  • درد و ناتوانی در هنگام راه رفتن با زانوی آسیب دیده
  • ناپایداری و بی ثباتی در زانوی آسیب دیده
  • احساس ناپایداری و خالی شدن زانو
  • اختلال و ناتوانی در هنگام راه رفتن روی پای آسیب دیده

در صورت مشاهده چنین علائمی، بسیار مهم است که برای تشخیص سریع و دقیق به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای بررسی دقیق و تعیین شدت آسیب دیدگی، بهترین روش درمانی را برای شما برمی گزیند.

 

مدت زمان درمان پارگی رباط صلیبی

مدت زمان دارد. آسیب دیدگی رباط های زانو بر اساس شدت آسیب دیدگی به درجات زیر تقسیم می شوند:

  • کشیدگی درجه 1: خفیف ترین حالت آسیب دیدگی رباط ها مربوط به این نوع آسیب دیدگی است که در آن، رباط کمی کشیده شده اما زانو ثابت و پایدار است.
  • کشیدگی درجه 2: در این نوع کشیدگی، رباط شل شده یا دچار پارگی جزئی می‌شود.
  • کشیدگی درجه 3: این نوع کشیدگی زمانی اتفاق می‌افتد که رباط به طور کامل پاره شود و مفصل به طور کامل پایداری و ثبات خود را از دست دهد. پارگی جزئی رباط صلیبی قدامی به ندرت اتفاق می‌افتد. بیشتر آسیب‌دیدگی‌های رباط صلیبی قدامی از نوع پارگی کامل است.

مدت زمان ترمیم و بهبودی پارگی رباط صلیبی

در صورتی که آسیب دیدگی درجه 1 یا خفیف در رباط ایجاد شود، مشکل معمولاً در طول چند هفته درمان می شود.

حداکثر بهبود در این حالت پس از یک ماه اتفاق می افتد و در این زمان رشته های رباط بطور کامل ترمیم شده و بیمار بهبود می یابد.

بهترین راهکار برای درمان این نوع پارگی رباط صلیبی زانو استراحت، یخ گذاشتن بر روی محل آسیب دیدگی، و استفاده از بعضی دارو های ضد التهاب است. همچنین در موراد حاد تر نیز روش های فیزیوتراپی می تواند به تسریع فرآیند بهبود با استفاده از تکنیک های مثل بستن محل وارد شدن آسیب، الکترو درمانی، ماساژ، تمرین های تقویتی و حرکت کمک کند.

مدت زمان درمان و بهبودی آسیب دیدگی درجه 2

بهبودی پارگی درجه دو رباط صلیبی نیاز به شش هفته زمان دارد. در این دوران پزشک ارتوپد برای ترمیم آسیب دیدگی از ابزارهای حمایتی همچون بریس استفاده می نماید. این روش می تواند به کاهش درد ایجاد شده به خاطر کشیده شدن رباط در طول دوره درمان کمک موثر کند.

همچنین علاوه بر آن فیزیوتراپی نیز می تواند به تسریع فرآیند بهبود با استفاده از تکنیک هایی مثل بستن محل آسیب دیده، الکترو درمانی، ماساژ، تمرین های تقویتی و حرکت مفاصل کمک کند. استفاده از این روش ها می تواند به پیش گیری از پارگی بعدی رباط و بازگشت سریع فرد به حالت عادی قبل از وارد شدن آسیب، کمک موثر نماید.

مدت زمان درمان آسیب دیدگی درجه 3

بهبودی و ترمیم آسیب دیدگی حاد رباط صلیبی نیاز به 2 تا 3 ماه زمان دارد.

زمانی که آسیب دیدگی نوع 3 ایجاد شود، به علت اینکه زانو دیگر امکان فعالیت عادی همچون خم و راست کردن زانو را ندارد، بیمار باید سریعا تحت عمل جراحی قرار بگیرد. پس از جراحی نیز بیمار به یک دوره توانبخشی و فیزیوتراپی احتیاج دارد تا به وضعیت عادی گذشته خود بازگردد.

البته بیمار باید به مدت 12ماه تحت مراقبت های ویژه جراح و متخصص ارتوپد قرار بگیرد تا مشکلی برایش ایجاد نشود.

پارگی رباط صلیبی خلفی و علائم آن

 

درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی

انتخاب روش درمان پارگی رباط صلیبی بستگی به میزان آسیب دیدگی، شرایط زندگی فرد آسیب دیدگی و ... دارد. کاری که شما باید برای درمان پارگی صلیبی انجام دهید این است که هر چه زودتر به پزشک معالج مراجعه کنید و درمان خود را آغاز نماید.

درمان پارگی درجه یک و دو نیازی به انجام جراحی ندارد و در بیشتر مواقع به کمک روش های غیرجراحی تسکین می یابد. از جمله راه های درمان بدون جراحی پارگی رباط صلیبی:

درمان محافظه کارانه پارگی رباط صلیبی

توصیه می شود به مدت48 تا 72ساعت بعد از آسیب دیدگی، استراحت کنید و از وارد کردن فشار به زانو آسیب دیده خودداری کنید. برای جلوگیری از وارد کردن فشار به زانو شما می توانید در هنگام راه رفتن از عصا استفاده کنید.

بهتر است بلافاصله بعد از آسیب دیدگی به‌ مدت 10 تا 30 دقیقه از یخ استفاده کنید. البته یخ بر روی زانوی آسیب دیده بیش تر از 30دقیقه نیز می تواند موجب سوختگی و آسیب به پوست بدن بشود. شما می توانید برای پیشگیری از بروز چنین آسیب هایی، یخ ها را در درون کیسه های پلاستکی و یا حوله قرار دهید.

برای کاهش ورم و تورم ناشی از آسیب دیدگی نیز شما می توانید زانوی خود در زمان استراحت بالاتر از بدن خود قرار دهید انجام چنین کاری به گردش خون کمک می کند و بدین ترتیب در تسکین درد شما موثر است.

دارو درمانی

تجویز دارو به منظور کنترل درد و کاهش ناراحتی های بوجود آمده برای بیمار انجام می شود. همچنین در بیمارانی که ضربه شدیدی به مفصل زانو آنها وارد شده است نیز مصرف دارو می تواند موثر واقع شود. علاوه بر این ممکن است پزشک ارتوپد برای کاهش ورم و التهاب ناشی از پارگی رباط یکسری داروهای ضدالتهاب را تجویز کند.

استفاده از بریس زانو

از بریس ها یا زانوبند برای ثبات بخشیدن به زانو و محافظت از آن در برابر آسیب دیدگی مجدد به زانو استفاده می شود. مکانیسم زانوبند به گونه ای است که هیچ محدودیتی در خم شدن و یا گسترش حرکات مفصل زانو ایجاد نمی کند.

البته توجه نماید به گونه ای از بریس استفاده کنید که خیلی سفت و غیرقابل تحمل نباشد چرا که این حالت موجب قطع جریان خون می‌گردد.

فیزیوتراپی و ورزش

فیزیوتراپی می تواند به بهبود دامنه حرکتی مفصل آسیب دیده زانو کمک کند. متخصص فیزیوتراپ از تمرین های حرکتی برای کمک به تقویت عضلات نگهدارنده مفصل و بهبود سریعتر  استفاده می کند.

علاوه بر این، در صورتی که برای درمان پارگی رباط صلیبی انجام عمل جراحی به شما پیشنهاد شود؛ شما قبل و بعد از عمل جراحی باید از روش های فیزیوتراپی استفاده کنید.

حتما بخوانید: تمرینات ورزشی بعد از عمل جراحی رباط صلیبی قدامی

اوزن تراپی

اوزون عامل احیاکننده برتری است که تاثیر فراوانی در درمان مشکلات مفاصل، تاندون‌ها و درد رباط‌ها از جمله پارگی رباط صلیبی زانو دارد. تزریق گاز ترمیم‌کننده یا احیا کننده اوزون کمک شایانی به درمان رباط‌های زانو می‌کند.

جراحی آرتروسکوپی برای درمان پارگی رباط صلیبی

درمان پارگی رباط صلیبی با جراحی

درمان آسیب دیدگی حاد و درجه سه پارگی رباط صلیبی، تنها بوسیله جراحی بهبود می یابد. پزشک و جراح ارتوپد زمانی از روش جراحی و بازسازی رباط صلیبی استفاده می کند که رباط به طور کامل پاره شود. همچنین در صورتی که درمان غیرجراحی روی بیمار تاثیر نداشته باشد نیز از روش جراحی برای ثبات بخشیدن به زانو استفاده می شود.

البته بلافاصله پس از پارگی و آسیب دیدگی زانو جراحی انجام نمی شود؛ زیرا ممکن است جراحی منجر به تشکیل بافتهای اسکار بیش از حد در زانو و محدودیت در حرکت زانو شود.

جراحی پارگی رباط صلیبی به چندین روش مختلف انجام می شود که شامل:

 

درمان پارگی رباط صلیبی با جراحی

 

جراحی آرتروسکوپی زانو

جراحی آرتروسکوپی یک روش جراحی کم تهاجمی است که جراح ارتوپد برای انجام آن از ابزار کوچکی به نام آرتروسکوپ استفاده می کند. برای شروع این جراحی ، جراح ارتوپد با ایجاد برش های کوچکی در زانو، دستگاه آرتروسکوپ را وارد زانوی شما می کند تا بدین طریق بتواند رباط های آسیب دیده را ترمیم کند.

بازسازی رباط صلیبی بوسیله گرافت

عمولا افراد که دچار پارگی یا آسیب رباط صلیبی قدامی می شوند تحت جراحی به نام بازسازی رباط صلیبی قدامی (ACL) قرار می گیرند. این جراحی در صورتی توصیه می شود که پارگی کامل باشد، فرد جوان بوده و از لحاظ فیزیکی سالم باشد.

از جمله گرافت هایی که برای ترمیم و بازسازی رباط های آسیب دیده استفاده می شود می توان به:

اتوگرافت

استفاده از بافت های خود بیمار جهت ترمیم که بهترین و رایج ترین انتخاب جهت بازسازی بخصوص در جوانان می باشد.

آلوگرافت

در این روش از بافت های اهدایی جسد برای ترمیم استفاده می کند. کاهش مدت زمان جراحی و کاهش تعداد و طول برش های جراحی از مزایای استفاده از بافت آلوگرافت می باشند


مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • فاطمه صمدی

    سلام آقای دکترمن خانم هستم ۳۳سالم یک سال پیش بارداربودم پادرد شدید گرفتم الان رفتم ام ار ای دکتر گفت دوتا ازرباط صلیبی عقب وجلو پاره گی دارن باید چیکار کنم که جراحی نکنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    مدیر سایت

    خدا قوت پارگی ربات توی سن زیر 45 سال حتی اگر ورزشکار حرفه ای هم نباشند نیاز به جراحی آرتروسکوپی دارد.

  • پارسا

    سلام ۳۶ سال سن دارم. در ۲۰ سالگی حین فوتبال به رباط پام اسیب وارد شد، ولی mri نگرفتم ، از اون به بعد برای زندگی عادی مشکلی نداشتم، دویدن، شنا، کوه، بدنسازی و ... یک ماه پیش بر اثر پریدن بطور شدیدی پام خالی کرد، mri گرفتم ، رباطacl پاره شده. ایا امکان داره اگه عمل جراحی نکنم. دوباره مثل سابق بتونم کارهای زندگی روزمره رو انجام بدم؟

    مدیر سایت

    خدا قوت پارگی رباط صلیبی حتما نیاز به جراحی با آرتروسکوپ داره بعد به زندگی عادی بر می گردند.

  • آرزو

    سلام اقای دکتر من خانم ۴۳هستم باBMI:32. تقریبا ۱۴ سال پیش در ورزش ایروبیک دچار چرخش زانوی چپ شدم به طوریکه صدای اصطحکاک ان را شنیدم.پیش متخصص رفتم متاسفانه ان موقع MRIبرام درخواست نکردن.فقط معاینه کردن وگفتن موردی نیست فقط زانو بند ببند ومسکن بخور.من طی این سالها مرتب ورزش رفتم.ولی همیشه درد در ناحیه داخلی زانو احساس میکردم .مخصوصا حین رانندگی موقع گرفتن کلاچ.وزمانی که مدت طولانی در یک پوزیشن خاصی بودم مثلا حالت نشسته موقعی که می خواستم بلند بشم درد در ناحیه داخلی زانو داشتم وکمی احساس قفل شدگی در زانو.چند سال اخیر مختصر لقی توی زانوم احساس میکردم بنابراین حرکات پرشی را توی باشگاه انجام نمیدادم وخیلی مواظب بودم که دوباره دچار پیچش توی زانوم نشم.تابستان گذشته با درد شدیدی درناحیه زانوی چپم از خواب بیدار شدم به طوریکه تا چند روز با لنگش راه میرفتم ونمیتونستم قشنگ زانوم را صاف کنم.این درد موقع راه رفتن وبالا وپایین رفتن از پله باهام بود تا اینکه دوباره عید امسال بدنبال فعالیت خانه تکانی به شدت تشدید شد.وروز ۱۳ ام عید بدنبال بالا رفتن از صندلی صدای عجیبی(تق) پشت زانوم احساس کردم وبعد درد شدیدتر زانو .این دفعه برامMRIنوشتن که پارگی کامل رباط صلیبی قدامی ومینیسک داخلی گزارش شد.با فیزیو تراپی دردم ساکت شد.زانوم خالی نمیکنه.نمیدونم الان با توجه به وزن وسنم احتیاج به عمل دارم به طور قطع یانه.اگر امکان داره من را راهنمایی کنید.

    مدیر سایت

    خدا قوت البته BMI شما بالا هست ولی سن شما برای عمل جراحی مناسب است.شما با آلوگرافت اگر جراحی بشید نتیجه خیلی خوبی در جراحی می گیریم.

  • داریوش گورکانی

    با سلام یک سال پیش در کانال 1 متری سقوط کردم عمل هم نکردم این نتیجه MRI یک هفته پیش است ایا باید عمل کنم سنم 60 سال است یا با ورزش ماهیچه ها را تقویت کنم RIGHT KNEE JOINT MRI WITHOUT CONTRAST: Multiplanar multisequential MR images thought the right knee spine joint, without gadolinium injection were taken which demonstrate: No sign of significant joint effusion. A.C.L shows mild irregularity and mild increase signal intensity, so finding can be suggestive for partial low grade thickness chronic ACL tear. P.C.L is normal in size and signal intensity, without any sign of definite tear. Lateral meniscus appears normal in signal intensity, without any sign of significant degeneration or tear. Sign of intersubstance degenerative change (Grade II injury) in medial meniscus is noted with no sign of definite tear. Medial and lateral collateral ligaments are intact, without any definite tear. The quadriceps and patellar tendons are normal in size and signal intensity, without any definite tear. The articular cartilage is preserved, with no sign of cartilaginous loss. The patellofemoral joint is preserved, with no sign of dislocation. Visualized bony structures show normal signal intensity, without any sign of bone bruise or fracture or mass. No sign of mass or hematoma is seen at surrounding soft tissue. Sinc MRI مفصل زانوی راست بدون کنتراست: تصاویر MR چند بعدی چندسطحی که مفصل ستون فقرات زانوی راست را نشان می دهد، بدون تزریق گادولینیوم گرفته شد که نشان می دهد: هیچ نشانه ای از افیوژن مفصلی قابل توجه نیست. A.C.L بی نظمی خفیف و افزایش خفیف شدت سیگنال را نشان می دهد، بنابراین می توان یافت پیشنهاد برای پارگی مزمن ACL نسبی با ضخامت پایین. P.C.L از نظر اندازه و شدت سیگنال طبیعی است، بدون هیچ نشانه ای از پارگی قطعی. منیسک جانبی از نظر شدت سیگنال نرمال به نظر می رسد، بدون هیچ علامت قابل توجهی انحطاط یا پارگی نشانه تغییر دژنراتیو بین موادی (آسیب درجه دو) در منیسک داخلی بدون هیچ نشانه ای از پارگی مشخص مشخص شده است. رباط های جانبی داخلی و جانبی دست نخورده و بدون پارگی مشخص هستند. تاندون های چهارسر ران و کشکک از نظر اندازه و شدت سیگنال طبیعی هستند. بدون هیچ اشک قطعی غضروف مفصلی حفظ می شود، بدون هیچ نشانه ای از از دست دادن غضروف. مفصل پاتلوفمورال بدون هیچ نشانه ای از دررفتگی حفظ شده است. ساختارهای استخوانی تجسم شده، شدت سیگنال طبیعی را بدون هیچ نشانه ای نشان می دهند کبودی استخوان یا شکستگی یا توده. هیچ نشانه ای از توده یا هماتوم در بافت نرم اطراف دیده نمی شود. سینک

    مدیر سایت

    خدا قوت نیاز به جراحی نداره با تقویت عضله چهارسر و پیاده روی و تزریق داخل مفصل خوب میشید.

  • مسعود محمدی

    سلام دکتر جان من رباط صلیبی پای چپم طبق تشخیص متخصص پاره شده و مدت یک سال بنا به دلایلی هنو عمل نکردم تو این مدت یکی دوباری بخاطر شرایط کاریم پام بد اذیت کرد و دچارتورم شدید همراه بادرد شد میخوام بدونم ایا پارگی بدون جراحی امکان جوش خوردن مجدد داره یانه یا همینجور پاره میمونه؟

    مدیر سایت

    خدا قوت پارگی رباط صلیبی حتما نیاز به عمل جراحی آرتروسکوپی دارد و بدون جراحی بعدا مشکلات زیادی رو برای شما ایجاد می کنه.

  • مهران حامد

    سلام دکتر جان من27 سالمه دوتا رباط زانوم نسبیacl و pcl جزئی پاره شده متخصص رفتم گفت فعلا عمل نمیخواد زانوت لق هم نمیزنه تست کرد برام فیزیو تراپی نوشته ۱۰ جلسه بنظر شما با فیزیوتراپی خوب میشم بیشتر برم از یه طرفم میترسم زیاد راه برم میگم نکنه رباطم کامل پاره بشه بنظر شما چکار کنم چی توصیه میکند میشه راهنمایی کنید ؟

    مدیر سایت

    خدا قوت فیزیوتراپی رو که انجام دادید ورزش های مثل دوچرخه ، آب درمانی و پیاده روی انجام بدید طی سه ماه معمولا جوش می گیره.

  • سیدرضامهدی نژاد

    سلام..من تو فوتبال زانوی پای راستم اسیب دید. ام آر ای گرفتم بردم پیش دکتر گفتش که رباط و مینیسک هر دو پاره شده..ولی من فقط دوروز پام ورم داشت..الان راحت راه میرم گاهی خالی میکنه ولی اصلا درد ندارم تو حالت عادیم..کبودی ام نمیبینم.. میشه راهنماییم کنید بگید واقعا مشکلم چیه؟

    مدیر سایت

    خدا قوت حتما این موضوع پارگی رباط و مینیسک هست و نیاز به جراحی داره البته حتما باید تشریف بیارید مطب با MRI تا بنده بنده ام آر آی شما رو ببینم.

×