• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
ورزش و آسیب های لگن

ورزش و آسیب های لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

آسیب دیدن لگن در ورزش کاران بسیار شایع است ورزشکارانی که در ورزشهای سازمان یافته یا فعالیتهای فضای باز با حرکات ناگهانی یا چرخشی شرکت می کنند ، مثل در گلف ، فوتبال ، باله ، هاکی و فوتبال در معرض خطر بالای پارگی لابروم لگن هستند.

ورزش در فضای باز و آسیب های مفصل ران

در تابستان ، ورزشکاران بیشتری در ورزش های فضای باز مانند بسکتبال ، فوتبال ، بیس بال ، دوچرخه سواری و پیاده روی شرکت می کنند. با در نظر گرفتن این نکته ، مهم است به خاطر داشته باشید که فعالیت هایی که شامل دویدن بیشتر ، فشار شدید ، زمین خوردن یا استفاده بیش از حد از مفصل می شوند می توانند با خطر بیشتری برای آسیب های مفصل ران در ورزشکاران و جان فدایان آخر هفته همراه باشند.

حتما مطالعه کنید : علت درد لگن سمت راست در مردان

پارگی های لابروم

ورزشکارانی که در ورزشهای سازمان یافته یا فعالیتهای فضای باز با حرکات ناگهانی یا چرخشی شرکت می کنند ، که در گلف ، فوتبال ، باله ، هاکی و فوتبال رایج است ، در معرض خطر بالای پارگی لابروم لگن هستند. لابروم حلقه ای از بافت نرم الاستیک است که لبه خارجی مفصل ران را در برمیگیرد. لابروم مانند یک سوکت یا درزگیری عمل می کند که "توپ" را در بالای استخوان ران در جای خود نگه دارد.

پارگی لابروم می تواند علائم کمی داشته  یا ممکن است ورزشکاران علائم شدیدتری مانند درد کشاله ران یا قفل شدن ، دای کلیک یا رد های پیشرونده را تجربه کنند. همچنین ممکن است مفصل دچار سفتی یا محدودیت دامنه حرکتی شود. درمان اولیه ممکن است شامل داروهای ضد التهابی و فیزیوتراپی باشد. اگر ورزشکار باز هم درد قابل توجهی داشته باشد ، باید توسط یک جراح ارتوپد ، که تست های تشخیصی مانند MRI را انجام می دهد ، مورد معاینه و بررسی قرار گیرد و ممکن است برای ترمیم بافت لابروم آسیب دیده ،آرتروسکوپی پیشنهاد شود.

 

هیپ پوینتر ها

علاوه بر صدمات محوری ، یکی دیگر از علل شایع مشکلات مفصل ران ، ضربه های مستقیم به قسمت خارجی مفصل ران است که معمولاً به عنوان هیپ پوینتر شناخته می شوند. اگرچه آنها معمولا در ورزش هایی مانند فوتبال یا هاکی روی می دهند ، هیپ پوینتر ها همچنین می توانند در بازیکنان بسکتبال ، دوچرخه سواران ، صخره نوردان یا کوهنوردانی که ممکن است از ناحیه لگن خود افتاده باشند ، رخ دهند. دویدن ، پریدن و پیچ خوردن معمولاً درد را تشدید می کند.

تشخیص هیپ پوینتر ها ساده است زیرا ورزشکاران معمولا حادثه خاصی را که منجر به درد در ناحیه لگن شده است ، به خاطر می آورند. درمان اولیه هیپ فوز پوینترها شامل استراحت ، یخ ، فشار و استفاده از داروهای ضدالتهاب است. معمولاً جراحات طی چند هفته برطرف می شوند و با اقدامات محافظه کارانه به خوبی درمان می شوند ، اما در صورت تداوم علائم ، ارزیابی توسط جراح ارتوپدی جهت رد کردن سایر آسیب ها مانند پارگی یا شکستگی لابروم ضروری است.

 

همسترینگ کشیده یا پاره شده

قرارگیری نامناسب یا کشش ناکافی یکی دیگر از مکانیسم های رایجی است که می تواند منجر به آسیب دیدن مفصل ران مانند کشیده شدن همسترینگ شود. همسترینگ ها گروهی از سه ماهیچه هستند که در امتداد پشت ران حرکت می کنند و لگن را به زانو متصل می کنند. در ورزشکاران ممکن است این عضلات به مقدار کم یا به طور کامل در یکی از این سه قسمت پاره شوند: در کنار لگن ، در محل اتصال تاندون عضلات (جایی که عضله در وسط ران با تاندون برخورد می کند) یا در زانو. ممکن است در طول فعالیت درد ناگهانی و شدیدی را در پشت ران خود تجربه کنند. ممکن است در عرض چند ساعت پس از آسیب ، تورم یا حساسیت ایجاد شود و همچنین احتمال کبودی یا تغییر رنگ در پشت ساق وجود دارد. 

 

همسترینگ کشیده یا پاره شده

 

استراحت ، یخ و داروهای ضد درد بدون نسخه تمام چیزی است که برای تسکین درد و تورم همسترینگ مورد نیاز است. بازگشت به فعالیت های شدید قبل از بهبود کامل عضلات همسترینگ ، احتمال تکرار آسیب را افزایش می دهد. بنابراین ، مشارکت در ورزش باید تنها پس از فیزیوتراپی و بهبودی کامل از سر گرفته شود.

حتما مطالعه کنید : زندگی بعد از تعویض مفصل لگن

جلوگیری از صدمات مفصل ران

برای اکثر آسیب های ورزشی ران ، اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم هستند. کشش و حالت قرارگیری مناسب، در پیشگیری از پارگی لگن و کشیده شدن همسترینگ مفید ستند. به همین ترتیب  استفاده از پد مناسب و مناسب می تواند از بوجود آمدن پوینتر مفصل ران جلوگیری کند.

آسیب های مفصل ران را هرگز نباید نادیده گرفت! ورزشکارانی که علائم و درد مداوم دارند باید برای کمک با جراح ارتوپد مشورت کنند.


منبع محتوا : hss

مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×