• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی شکستگی لگن در سالمندان - نحوه جراحی و عوارض آن

جراحی شکستگی لگن در سالمندان - نحوه جراحی و عوارض آن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۸

انجام جراحی شکستگی لگن در سالمندان، بیست و چهار ساعت بعد از وقوع حادثه ضرروی است. زیرا عوارض و خطرات احتمالی 24ساعت بعد از شکستگی افزایش می یابد.

جراحی شکستگی لگن در سالمندان از هر نظر پیچیده تر و سخت تر از جوانان است اما با این وجود هر چه سریعتر و در کوتاه ترین زمان باید انجام شود.

جراح ارتوپد حدامکان سعی می کند جراحی را به نحوی انجام دهد که بیمار بتواند بعد از آن در کوتاه ترین زمان ممکن راه بروند و به فعالیت های روزمره خود بپردازد.

شکستگی لگن یکی از سخت ترین اتفاقاتی است که ممکن است برای یک فرد سالمند اتفاق بیفتد؛ زیرا علائم آن به قدری آزاردهنده است که در صورت درمان نشدن عواقب بسیار بدی را به همراه خواهد داشت.

 

جراحی شکستگی لگن در سالمندان

 

شکستگی لگن در سالمندان بیشتر به دلیل ضعیف شدن استخوان ها و پوکی استخوان روی می دهد از این رو فرد سالمند به راحتی با کوچکترین ضربه ای دچار شکستگی می شود. البته عوامل دیگری همچون تصادفات رانندگی و سقوط از ارتفاع نیز هستند که چنین دلایلی مشکلات جدی را برای بیمار ایجاد می کنند.

درمان شکستگی لگن در سالمندان به دو روش جراحی و غیرجراحی صورت می گیرد اما از آنجایی که قدرت ترمیم در افراد مسن کمتر از افراد جوان است از این رو درمان شکستگی در سالمندان بیشتر از طریق جراحی انجام می شود و جراح ارتوپد متناسب با شرایط بدنی و شدت شکستگی نوع عمل جراحی را در نظر می گیرد.

 

حتما مطالعه کنید : جراحی لگن با برش قدامی برای چه کسی مناسب است ؟

دلایل شکستکی لگن در سالمندان

شکستگی لگن در سالمندان یکی از دردناکترین شکستگی ها است که به فور در افراد مسن رخ میدهد. درد شدید در کشاله ران، اختلال در راه رفتن و نشستن، سوزش و بی حسی در ناحیه ران و لگن و .. از جمله علائمی هستند که در پی این بیمار بوجود می آیند اما جای هیچ نگرانی نیست با پیشرفتی که در زمینه جراحی شکستگی لگن در سالمندان رخ داده است به تمام این دردها پایان داده شده است.

با اینکه آسیب دیدن مفصل لگن اصلی ترین علت بروز شکستگی لگن در سالمندان است.

اما عوامل و دلایل مختلفی هستند که احتمال شکستگی در سالمندان را تشدید می کنند و در بیشتر مواقع اغلب سالمندان به آن بی توجه هستند از جمله دلایلی که باعث شکستگی لگن در سالمندان می شود شامل:

پوکی استخوان

داشتن بیماری های زمینه ای همچون پرکاری تیروئید و دیابت

ضعیف بودن استخوان لگن به دلیل افزایش سن

استفاده از داروهای کورتی که باعث کم شدن تراکم استخوان می شود.

شکستگی خفیف ممکن است در ابتدا هیچ گونه ای نشانه ای  برای بیمار نداشته باشد اما با گذشت زمان و در صورت درمان نشدن علائم شدید بیمار نیز آغاز می شود. سالمندان بعد از ضربه دیدن لگن و ران خود باید به چنین علائمی توجه داشته باشند:

  • بیمار بعد از زمین خوردن قادر به راه رفتن نیست
  • درد شدید در ناحیه کشاله ران و جلو ران احساس می شود
  • بیمار به راحتی قادر نیست بلند شود و در ناحیه ای که صدمه دیده ناتوانی احساس می شود.
  • پای صدمه دیده به ناحیه خارج از بدن متمایل می شود
  • سفتی، کبودی و ورم در ناحیه اطراف شکستگی دیده می شود.

 

انواع شکستگی لگن

جراحی شکستگی لگن در سالمندان چگونه انجام می شود؟

روند درمان شکستگی لگن در سالمندان، بیست و چهار ساعت بعد از وقوع حادثه ضرروی است. زیرا عوارض و خطرات احتمالی 24ساعت بعد از شکستگی افزایش می یابد و احتمال اینکه استخوان ران سیاه شود تا چندین  روز بیشتر می شود.

در اغلب موارد سالمندان مبتلا به شکستگی نیاز به تعویض مفصل لگن دارد تا به بهبودی کامل دست یابند. جراحی تعویض مفصل لگن که مفصل بدن تعویض و دوباره سازی می شود برای درمان شکستگی لگن بدین صورت انجام می شود:

جراحی تعویض مفصل لگن

یکی از رایج ترین روش های جراحی در افراد مسن جراحی تعویض کامل مفصل لگن است که در این روش دو سطح مفصل را با مواد مصنوعی جایگزین می کنند. برای انجام این جراحی، جراح ارتوپد سطح داخلی حفره استابولوم را از ناحیه لگن شکسته شده با ابزارهای خاصی می تراشد با این کار استخوان های خرد شده از داخل حفره استابولوم خارج می شود و حفره به شکل یک نیمکره در می آید.

سپس یک کاسه فلزی به شکل نیمکره در داخل حفره آماده شده گذاشته شده و در داخل آن یک کاسه پلاستیکی از جنس پلی اتیلن گذاشته میشود. در بعضی موارد ممکن است کاسه پلاستیکی بدون کاسه فلزی و تنها توسط یک چسب مخصوص به داخل حفره استابولوم چسبانده شود.

جراحی تعویض مفصل با پروتز

پروتز لگن یا پروتز مفصل ران نوعی مفصل مصنوعی است که در درمان شکستگی‌های گردن استخوان ران کاربرد دارد. پروتز لگن از جنس فلز بوده و انواع مختلفی دارد.

گاهی اوقات بجای استفاده از کلمه مفصل مصنوعی از لفظ پروتز استفاده میشود با این حال در جراحی های مفصل ران معمولا وقتی فقط سر استخوان ران عوض میشود به وسیله به کار برده شده پروتز میگویند و وقتی هم سر استخوان ران و هم حفره استابولوم عوض میشود به وسیله بکار برده شده مفصل مصنوعی لگن میگویند.

در این نوع جراحی سر استخوان ران که به علت شکسته شدن گردن ران از تنه استخوان جدا شده از بدن بیمار خارج شده و بجای آن یک سر مصنوعی فلزی کار گذاشته می‌شود. به این سر مصنوعی فلزی پروتز میگویند.

جراحی تعویض مفصل با پروتز

عوارض بعد از جراحی شکستگی لگن در سالمندان

سالمندان بعد از شکستگی لگن بسیار ضعیف و ناتوان می شوند و با وجود تلاش های بسیار در بهبودی این عزیزان اما بهبودی کامل آنها بعد از جراحی نیز کمی مشکل است. علاوه بر درد و ناتوانی در انجام کارهای روزمره، فرد مبتلا به شکستگی لگن ممکن است به عوارض همچون موراد زیر دچار شود:

ابتلا به عفونت های اداری و دستگاه تناسلی

عفونت یکی از شایع ترین عوارضی است که در اغلب بعد از شکستگی لگن رخ می دهد. محافظت از دستگاه تناسلی و دستگاه اداری یکی از مهم ترین وظایف مفصل لگن است؛ از این رو زمانی که این مفصل آسیب ببیند احتمال آسیب دیدن دستگاه تناسلی و ابتدای بیمار به انواع عفونت های ادراری وجود دارد.

بعد از جراحی شکستگی لگن در سالمندان پیشنهاد می شود آب زیادی مصرف کنید.

زمین گیر شدن بیمار بعد شکستگی لگن

افراد مسن بسیار شکننده و آسیب پذیر هستند و حتی با وجود تحت درمان قرار گرفتن اما به سختی میتوانند عوارض وخیم این شکستگی ها را تحمل کنند به همین جهت نیمی از بیماران بعد از پایان درمان شکستگی لگن و تا آخر عمر برای راه رفتن نیاز به استفاده از واکر یا عصا خواهند داشت و هرگز به سطح توانایی های قبل از شکستگی بر نخواهند گشت.

بیش از یک چهارم بیماران مبتلا به این شکستگی ها بعد از پایان درمان بشدت زمین گیر شده و بزحمت توانایی راه رفتن داشته یا در منزل و یا در خانه سالمندان نیاز به مراقبت و پرستاری خواهند داشت.

دیر جوش خوردن استخوان لگن در سالمندان

در بعضی استخوان ها مانند استخوان های لگن که وزن بدن را تحمل میکنند این جوش نخوردن استخوان میتواند مشکل ایجاد کند.

بالا بودن سن این روند جوش نخوردن را تشدید می کند زیرا سالمندان به دلیل داشتن مشکلاتی همچون پوکی استخوان، دیابت و پایین بودن قدرت بدنی، بدنشان دیر از یک فرد جوان بهبود می یابد. استخوان برای جوش خوردن نیاز دارد بی حرکت باقی بماند و خون و اکسیژن در آن جریان داشته باشد که چنین عواملی در یک فرد سالمند بسیار محدود است.

علاوه بر این موراد جراحی شکستگی لگن در افراد مسن ممکن است با خطراتی همچون:

  • عفونت محل شکستگی و جراحی
  • لخته شدن خون در رگهای پا به دلیل خونریزی ناشی از شکستگی
  • حمله قلبی و عروقی
  • آسیب دیدن عصب های اطراف لگن در حین جراحی
  • واکنش های آلرژیک به پروتز ها و مواد مصنوعی
  • کوتاه شدن پا بعد از شکستگی لگن

 

غذاهای مفید برای شکستگی لگن

بدن انسان بلافاصله بعد از شکستن لگن روند جوش خوردن را آغاز می کند.اما این فرآیند زمانی نتیجه موفقیت آمیزی دارد که انرژی بدن از طریق تغذیه مناسب تامین شود از این رو تغذیه مناسب یکی از اصلی ترین عوامل در بهبودی سریعتر بعد از شکستگی است که باعث می شود شکستگی لگن زودتر و بهتر جوش بخورد.

یک فرد سالمند برای اینکه بعد از جراحی به بهبودی کاملی دست یابد نیاز به یکسری مواد مغذی و ویتامین ها دارد که از جمله غذاهای مفید برای شکستن لگن شامل:

مصرف منظم و مداوم شیر و ماست به منظور جذب کلسیم در مواد غذایی

مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین، پروتئین یکی از اصلی ترین مواد غذایی برای فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

افزایش سوخت ساز بدن با مصرف ویتامین هایی همچون A,E,CوD ( میوه ها و سبزیجات سرشار از این ویتامین ها هستند)

بهتر است بعد از شکستگی لگن این مواد غذایی را حذف کنید یا کمتر مصرف کنید تا به روند بهبودی خود بیشتر کمک کنید:

  • شکر و قندهای غیرطبیعی
  • نوشابه های گازدار
  • سیگار کشیدن
  • غذاهای نیمه آماده و فست فود

مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×